PlayStation Store Update - Alien Breed & Dead Space 3

Article
door Wouter
donderdag, 07 februari 2013 om 8:45
xgn google image
Het is weer woensdag geweest en dat betekent dat de PlayStation Store weer gevuld is met gloednieuwe content. Ben je dus op zoek naar een nieuwe game of demo, dan doe je er goed aan om Sony's digitale winkel te bezoeken. De hoogtepunten van deze update vind je hieronder!
Het lijkt wel of het voorbestemd is. Dead Space 3 ligt vanaf deze week in de schappen en ondanks dat niemand een nieuwe sneeuwbui voor mogelijk hield, werd het overgrote deel van Nederland wakker met een dik pak sneeuw. Op die manier kom je natuurlijk helemaal in de stemming voor het winterse avontuur dat hoofdpersonage Isaac Clarke wacht. Dead Space 3 is echter niet de enige game die je mee de ruimte in neemt. Alien Breed kan er ook wat van en de buitenaardse plaag die je in dit spel wacht, belooft minstens zo veel spanning te leveren als de Necromorph. Wat je deze week nog meer in de PlayStation Store vindt, lees je hieronder.
Alien Breed (€7,99)
De Alien Breed games zijn niet onbekend op het PlayStation Network en vanaf vandaag kan er weer een nieuw deel aan het lijstje worden toegevoegd. Het gaat om een remake van de gelijknamige versie uit 1991 en is beschikbaar voor zowel de console als de Vita. De top-down shooter brengt dezelfde klassieke survival-horror actie die je kunt verwachten, waarbij je zelf de keuze hebt of je dit in 16-bit of in een moderne grafisch jasje op het scherm tovert. Daarnaast ondersteunt de game ook nog enige vorm van interactie tussen de twee platformen. Naast dat je met jouw savegame op beide apparaten terecht kunt, is het ook mogelijk om met een PlayStation 3-gebruiker te spelen in co-op als je een Vita hebt.
Dead Space 3 (€69,99)
Dead Space is tegenwoordig niet meer weg te denken uit alle horror games die op de hedendaagse platformen zijn verschenen. Er is binnen de serie een puzzelgame te vinden en ook een on-rail shooter, maar de meeste faam heeft de franchise te danken aan de third-person avonturen van Isaac Clarke. En ook in dit nieuwste deel bewijst de techneut weer over stalen zenuwen te beschikken, wanneer hij het voor de derde keer opneemt tegen de Necromorph. Maar hij heeft dan ook een gloednieuw arsenaal aan wapens tot zijn beschikking om de plaag te weren. Welke vernieuwingen de game nog meer met zich mee brengt lees je terug in de recensie.
(Vita) Escape Plan Collection (€19,99)
Escape Plan begon als een launchtitel voor de PlayStation Vita, maar ligt nu in de virtuele winkel in de vorm van een grote bundel. Naast de game krijg je de vier downloadbare content pakketten die in de loop van de tijd zijn uitgekomen voor een redelijke prijs. In Escape Plan volgen we de karakters Lil en Laarg die, zoals de naam al doet vermoeden, moeten ontsnappen uit een laboratorium. Maar dat ontsnappen gaat niet zo maar. De kwade Bakuki is niet van plan de twee heren zo maar de deur uit te laten lopen en heeft daarom allerlei vallen klaar staan. Apparaten die Lil en Laarg op vaak erg brute wijze het leven kost zonder de goede sturing van de speler. De onderstaande trailer geeft een goede blik in de zwart-wit sfeer die Escape Plane neerzet.
(Demo) Ragnarok Odyssey
In Japan kunnen ze al bijna een jaar aan de slag met Ragnarok Odyssey, maar de PlayStation Vita game zal op 20 februari ook Europa aan doen. Als warmmakertje is er daarom nu een demo beschikbaar. Ragnarok Odyssey speelt zich af in een wereld gebaseerd op de Noordse mythologie waar een oorlog woedt tussen de mensheid en de reuzen na de ondergang van de goden. Het is een real-time role-playing game met typische elementen van de Japanse RPG. Er zijn in totaal 6 klassen om uit te kiezen en het spel ondersteunt een co-op modus voor vier personen. Verwacht binnenkort ons oordeel over deze actievolle titel.
En dat waren de hoogtepunten van deze update. Volgende week woensdag is er weer nieuwe content in de PlayStation Store terug te vinden. Voor alle content van deze week kun je terecht op het PlayStation Blog.