Beste Apple computers in verschillende prijsklassen

  Apple staat bekend om het maken van kwalitatief hoge producten. Vaak komt dit gepaard met een hoog prijskaartje, wat niet voor iedereen is weggelegd. Lees hier de beste Apple computers in verschillende prijsklassen. Van zeer duur, maar krachtig naar iets goedkoper en minder sterk.

  Apple

  10. iMac Pro

  We beginnen onze lijst met beste Apple computers met de iMac Pro. De reden dat deze krachtpatser op de tiende plaats staat is het hoge prijskaartje. Het instapmodel van de iMac Pro heb je al voor 5.500 euro. Een gigantische prijs, maar je krijgt dan ook wel wat. De meest krachtige iMac die Apple ooit heeft gemaakt gaat gepaard met een SSD van minimaal 1TB.

  Het scherm heeft een resolutie van 5K en er kunnen makkelijk meerdere 4K video’s op worden gekeken. Deze computer is dan ook voor de professionals onder ons. Vooral degene die zware programma’s gebruiken als Premiere Pro en Final Cut is deze computer ideaal. Dan moet je wel een gigantisch bedrag neerleggen, maar je krijgt er dan ook zeker iets voor terug.

  9. Mac Mini

  Op nummer 9 van onze beste Apple computers staat de Mac Mini. Voor degene die geen plaats heeft voor een volwaardige iMac is daar de Mac Mini. Dit extreem kleine apparaatje is een volwaardige desktop, waar je een externe monitor aan kunt aansluiten. Het fijne van de Mac Mini is dat je deze mee kunt nemen en aan kunt sluiten aan een andere monitor. Zo heb je eigenlijk altijd je computer bij je.

  Het verschil met de normale iMac is wel erg te merken. Dit is ook gelijk terug te zien aan het prijskaartje. De Mac Mini heb je namelijk al vanaf 899 euro. Hiervoor krijg je 8GB RAM-geheugen en een kleine SSD van maar 128GB. Ideaal voor degenen die niet veel zware taken hoeven te doen op hun computer.

  8. iPad Pro

  De iPad Pro is onze nummer 8 van beste Apple computers. De iPad is vooral handig voor creatievelingen. Deze kan vooral goed worden gebruikt om op te tekenen in combinatie met de Apple Pencil. Grote programma’s kunnen niet op de iPad Pro draaien, maar op het internet surfen en foto’s bewerken via Photoshop gaat heel goed op dit compacte apparaat.

  Zie het als een iPhone en MacBook hybride, waar je ongeveer evenveel mee kan als een iPhone maar die net iets meer biedt. De 11 Inch-versie van de iPad Pro heb je al vanaf 899 euro. Dit is exclusief de Apple Pencil. De aanschaf van deze accessoire is wel essentieel, wil je alles uit je Apple product halen.

  7. MacBook 2017

  De allerkleinste MacBook in onze lijst met beste Apple computers staat op nummer 7. Het model uit 2017 is met zijn 12 inch het allerkleinst van de reeks Apple MacBooks. Naast een klein scherm is het model ook extreem dun en perfect voor onderweg! De MacBook kun je zien als een Lite-versie van de MacBook Pro. Ze zien er soortgelijk uit, maar onder de motorkap is de MacBook uit 2017 iets minder krachtig.

  Je hoeft dan ook niet te verwachten dat je op deze MacBook zware programma’s kunt draaien. Deze MacBook is perfect voor degene die onderweg stukjes tikt of af en toe een film wil kijken in de trein. De MacBook uit 2017 heb je al voor een kleine 1500 euro, wat redelijk prijzig is voor wat je krijgt. Onze tip is dan ook, lees even verder in onze lijst, want je gaat veel betere MacBooks vinden voor minder geld.

  6. MacBook Air 2017

  De MacBook Air uit 2017 is één van de goedkopere MacBooks uit onze lijst met beste Apple computers. Voor ongeveer 999 euro kan je deze al in huis hebben. De MacBook Air is een echte alleskunner en kan allround alles aan. Voor niet te zware programma’s tot aan urenlang entertainment plezier zit je goed met de MacBook Air.

  Deze versie heeft een i5-processor met minimaal 128GB opslaggeheugen. Verwacht dus niet dat je tientallen films of grote bestanden kunt opslaan op deze MacBook. De aanschaf van een externe harde schijf is dan ook nodig, wat je ook leest in onze lijst met beste Apple accessoires.

  5. iMac 2017

  De iMac is dé vaste computer van Apple. Voor degene die geen 5000 euro willen uitgeven aan een iMac Pro is dit de ideale keus. De iMac zal je nooit teleurstellen en brengt goede kracht met zich mee voor dagelijkse bezigheden. Hiernaast is het geen straf om bijvoorbeeld video’s te monteren op deze computer. Je hoeft er alleen niet vanuit te gaan dat 4K-beelden soepel gebruikt kunnen worden. Hiervoor is de iMac 2017 net iets te zwak.

  Voor een kleine 1300 euro kun je deze al aanschaffen. Als je echt op zoek bent naar een vaste computer, dan is dit de beste keus onder de Apple computers. De iMac is te upgraden met meer opslag, maar ook een sterkere processor.

  4. MacBook Air 2018

  De geüpgradede versie van de MacBook Air op nummer 6 staat op de vierde plaats van beste Apple computers. Deze MacBook heeft een soortgelijk design gekregen als de nieuwste MacBook Pro’s. Ook deze heeft een verbeterde processor vergeleken met het model uit 2017. Hier zul je dan ook snel 400 euro meer voor gaan betalen, maar dit is het zeker waard.

  Apple producten staan erom bekend dat zij extreem lang meegaan. Ben je in de markt voor een nieuw speeltje, dan zou deze een perfecte keuze zijn. Er zijn drie versies van de MacBook Air 2018. Twee hiervan kun je ontgrendelen met Touch-ID. Of dit nodig is? Wij weten het niet zo. De goedkoopste versie heeft wel de minst goede processor. Aan jou de keuze voor welke je gaat.

  3. MacBook Pro 12 inch

  De kleinste MacBook Pro op onze lijst staat op nummer 3 van beste Apple computers. De Pro-lijn is de krachtigste reeks van laptops van Apple. De 12, 13 en 15 inch MacBook Pro verschillen dan in de basis ook niet veel als het gaat om specificaties. De keuze tussen de Pro’s gaat dan meer om de schermgrootte en of je wel of niet een TouchBar wilt.

  De 13 en 15 inch MacBook Pro kunnen eventueel ook een Touch-Bar hebben. De 12 inch heeft deze optie niet, maar uit ervaring blijkt wel dat deze feature niet heel nodig is. Vooral is dit handig als je video’s of foto’s bewerkt. Op het zeer kleine scherm van de 12 inch zul je dit ook niet snel doen.

  2. MacBook Pro 15 inch (met TouchBar)

  De 15 inch MacBook is de duurste laptop in onze lijst met beste Apple computers. Deze versie komt alleen met de TouchBar en kan niet zonder worden aangeschaft. Deze is dan ook de duurste MacBook uit onze lijst. voor minimaal 2800 euro kun je deze in huis hebben. Het fijne van de 15 inch MacBook Pro is dat deze 4 Thunderbolt-poorten heeft. Zo kun je deze opladen, maar ook meerdere stuks aan randapparatuur tegelijk gebruiken.

  In de 12 en 13 inch heb je hier maar 2 poorten, waar multitasken een stukje moeilijker wordt. Dat deze de duurste is in onze lijst zegt niet dat dit de prijs niet waard is. Dit is juist het tegenovergestelde. Wil je een MacBook die extreem krachtig is en ook nog lang meegaat? Dan is dit de ideale keuze.

  1. MacBook Pro 13 inch (zonder TouchBar)

  Op nummer 1 van onze lijst met beste Apple computers staat de MacBook Pro 13 inch. De ideale werk/thuis combinatie zul je in dit product vinden. Naast een extreem krachtig product krijg je ook een compacte laptop die niet te klein is. De versie zonder TouchBar komt dan ook uit als de beste keuze.

  Deze MacBook Pro is voor ongeveer 1300 euro te koop. Hier krijg je dan het basismodel voor en eerlijk is eerlijk: het is nog net geen perfecte laptop. De extreem lange batterijduur gaat gepaard met een krachtige processor die zo’n beetje alles wel aankan. 4K video’s kijken of monteren kan wel op dit model, maar hij zal wel af en toe haperen. Kortom, voor een redelijke prijs krijg je een laptop die veel te bieden heeft.

  De beste Apple computers voor iedere prijsklasse

  Dit zijn wel de beste Apple computers die je kunt vinden. Van zeer krachtig tot aan net goed, Apple heeft voor ieder wel wat wils. Naast goede Apple computers heb je natuurlijk ook accessoires nodig. Dit lees je in onze lijst met beste Apple accessoires.

  © 2005 - 2019 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.