PlayStation Plus games april 2018 - Wat spelen we deze maand?

Article
zondag, 01 april 2018 om 15:00
xgn google image
De PlayStation Plus games april 2018 zijn bekendgemaakt. Sony heeft voor ons zes games in de wacht staan die we gratis kunnen downloaden. Wij gaan in dit artikel dieper in op de games zodat je alvast weet of de games überhaupt iets voor jou zijn.

Q*Bert Rebooted

Een van de meest succesvolle arcade games uit de jaren 80’ komt weer tot leven met de Q*Bert Rebooted game. In de plaats van de pixelachtige 2D game dat het vroeger was transformeert Q*Bert Rebooted het spel in een 3D game. Wel blijft de reboot trouw aan de gameplay en graphics van het originele spel.
Spelers nemen de rol aan van Q*Bert en moeten levels met puzzels oplossen door goed te kijken en na te denken. Deze levels bestaan uit pyramide achtige vormen met blokjes die één bepaalde kleur moeten worden. Door op deze blokjes te springen en vijanden te ontwijken is een level te voltooien. Naarmate spelers verder komen worden de levels steeds moeilijker en zorgen voor een leuke uitdaging.
129034

99Vidas

99Vidas is een beat em up game die beschikbaar is voor de PlayStation Vita. De game is geïnspireerd door andere beat ‘em up games uit de jaren 80’ en 90’. Het vechtspel speelt zich daarentegen wel af in de moderne tijd.
Er zijn levels te voltooien die spelers meenemen op een reis naar verschillende delen van de wereld. In deze werelden moeten vijanden en eindbazen verslagen worden. Dit hoef je niet alleen te doen, het spel is namelijk met drie anderen te spelen in zowel lokale als online co-op.
129035

In Space We Brawl

In Space We Brawl is een twin stick shooter die perfect is om te spelen met je vrienden. De game heeft een lokale multiplayer optie voor maximaal vier spelers. Hiermee kunnen spelers tegen elkaar strijden in ruimtegevechten. Deze gevechten vinden zich plaats op acht verschillende locaties.
Bij ruimtegevechten hoort natuurlijk een episch schip. Er zijn uit in totaal 150 combinaties voor deze ruimteschepen te kiezen. Hieronder vallen een schild, lasers, kanonnen, vlammenwerpers en kruisraketten. Spelers kunnen tegen iedereen of in teams spelen.
129036

Toy Home

Na Trackmania Turbo blijven we even bij de gekke race spelletjes. Toy Home heeft veel weg van de Toy Story films. Spelers moeten namelijk een speelgoedauto besturen in de omgeving van een rommelige kamer. Tijdens het spelen moet je verschillende uitdagingen voltooien.
Uit gameplay beelden is al duidelijk te maken dat deze game voor een hoop plezier kan bezorgen. Ook kun je deze plezier delen met je vrienden. Er zijn namelijk online- en lokale multiplayer modi waardoor speler op hun bank of tegen online vrienden kunnen strijden.
129037

Trackmania Turbo

Deze maand is de knotsgekke game Trackmania Turbo ook gratis te downloaden. De auto’s in de game hebben aardig veel weg van Formule 1 wagens, maar de gameplay brengt een hoop fantasie naar de game.
Het doel van een race in Trackmania Turbo is om zo snel mogelijk over de finish te komen. De baan waar spelers overheen moeten rijden om de eerste plaats te halen is vol gebouwd met loopings en andere obstakels die een race moeilijk kunnen maken.
In onze Trackmania Turbo review vertellen we al dat de racegame ons deed denken aan Hot Wheels speelgoed waar we vroeger mee speelden. In de review vertellen wij nog meer aspecten van de game die wij tof vinden en degene die tegenvallen.
129038

Mad Max

Ontwikkelaar Avalanche Studios heeft diep in de buidel van de Mad Max films getast om de Mad Max game te maken. De sfeer uit de films is dan ook duidelijk terug te zien in het spel. Spelers racen als Mad Max door een grote open wereld dat zich jaren na de apocalyps uit de film afspeelt.
In deze wereld zijn grondstoffen zoals water en brandstof schaars. Hierdoor wordt er veel geplunderd en ook jij moet aan je goederen zien te komen. Wanneer Max brandstof steelt van Scabros Scrotus, zoon van Immortan Joe, raakt hij al zijn bezittingen kwijt en begint het avontuur pas echt.
Voor meer informatie over de game, lees dan onze Mad Max review.