Top 5 PlayStation Exclusives van 2018 om in de gaten te houden!

  Sony komt, net als Microsoft en Nintendo, ieder jaar met een aantal toffe exclusieve titels op de proppen. Ook in 2018 heeft Sony een heleboel titels in aantocht waar we van gaan smullen. Wij zochten voor jullie de Top 5 PlayStation Exclusives van 2018 uit en zetten deze op een rijtje! Lees snel verder!

  2017 ligt achter ons met een heleboel toffe exclusives voor iedere console. Zo hebben we de beste Xbox exclusives van 2017 op een rijtje gezet, maar ook de beste Switch exclusives van 2017 en de beste PlayStation exclusives van 2017. Het was een goed jaar voor games. En ook 2018 is al veelbelovend wat betreft exclusieve titels. Wij blikken vast vooruit op al het lekkers wat we voor de PlayStation mogen verwachten in 2018 in deze special.

  5. Detroit: Become Human

  En in deze lijst beginnen we met een titel die al lang geleden voorbij kwam. In 2012 kregen we een techdemo te zien van project KARA, waarin een androïde in elkaar werd gezet. Deze robot ontdekte dat ze emoties had en werd vervolgens weer uit elkaar gehaald, terwijl ze wilde blijven leven. Iedereen was flink onder de indruk van de demo.

  Het is dan ook niet gek dat de Franse ontwikkelaar Quantic Dream besloot om er een complete game van te maken. De game heet Detroit: Become Human en zal een vergelijkbare speelstijl als Beyond: Two Souls en Heavy Rain kennen. De game komt dit jaar uit, maar een exacte datum is nog niet bekend.

  4. Final Fantasy VII Remake

  In 1997 kwam Square Enix met het zevende deel van Final Fantasy. De game bracht een heleboel nieuwe elementen naar de franchise en werd dan ook bijna meteen een klassieker. Toen in 2015 een remake van deze game werd aangekondigd werden fans dan ook uitzinnig. En dit jaar is het zover.

  In de game, die vanaf de grond opnieuw is opgebouwd, volgen we Cloud Strife. Hij is een voormalig Shinrasoldaat die zich tegen de organisatie gekeerd heeft. Hij vecht als huurling voor de eco-terroristische groep AVALANCHE om de planeet te redden. Maar terwijl hij dat doet, raakt hij verzeild in allerlei andere problemen.

  De exacte releasedatum van de Final Fantasy VII remake moet nog onthuld worden. Naar verwachting zal de game ergens halverwege dit jaar uit komen.

  3. The Last of Us Part 2

  Ontwikkelaar Naughty Dog gooide in 2016 hoge ogen toen The Last of Us Part 2 aangekondigd werd tijdens de PlayStation Experience. De game was al even in ontwikkeling en zou spoedig uitkomen. De game is een vervolg op The Last of Us uit 2013 en speelt zich vijf jaar na het origineel af. Toevallig, want de game komt ook vijf jaar na het origineel uit.

  De bekende hoofdrolspelers Ellie en Joel zijn in ieder geval weer van de partij in The Last of Us Part 2, maar er zijn ook nieuwe gezichten zoals Yara en Lev. Wat hun rol exact wordt is nog onbekend. We weten wel dat het verhaal zich zal focussen op haat, in tegenstelling tot liefde waar deel één over ging. Wanneer de game exact uitkomt is nog niet bekend, maar we hopen op een release in 2018.

  2. Death Stranding

  Eén van de games waar een enorme hype omheen hangt, is de nieuwe titel van Hideo Kojima. We hebben het natuurlijk over Death Stranding. De game werd bijzonder mysterieus uit de doeken gedaan. Norman Reedus in beeld die wakker werd op een strand met een baby, wat moet je daarmee?

  Later ging de hypetrein in een nog hogere versnelling toen ook Mads Mikkelsen zich liet zien. De game klom alleen maar hoger op de ladder van meest geanticipeerde games voor dit jaar. Maar echt duidelijk wat voor game het precies wordt is het nog steeds niet. Dat de game erg tof gaat worden staat wel als een paal boven water.

  Een releasedatum heeft de game nog niet, maar naar verwachting komt Death Stranding dit jaar uit. Kojima heeft er namelijk nog geen exacte datum op geplakt, maar wel aangegeven dat Death Stranding in het jaar vóór de release van de Akira film uitkomt. En deze film komt in 2019 uit. Dat zou dus betekenen dat Death Stranding in 2018 uit moet komen.

  1. God of War

  Als je aan Sony exclusieve titels denkt, komt God of War vanzelf voorbij. Kratos en zijn avonturen zijn namelijk behoorlijk kenmerkend voor de console. In elk avontuur dat we tot nu toe gezien hebben neemt Kratos het op tegen de goden en dat is ook nu het geval. Alleen de Griekse goden zijn opgeraakt, omdat Kratos ze letterlijk een kopje kleiner gemaakt heeft.

  In de nieuwe God of War komen we in de Noorse mythologie terecht. We kruipen weer in de huid van Kratos, maar zijn zoon Atreus is dit keer ook van de partij. Het stel komt op hun avontuur wezens als trollen en ogers tegen, maar ook een enorme slangachtige genaamd Jörgmandr, een heks en de Noorse goden maken hun opwachting.

  Of de goden ook in deze nieuwe reeks een pak rammel krijgen is nog onduidelijk. Hier gaan we snel achter komen naar verwachting, want even geleden is de mogelijke releasedatum van God of War gelekt. En dat is 22 maart 2018!

  En daarmee komen we aan het eind van de Top 5 PlayStation exclusives van 2018. Natuurlijk komen er meer games exclusief naar de console van Sony, maar dit zijn toch wel echt de games waar we het meest op zitten te wachten. Op welke exclusieve game kun jij echt niet wachten dit jaar? Laat het ons weten in de reacties!

  The Last of Us Part 2

  Verkijgbaar vanaf 19 june 2020

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.