PlayStation Exclusives van 2019 die je niet kunt missen

  Het kan vervelend zijn als je geen PlayStation 4 hebt, want de exclusives doen het goed. In 2019 komen er weer een paar prachtgames naar voren en hier zijn er een paar op een rijtje voor je gezet. Zo weet je in ieder geval welke je niet mag missen, namelijk deze PlayStation exclusives die in 2019 uitkomen.

  Final Fantasy VII (Remake)

  De oorspronkelijke versie van Final Fantasy VII werd voor het eerst gelanceerd op de eerste PlayStation. De game was toen al een enorme hit en wist de aandacht te trekken van mensen die nog geen fan waren van de RPG. Door deze game werden de mensen die er nog geen fan van waren dat namelijk wel.

  Er werd al lang gevraagd naar een remake van de game. Er werd voorheen nooit iets mee gedaan, tot op het moment dat Sony de PlayStation 4 uitbracht. En in 2015 was het dan eindelijk zover: de remake werd aangekondigd tijdens de E3.

  Er is nog niet veel informatie over de game beschikbaar. In de trailer is in ieder geval wel te zien dat de graphics zijn verbeterd en het is bekend dat de game meer actie-RPG gebaseerd zal zijn. Ook wordt de game in episodes uitbracht in plaats van een volle release.

  De officiële releasedatum is nog niet bekendgemaakt door Square Enix. Het is mogelijk dat de game in 2019 verschijnt, maar vanwege de vermoedelijke problemen achter de schermen kan het ook zijn dat de game pas in 2020 of later komt.

  Ghost of Tsushima

  Na het maken van Sly Cooper en Infamous is Sucker Punch bezig met een nieuwe game genaamd Ghost of Tsushima. Er zijn nog niet veel details over deze PlayStation exclusieve titel. Wat we wel weten is dat de spelers meegenomen worden naar het jaar 1274 in Japan.

  In de game komen de Kahn-troepen Japan binnenvallen en nemen het eiland over. Je speelt als de laatste samurai die de Kahn-troepen moet verslaan. Vechten betekent zelfmoord voor deze samurai, dus als speler moet je zoveel mogelijk opgaan in de achtergrond en nieuwe vechttechnieken onder de knie krijgen.

  De graphics zien er prachtig uit van de game. Dit was te zien toen ontwikkelaar Sucker Punch een kleine demonstratie gaf over hoe de gameplay eruitziet. We kunnen op de site van Sucker Punch namelijk al zien hoe het vechten met een katana eraan toe gaat. Ook zie je hoe het paardrijden en het rennen verloopt. Het ziet er soepel uit en de game op zich straalt een prettige sfeer uit.

  Deze PlayStation exclusive komt uit in 2019. Wanneer precies is helaas nog onbekend.

  The Last of Us Part 2

  Na het grote succes van het eerste deel van The Last of Us, wachten we al sinds 2013 op het nieuwe deel. Een groot enthousiasme verscheen toen de eerste trailer in 2016 uitkwam. Jammer genoeg werd de PlayStation exclusive uitgesteld tot 2019, maar dat begint nu toch echt dichtbij te komen.

  In de vorige game was het verhaal gebaseerd op liefde in een post-apocalyptische wereld, waar Joel een meisje genaamd Ellie moet escorteren naar een lab. Gedurende de reis groeien Joel en Ellie naar elkaar toe. The Last Of Us Part 2 zal zich vijf jaar na de gebeurtenissen van de eerste game afspelen. De game neemt wel een andere wending, dit deel zal namelijk gefocust zijn op haat. Dit werd bekend in de eerste trailer, waarin een groot bloedbad plaatsvond.

  “I’m gonna find, and I’m gonna kill... Every. Last. One of them.”

  Of Joel nog in leven is, is een grote vraag bij veel fans. In de eerste trailer hoor je zijn stem en zie je alleen zijn schim. Hierdoor vragen mensen zich af of Joel niet alleen nog maar in Ellies verbeelding zit.

  Er is nog geen officiële releasedatum bekend voor The Last of Us Part 2, maar de kans is groot dat de game volgend jaar uit gaat komen.

  Death Stranding

  Ondanks meerdere beschikbare trailers is er nog weinig bekend over deze game. Dit komt vooral doordat de trailers eigenlijk heel vaag en verwarrend zijn. Wat we wel weten is dat het een actiegame is. Het spel wordt gemaakt door Kojima Productions, bekend van Metal Gear Solid. Norman Reedus speelt als Sam, het hoofdkarakter van het spel. Dit wordt Kojima Productions haar eerste afhankelijke game en daarbij wordt het spel meteen een PlayStation exclusive.

  Death Stranding zal een soort verhaal zijn over leven en dood. Wat al wel te zien is, is dat het spel een grauwe tint heeft en dat de graphics er onwijs goed uit zien. Het is nog niet bekend wanneer Death Stranding precies uit gaat komen, maar de kans is groot dat de game een releasedatum 2019 heeft.

  Days Gone

  Deze nieuwe post-apocalyptische game is al sinds januari 2015 in de maak. De releasedatum was eigenlijk vastgesteld op 2018, maar deze is verplaatst naar begin 2019. Dan zal de game uitkomen voor de PlayStation 4. Gelukkig ziet het ernaar uit dat het wachten het meer dan waard is, want het spel ziet er in de trailer en de gameplaydemo goed uit.

  De releasedatum van deze PlayStation exclusive staat op 22 februari 2019. Je speelt als Deacon St. John en moet proberen te overleven tussen de zombie achtigen die in de game Freakers genoemd worden. In een open wereld moet je er alles aan doen om de volgende dageraad te halen.

  PlayStation exclusives 2019

  Er zijn natuurlijk nog meer PlayStation exclusives die uitkomen volgend jaar, maar dit zijn vijf games waar we in ieder geval met smart op zitten te wachten. We zijn waarschijnlijk allemaal heel benieuwd waar Death Stranding nou echt over gaat en of we daar ooit achter zullen komen.

  Ook zijn we benieuwd of Joel nog leeft en waarom Ellie zo boos is in The Last Of Us, of je goed kunt sluipen als de laatste samurai in Ghost of Tsushima, of het nieuwe zombie concept nog net zo angstaanjagend is in Days Gone en of de Final Fantasy VII remake kan voldoen aan de standaarden van de reeks. Zet hem op, Sony! We wachten op de resultaten.

  Death Stranding

  Verkijgbaar vanaf 8 november 2019

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.