Horrorgames 2019 - Hier mogen we naar uitkijken tot volgend jaar

  We hebben weer veel games om naar uit te kijken in 2019. Voor horrorfans is dit een echte lijst voor jullie. Hier staat op een rijtje welke horrorgames er volgend jaar gaan uitkomen, zodat we nog even kunnen nagaan wat we allemaal bij elkaar moeten gaan sparen. Dit zijn de horrorgames waar we naar uitkijken in 2019.

  Resident Evil 2 (Remake)

  Resident Evil 2 komt terug in een nieuw jasje. Capcom is druk bezig geweest om de game eer aan te doen en dat is in de trailer al terug te zien. De graphics zien er fantastisch uit en je kunt er nu al bang van worden. De game zal op 25 januari 2019 uitkomen voor de Xbox One, PlayStation 4 en voor pc. Dus als je al goede voornemens voor volgend jaar had om minder te gaan gamen, is dit waarschijnlijk al waar het misgaat.

  We wisten al een tijdje dat de remake eraan zat te komen, maar op E3 in 2018 heeft Capcom eindelijk een trailer laten zien. Het lijkt erop dat het spel dezelfde verhaallijn zal volgen als het origineel. De aanpassingen in de game lijken vooralsnog voornamelijk visueel te zijn. Je speelt nu in een third person perspectief waarbij de camera je volgt en jij veel dichterbij de horror terecht komt dan in het origineel.

  Days Gone

  Deze nieuwe, post-apocalyptische horrorgame is al een tijdje in de maak. De releasedatum van Days Gone was eigenlijk gezet op 2018, maar is verplaatst naar begin 2019. Gelukkig ziet het er naar uit dat deze vertraging de tijd meer dan waard is, want het spel ziet er in de trailer en de gameplaydemo goed uit. Als je een fan bent van motoren, zombies en wanneer je een hart hebt die het aankan, is deze game het zeker waard.

  De game is een exclusieve PlayStation 4 titel en de releasedatum staat op 22 februari 2019. Je speelt als Deacon St. John, iemand die voor de apocalypse een premiejager was. Nu moet hij zijn skills inzetten om elke dag te overleven, terwijl hij ondertussen een reden probeert te vinden om in leven te blijven. Dit is een frisse, post-apocalyptische horrorgame die in 2019 het zombie genre weer een beetje vernieuwing lijkt te bieden.

  The Blackout Club

  The Blackout Club is een game ontworpen door ontwikkelaar Question. De horrorgame is voornamelijk bedoeld om in multiplayer te spelen. De game zal ook een singleplayer modus krijgen, maar daar is Question nog volop mee bezig.

  In het spel speel je een tiener die regelmatig wakker wordt onder de schrammen en modder, zonder te weten wat er is gebeurd. Wetende dat het niet hetzelfde is als slaapwandelen, ga je samen met de tieners die hier naast jou last van hebben op zoek naar de oorzaak. Niemand heeft door dat wat zij meemaken echt is, dus je moet bewijzen proberen te verzamelen door te filmen of fotograferen.

  Er is nog geen officiële releasedatum van de game, maar we weten dat hij begin 2019 uit zal komen. De game zal speelbaar zijn op pc, PlayStation 4 en op de Xbox One.

  Someday You’ll Return

  Deze opkomende psychologische horrorgame zet de speler in het midden van het bos om op zoek te gaan naar zijn vermiste dochter Stela. Het hoofdkarakter had gezworen om nooit meer terug te gaan naar dat bos, maar nu hij zijn dochter veilig naar huis wil brengen moet hij deze reis door het onbekende wel maken. Someday You'll Return ziet eruit als een game die je vastgrijpt en niet meer loslaat.

  De officiële releasedatum is nog niet bekend, maar we weten wel dat de game in 2019 zal uitkomen. Tot nu toe is de ontwikkelaar druk bezig met de release van de pc-versie, maar er wordt ook al aan de release voor PlayStation 4 en Xbox One gewerkt. De game ziet er sowieso mooi uit en de locaties die gebruikt zijn voor de game zijn ook in het echt te bezoeken. Laten we hopen dat daar niet de horrorelementen bij inbegrepen zijn. Het is wel mooi om te zien hoe in 2019 horrorgames gemaakt worden op echte locaties.

  The Dark Pictures Anthology: Man Of Medan

  Supermassive Games, de ontwikkelaar van Until Dawn, is weer bezig om te kijken of ons de stuipen op het lijf gejaagd kan worden. Als we een blik op de trailer van Man of Medan werpen, ziet het er ook naar uit dat het weer gaat lukken. Net als Until Dawn kunnen de karakters in deze videogame dood gaan. Het verhaal speelt zich af op zee, waar de groep vrienden zal gaan duiken om op zoek te gaan naar een verloren schat. Helaas is er geen schat, maar wel iets anders onder water.

  De game zal gepubliceerd worden door Bandai Namco op pc, PlayStation 4 en Xbox One. De officiële releasedatum is nog niet bekend, maar de game zal in 2019 uitkomen.

  Horrorgames 2019

  Dit waren in ieder geval 5 horrorgames waar we naar uit kunnen kijken tot 2019. Dit zullen vast niet de enige horror games zijn die in 2019 uitkomen, en het zijn al helemaal niet de enige games. We hebben nog veel meer om naar uit te kijken. Het is jammer dat we nog tot 2019 moeten wachten om van deze horror games te genieten.

  The Dark Pictures - Man of Medan

  Verkijgbaar vanaf 30 august 2019

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.