Deze 10 PlayStation Classic games willen wij terug zien

Article
maandag, 24 september 2018 om 9:40
xgn google image
Sony heeft net de nieuwe PlayStation Classic-console aangekondigd voor honderd euro. Er zullen 20 spellen voorgeïnstalleerd worden op de console. Er zijn al enkele titels genoemd, maar de volledige line-up aan games is nog niet bekend. Wij hebben op een rijtje gezet welke 10 PlayStation Classic games wij graag terug willen zien.

Harvest Moon: Back to Nature

Het eerste spel in onze 10 PlayStation Classic games lijst is Harvest Moon: Back to Nature, een farm-simulator ontwikkeld door Victor Interactive Software en uitgegeven door Natsume. Het is de eerste Harvest Moon game die niet van Nintendo is. Het verhaal gaat over een jonge man die een boerderij heeft geërfd van zijn grootvader. De dorpelingen hebben de man drie jaar de tijd gegeven om de verwaarloosde boerderij op te knappen.
Met weinig geld moet je de boerderij beetje bij beetje op gaan knappen. Je moet de balans zien te vinden tussen het werken aan de boerderij en vriendschappen te onderhouden met andere personages. Een van de belangrijkste elementen in het spel is energie. Je personage kan maar een bepaald aantal taken per dag uitvoeren. Ook zijn er verschillende weersomstandigheden in de game, zoals regenval, orkanen, vorst en sneeuwstormen. Dit kan ervoor zorgen dat de boerderij schade oploopt, net als in het echte leven.
Verder zijn er activiteiten die waaraan je deel kunt nemen, zoals daten, weddenschappen op paardenraces en naar festivals gaan. Een belangrijke taak in het spel is om een geschikte vrouw te vinden.
139324

Mortal Kombat Trilogy

Mortal Kombat Trilogy is een vechtspel dat in 1996 uitkwam voor de PlayStation, Nintendo 64, Sega Saturn en pc's. Het werd uitgebracht als een update voor Ultimate Mortal Kombat 3
De gameplay en het verhaal zijn vergelijkbaar als de eerdere versie, maar hebben nieuwe toevoegingen gekregen. Zo kreeg de game nieuwe personages en podia, maar ook een "Aggressor" -balk en een nieuwe finishing-move genaamd Brutality. Bij deze finishing move moet je een combo met 11 knoppen uitvoeren, zodat je snel op je tegenstander slaat totdat diegene ontploft. Verder kregen veel personages extra speciale bewegingen erbij. Ook Mortal Kombat Trilogy is een van de PlayStation Classic games die wij terug willen zien.
139325 1

Suikoden II

Suikoden II is een RPG-game die ontwikkeld en uitgegeven is door Konami voor de PlayStation in 2000. Het is het tweede deel uit de serie. De game vindt jaren plaats na de gebeurtenissen van het oorspronkelijk spel. Het verhaal is gebaseerd op een invasie van City States of Jowston door het Kingdom of Highland. Suikoden 2 zouden wij graag terug willen zien als een van de PlayStation Classic games.
Je speelt als de geadopteerde zoon van Genkaku, een held die City States of Jowston jaren geleden heeft gered in een oorlog tegen Highland. Je reist de wereldkaart af af en helpt het plot vooruit door taken te voltooien en met andere personages te praten. Er zijn meer dan 100 personages te rekruteren, waarvan er ruim 40 bruikbaar zijn in de strijd. Ook kan je nieuwe personages gebruiken om side quests te doen. In steden kan je informatie verzamelen en uitrusting kopen.
139326 1

Metal Gear Solid

Metal Gear Solid is een stealth game die in 1998 uitkwam voor de PlayStation. De game is ontwikkeld door Konami Computer Entertainment Japan en is een vervolg op Metal Gear en Metal Gear 2: Solid Snake. bIn de game speel je als Solid Snake en is het doel om jezelf door allerlei gebieden te verplaatsen zonder ontdekt te worden door vijanden. Er zijn drie modi: alert mode, evasion mode en infiltration mode.
Als de alarm mode geactiveerd wordt, moet je je verbergen zodat vijanden je niet vinden. Op een gegeven moment zal de evasion mode ingaan en zodra de teller nul bereikt, kom je in de infiltration mode. Hierin ben je veilig. Ook Metal Gear Solid is een van de PlayStation Classic games die wij terug willen zien. Uiteindelijk zijn er meer dan zes miljoen exemplaren van Metal Gear Solid verkocht en scoorde het een gemiddelde van 94/100 op Metacritic.
139327 1

Tony Hawk’s Pro Skater 2

Tony Hawk's Pro Skater 2 is een skate game die ontwikkeld is door Neversoft en uitgegeven is door Activision. De game is een van de best beoordeelde games aller tijden en zelfs de beste beoordeelde sportvideo game. En juist hierom is Tony Hawk's Pro Skater 2 een van de PlayStation Classic games die wij terug willen zien.
In de game kan je kiezen uit verschillende beroemde skateboarders en is het doel om skateboardtrucs uit te voeren of objecten te verzamelen. Deze kan je omruilen voor geld beloningen, waarmee je weer niveaus kan ontgrendelen, statistieken kan verbeteren en betere uitrusting kan kopen. Er zijn diverse spelmodi, zoals een career-modus, een free-play-modus, een multi-player modus en een lever-editor modus.
139328 1

Tomb Raider

Ook Tomb Raider is een van de PlayStation Classic games die wij terug willen zien. Tomb Raider is een wereldberoemde klassieker. Het is een actie-avonturen game dat ontwikkeld is door Core Design en uitgeven is door Eidos Interactive. Het verhaal gaat over Lara Croft, een Engelse archeoloog en avonturier die op zoek is naar oude schatten.
In de game ben je op zoek naar de drie Scion-artefacten die verspreid zijn over de hele wereld. Hiervoor moet je een reeks tombes en andere locaties doorgaan. Onderweg moet je voorwerpen verzamelen om puzzels op te lossen en allerlei gevaarlijke dieren en wezens doden. De twee pistolen die ze draagt hebben oneindige munitie.
139331

Crash Bandicoot

Crash Bandicoot is een wereldberoemde platformer ontwikkeld door Naughty Dog en uitgegeven door Sony op 1996 in Europa. Het is het eerste spel uit de Crash Bandicoot-serie en is meer dan 6 miljoen keer verkocht. Dit maakt het de achtste best verkopende PlayStation-game aller tijden. We zouden Crash Bandicoot graag terugzien als één van de PlayStation Classic games op de nieuwe miniconsole.
Het verhaal gaat over Crash, een buidelrat die de wereld moet redden van Doctor Neo Cortex en Doctor Nitrus Brio. Deze doktoren proberen de wereld te veroveren. In de game ren je steeds de niveaus door om verder te komen. Om vijanden te verslaan kan je erop springen of een draaiende aanval uitvoeren. Je verliest levens als je geraakt wordt door een vijand of obstakel en als je in een bodemloze put valt. Bij het verzamelen van 100 Wumpa Fruit krijg je levensitems. Zodra je levens op zijn, eindigt het spel.
139332

Resident Evil

Resident Evil, ook wel bekend als Bio Hazard in Japan, is een survival horror game. Het spel is ontwikkeld en uitgebracht door Capcom voor PlayStation in 1996 en is meer dan 8,63 miljoen keer verkocht. Resident Evil was zo succesvol dat er later meer games, films, strips, romans en andere merchandise van uit kwam. Ook Resident Evil is een van de PlayStation Classic games die wij terug willen zien.
In de game kan je kiezen om als Chris of Jill, leden van S.T.A.R.S, te spelen. Je zit vast in een landhuis vol met zombies en andere monsters. In het landhuis is het de bedoeling dat je het gebied verkend, puzzels oplost en geheimen ontdekt, maar er is maar één ding dat dat het belangrijkst is: overleven. Dit doe je door jezelf te verdedigen met wapens en jezelf te healen met EHBO sprays en kruiden. De vijanden die vooral te vinden zijn in de game zijn zombies, zombiehonden en reuzenspinnen, maar ook andere monsters.
139333

Digimon World

Digimon World is een rpg-game die op 1999 uitgebracht is voor PlayStation door Bandai. Het verhaal gaat over een mens die door Jijimon naar File City op File Island is gebracht om het eiland te redden. Digimon hun herinneringen verloren en het eiland is verwilderd. Een jongen moet het eiland redden door Digimon te helpen met het herstellen van hun geheugen.
In de game speel jij als deze jongen en is het doel om een Digimon uit zijn ei te laten komen en te trainen. Zodra het ei is uitgekomen begint het als een Fresh, vervolgens levelt het naar Rookie, dan Champion en met veel werk naar Ultimate. Na een tijd zal de Digimon ‘’vervagen’’ en moet je het opnieuw opvoeden en trainen. Het opvoeden kan je doen door je Digimon te wassen, eten te geven, etc.
Los van het opvoeden van je Digimon is het deelnemen aan battles ook een belangrijk onderdeel van de game. Je vecht tegen andere Digimons, die agressief zijn geworden door een crisis op het eiland. Naarmate je de game speelt zullen winkels geopend worden waar je items kunt kopen en verkopen, maar ook minigames spelen om beloningen te verdienen. Wij vinden Digimon World het ook zeker waard om als een van de PlayStation Classic games terug te zien.
139334

Spyro the Dragon

Spyro the Dragon, ontwikkeld door Insomniac Games en uitgegeven door Sony, is een échte klassieker die de meeste mensen wel kennen. De jonge paarse draak Spyro en zijn libellenvriend Spark gaan op avontuur om andere draken te redden uit een spreuk die ze heeft veranderd in standbeelden. De game kreeg veel positieve recensies van critici en werd uiteindelijk een commercieel succes met een verkoop van bijna 5 miljoen exemplaren.
In de game speel je Spyro en reis je door verschillende werelden om andere draken te redden, de gestolen schat te herwinnen en uiteindelijk Gnasty Gnorc te verslaan. Er zijn twee hoofdaanvallen die de draak kan doen: vuur ademen en (kleine) vijanden omver beuken. Terwijl de tweede aanval beter op kleinere vijanden werkt, werkt vuur juist weer op grote vijanden, tenzij zijn tegenstander een harnas draagt. Spyro kan tijdens het springen zweven, zodat hij nieuwe gebieden kan bereiken. Om het spel te verslaan moet je naar de laatste wereld reizen, om vervolgens het hol van Gnasty Gnorc binnen te gaan en hem te verslaan.

Welke PlayStation Classic games hoop jij terug te zien?

Omdat er zo veel verschillende games op de PlayStation uitgekomen zijn, kunnen we niet alle favorieten in deze special zetten. laat dus gerust in de comments weten welke games jij graag terug ziet op de miniconsole.