Final Fantasy VII

Eén van de tot nu toe bekende Sony PlayStation Classic games is Final Fantasy VII. De game kwam op 17 november 1997 uit in Europa. De game wordt door veel liefhebbers als een échte klassieker beschouwd en was in de jaren 90 erg populair. Los van het feit dat de gevechten en de acties voor het eerst 3D waren, was dit ook het eerste spel van Square dat niet voor de Nintendo-spelsystemen gemaakt werd. Het spel is namelijk in eerste instantie uitgekomen voor de PC en PlayStation.

De gameplay van Final Fantasy VII is vergelijkbaar met eerdere games uit de serie. Er zijn drie spelmodi: het veld, de wereldkaart en het gevechtscherm. In het veld kan je de omgeving verkennen, praten met personages, verder gaan met het verhaal en eventgames starten.

Voor het gevechtscherm gebruikt de game een "Active Time Battle" - systeem waarbij de personages wisselen totdat een kant verslagen is. Op het scherm heeft elk personage een tijdmeter. Wanneer deze vol is, kan je een commando voor dat karakter invoeren. De commando's zijn afhankelijk van de personages en hun uitrusting. Naarmate het spel vordert zullen de commando's veranderen. Verder kun je natuurlijk ook het menuscherm gebruiken. Hier vind je de status en statistieken van elk personage, items, vaardigheden en uitrusting. Ook kan je hier het spel opslaan.