Alle PlayStation 5 release geruchten op een rij!

  Het nieuwe jaar is pas enkele weken jong en dat is genoeg reden om te speculeren over wanneer de PlayStation 5 release plaats gaat vinden. Inmiddels zijn er verschillende bronnen die beweren informatie te hebben over wanneer de nieuwe PlayStation op de markt gaat verschijnen. Wij zetten de grootste geruchten rondom de PlayStation 5 release voor je op een rijtje.

  Josh Hallett

  Er zijn verschillende soorten geruchten die we moeten onderscheiden. Sommige bronnen beweren de releasedatum te weten, terwijl anderen spreken over de features van de volgende PlayStation. Wij kijken naar alle geruchten en zetten ze overzichtelijk voor je op een rijtje.

  Onder de klep

  Laten we beginnen bij wat er mogelijk onder de klep van de nieuwe PlayStation zit. Een Reddit-insider die eerder correct lekte dat Sony dit in 2019 E3 zou overslaan heeft aangegeven dat de PlayStation 5 onder de kap mogelijk een 8-core AMD Ryzen processor gaat krijgen en dat de prijs op het moment op 500 dollar zou liggen. Door de processor zou de PS5 stabiel een 4K resolutie moeten draaien en dat met een framerate van 60 frames per seconde.

  Wat het gerucht rond de AMD Ryzen alleen maar aannemelijker maakt is dat een programmeur van Sony nauw samen lijkt te werken met AMD. In het specifiek zou de samenwerking betrekking hebben op de Ryzen technologie, wat de deur open laat voor een aangepaste versie van de AMD Ryzen processor. Aan de andere kant wordt er bericht dat Sony de Navi technologie van AMD gaat gebruiken, wat wederom indiceert dat Sony in zee gaat met AMD.

  De PlayStation 5 features

  Verschillende insiders beweren ook dat de PlayStation 5 gepaard gaat met een nieuwe versie van de PlayStation VR. Zo zou de volgende versie geen speciaal kastje meer nodig hebben om te draaien, maar zou het standaard onder de klep van de PlayStation 5 moeten zitten. Wel is er opnieuw een camera nodig en worden er nu PlayStation Move controllers ontwikkeld.

  Dit is alleen niet de enige PlayStation 5 feature die eraan zit te komen, want ook lijkt backwards compatibility op de planning te staan. Hoe dit precies in zijn werk gaat is nog niet bekend. Zo denkt de ene insider dat backwards compatibility logisch is omdat de PlayStation 5 gemakkelijker zou worden om voor te ontwikkelen en backwards compatibility daardoor makkelijker is. Een andere bron zegt dat het komt doordat de PlayStation 5 maar een halve upgrade zou zijn zoals de PlayStation 4 Pro maar een halve stap was voor de PlayStation 4.

  De PlayStation 5 release

  Waar de meeste insiders op gebrand zijn is het achterhalen van de PlayStation 5 release en daarover zijn dan ook verschillende data gelekt. Zo meldt Jason Scheier van Kotaku dat zijn bronnen hem vertellen dat de PlayStation 5 release pas op zijn vroegst in 2020 zou plaatsvinden. Dit gerucht wordt ondersteund door de Reddit-insider die over de AMD Ryzen sprak, want ook hij zegt dat de PlayStation 5 release gaat plaatsvinden in 2020.

  In het specifiek noemt hij de maanden maart en november, maar daarover heeft hij nog geen bevestiging gehad van zijn bronnen. Hij noemt de releasedatum op basis van dat de aankondiging van de PlayStation 5 zelf gedurende de zomer van 2019 zou plaatsvinden a la de PlayStation 4 reveal in 2013. Een grote onthulling zou moeten volgen tijdens PSX 2019.

  De Wall Street Journal denkt er anders over en zegt dat de PlayStation 5 release pas in 2021 gaat plaatsvinden. In mei 2018 werd er bericht over dat de PlayStation 5 nog drie jaar van het publiek verwijderd zou zijn. Dit zou betekenen dat de PS5 pas op zijn vroegst in mei 2021 uit zou moeten komen. De tijd zal de antwoorden op de vele vragen en geruchten geven.

  Ben je benieuwd naar een alle next gen geruchten die circuleren? Lees dan vooral ons next gen geruchten overzicht, waarin we in detail beschrijven wat Microsoft en Nintendo mogelijk gaan brengen dit jaar.

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.