De 5 beste PUBG weapons - Het allerbeste schiettuig!

  Om te overleven in de wereld van PlayerUnknown’s Battlegrounds heb je wapens nodig. En flink wat ook, want om elke hoek schuilt gevaar. Wij zetten de beste PUBG weapons voor je op een rijtje zodat je jouw kansen om te winnen vergroot!

  Steam

  5. Groza-1

  Dat de Russen goede wapens kunnen maken, was al duidelijk tijdens en na de Tweede Wereldoorlog. Menig Amerikaanse soldaat ruilde zijn M16 in Vietnam wel eens om voor een buitgemaakte AK-47, die tenminste wel bleef werken als er wat zand of water in kwam.

  Ook de Groza-1 (bijnaam ‘Thunderstorm’) is zo’n betrouwbaar wapen en ziet er ook nog eens futuristisch uit. Je ziet het wapen vaak terug in games, waar het bijna altijd waardevol is om te hebben. Als klap op de vuurpijl is het ook nog eens een van de beste en sterkste PUBG weapons als het gaat om aanvalsgeweren.

  In PUBG vind je de Groza alleen maar in Air Drop kratten, waardoor het krijgen van dit wapen kan erg riskant kan zijn. Mocht je er dus eentje vinden, dan heb je wel een heerlijk schietijzer in handen. De Groza deelt even veel schade uit als de AKM en heeft de op één na hoogste rate of fire in de game. Dit maakt het een ontzettend dodelijk wapen. De achillespees van het wapen is de lange herlaadtijd. Denk dus goed na voor je een magazijn van de Groza leegpompt!

  4. SCAR-L

  Behalve wafels kunnen onze zuiderburen ook nog eens prima wapens fabriceren. Het Belgische FN heeft namelijk een behoorlijke aantal landen als afnemer van wapentuig, waaronder het SCAR-L aanvalsgeweer. Ook in PlayerUnknown’s Battlegrounds vind het wapen gretig aftrek bij spelers.

  De SCAR-L richt niet het meeste schade aan van alle wapens in PlayerUnknown's Battlegrounds, maar de andere voordelen maken dat helemaal goed. De hoge rate of fire en de lage recoil maken de SCAR-L een wapen dat makkelijk te gebruiken is. De 5.56mm kogels die de SCAR gebruikt zijn ook nog eens een stuk minder lastig te vinden dan dat van de eerdergenoemde Groza-1.

  Het wapen zelf is ook best gemakkelijk te vinden in de wereld en spawnt niet alleen maar in Air Drops. Het vernuftige stukje Belgische techniek vind je daarom terug op de vierde plaats in de lijst met beste PUBG weapons.

  3. Mini 14

  De jaren tachtig van de vorige eeuw waren de tijd van The A-Team, een serie waarin een groepje mannen de meest onmogelijke missies op zich neemt. Hun favoriete wapen? De Mini 14 en ondanks dat deze niet bij launch beschikbaar was, werd het na de toevoeging in een update al snel één van de beste PUBG weapons.

  De Mini 14 is in tegenstelling tot de Groza en SCAR-L geen Assault Rifle, maar heeft de classificatie van Carbine of DMR. Als je kijk naar pure schade is het niet de sterkste DMR. Wel heeft de Mini 14 een hele hoge range, een groot aantal kogels in het magazijn en de lage bullet drop. Dit maakt het wapen ideaal om vijanden af te maken nadat je ze eerst met een Assault Rifle beschoten hebt.

  Met een behoorlijke kracht en een gemiddelde vuursnelheid is de Mini 14 dus een goede keus voor middenlange tot lange afstanden om nietsvermoedende vijanden te verrassen met een kogel door het hoofd. Om de A-Team maar te citeren: "I love it when a plan comes together!" Niets is minder waar met de Mini 14 als je wapen.

  2. AWM

  AWM staat voor ' Accuracy International Arctic Warfare Magnum' en wordt geclassificeerd als een bolt-action sniper rifle. Vanaf een afstandje een vijand observeren en wachten tot hij langere tijd stilzit. Het leven van een sluipschutter vereist een flinke dosis geduld, maar zal worden beloond. Nietsvermoedend denkt een speler eindelijk rust te hebben gevonden in een huis, totdat plots zijn hoofd een paar meter verderop ligt. Missie geslaagd.

  Dit scherpschuttersgeweer is van Britse makelij en de beste sniper rifle in PlayerUnknown's Battlegrounds. De AWM deelt de hoogste hoeveelheid schade uit van alle wapens in de hele game, waardoor je als één van de weinige wapens een vijand kan doden met één enkele headshot. Omdat de AWM ook nog eens heel ver kan schieten is dit het dodelijkste wapen op lange afstand in PUBG.

  Het enige nadeel is dat de AWM moeilijk te vinden is. Net als de Groza vind je de AWM alleen maar in Air Drops, gebruikt het zeldzame .300 kogels en heeft het lange herlaadtijden. Toch is de AWM in de juiste handen een extreem dodelijk wapen. Een verdiende plek op onze lijst met beste PUBG weapons.

  1. M249

  Stel: je weet dat er iemand in een huis zit, maar ook dat hij weet waar jij bent. Je kan natuurlijk voorzichtig dichterbij proberen te komen en het huis bestormen of een handgranaat door het raam mikken, maar er is nog een optie. Die van maaien en bidden voor geluk.

  De M249 is één van de twee Light Machine Guns in het arsenaal van de PlayerUnknown's Battlegrounds wapens, samen met de DP-28. Met de bijnaam ‘saw’ weet je dat het product bij uitstek geschikt is om iets helemaal kapot te zagen met kogels. Dit wapen heeft een hoge rate of fire, een magazijn met een flinke grote en het deelt ook nog lekker veel schade uit. Op korte afstanden kan je met geen enkel wapen op tegen de M249 en al helemaal als je in een gebouw bent.

  Je zal dus flink wat kogels mee moeten nemen om het wapen te voorzien van genoeg munitie, maar het resultaat mag er zijn. Want zelfs een stenen muur houdt niet stand tegen de kracht van de M249! Dit maakt de M249 wat ons betreft de nummer 1 in deze lijst met beste PUBG weapons.

  De beste PUBG weapons – Jullie favoriet!

  Dit was de lijst met de beste wapens om naar uit te kijken. Het arsenaal van PlayerUnknown’s Battlegrounds kent natuurlijk nog veel meer toffe schietijzers met elk unieke eigenschappen. Onze vraag aan jullie is dan ook welke jullie favoriet is!

  PlayerUnknown's Battlegrounds is nu verkrijgbaar op de PlayStation 4, Xbox One, PC en Mobile.

  PlayerUnknown's Battlegrounds

  Verkijgbaar vanaf 23 march 2017

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.