Welke games speel jij nu op de PlayStation 5?

Article
maandag, 08 februari 2021 om 12:30
playstation 5 thumbf1624433855
Met de PlayStation 5 een aantal maanden op de markt en met de drukke releaseperiode waarmee 2020 afsloot in de achteruitkijkspiegel zijn we op de redactie nog wel even zoet met gamen. Er zijn onwijs veel games die op het moment aandacht vragen, ook op de XGN redactie. We zijn dan ook benieuwd naar welke games je op het moment speelt op de PlayStation 5. De redactie geeft alvast het goede voorbeeld.

Luuc ten Velde - Valhalla, One Piece en Rocket League

PSN: fireslicer
Ondergetekende trapt de redactiereacties af en is zelf met een scala van games aan het worstelen. Er is als het ware een jongleeract gaande waarbij Assassin's Creed Valhalla de meeste tijd in beslag neemt. Het avontuur van Eivor stond een tijdje op een laag pitje door de inhaalactie met Ghost of Tsushima, maar inmiddels is de tijd gevonden om volledig verloren te raken in het oude Engeland. De teller staat inmiddels op vijftig uur en het verhaal is nog niet eens op de helft.
Daarnaast wordt ook met mondjesmaat Rocket League opgestart. Eens in de zoveel tijd voel ik de drang om de game weer op te starten waarna ik me helemaal verlies in de game. Hetzelfde geldt voor One Piece Pirate Warriors 4, de musou game die ik samen met wat vrienden co-op speel. Ik blijf fan van de anime en de game maakt me weer helemaal nostalgisch.
sackboy a big adventure screenshot 02f1605877554

Rox van der Helm - Sackboy: A Big Adventure

Ik ben net klaar met Sackboy voor de PlayStation 5, die ik helemaal co-op heb uitgespeeld met mijn vriend. Jeetje, wat een schattigheid! Ik weet dat de game ook gewoon speelbaar is op de PlayStation 4, maar toch zou ik deze titel aanraden voor iedereen met een PS5. De game is uitdagend (zeker als je alle wilt halen in een level), wordt steeds moeilijker als je verder komt en daarnaast gewoon ontzettend tof om samen te spelen. Daarnaast heeft het spel echt een soundtrack om je vingers bij af te likken. Ben ik enthousiast? Ja, sorry, dat is nu net de bedoeling!
yakuza like a dragonf1604493199

Chris Boers - Yakuza en Immortals

Eigenlijk ben ik op de PS5 gewoon verder gegaan waar ik op de PS4 gebleven was, maar dan met snellere laadtijden en betere performance. Na uiteraard Sackboy A Big Adventure en de gratis meegeleverde Astro's Playroom ben ik aan PS4-spel Yakuza: Like a Dragon begonnen en heb daar vele uren aan besteed.
Yakuza stond altijd bekend om redelijk forse laadtijden, maar die zijn nu als sneeuw voor de zon verdwenen, wat een enorme verbeterde spelervaring geeft. Ook ben ik met Immortals: Fenyx Rising begonnen, maar daar moet ik echt nog een beetje inkomen. De dialogen zijn grappig, maar de gameplay zelf is een beetje wennen. Het nieuws van de God of War PS5 update doet mijn vingers ook wel kriebelen om die game weer op te starten!
destiny 2 beyond light 2f1607351204

Roland Janssen - Destiny 2, Rainbow Six en FIFA 21

Ik speel best wel veel verschillende games op mijn PS5 zoals Rainbow Six: Siege en FIFA 21, maar de game die ik het meeste speel momenteel moet toch wel Destiny 2 zijn. Sinds de launch van Beyond Light heeft de game mijn vrienden en mij echt weer naar binnen getrokken. Het voordeel van Destiny 2 is ook gewoon dat je eindeloos veel uren in de game kan stoppen. Verder zijn er helaas ook nog niet heel veel echte PS5 titels, dus dan wordt de keuze eigenlijk ook een beetje voor je gemaakt

Populair Nieuws

Laatste Reacties