PlayStation 4 pro controller details en alternatieven

Article
donderdag, 08 september 2016 om 16:04
xgn google image
De officiële details rondom de Pro en Slim versies van de PlayStation 4 tonen weinig verandering aan de controller. De nieuwe PlayStation 4 Pro controller is indentiek aan die van de Slim versie. De verschillen met de oorspronkelijke PlayStation 4 controller? Nihil.
Het voornaamste en eigenlijk enige verschil tussen de PlayStation 4 pro (en slim) controller en de huidige PS4 controller: de verkleurende lichtbalk zit nu bovenop de controller, in plaats van achterop. Vooral handig als je de kleur wilt zien terwijl je speelt dus.

Gebrek aan alternatieven Playstation 4 pro controller

Wie af en toe zichzelf afvraagt waarom er zo weinig third-party controllers zijn voor de PlayStation 4... Men kan daarover speculeren wat hij wil, maar het is nou eenmaal een feit. Sony Benelux wil daar niks over kwijt overigens. De voornaamste reden is waarschijnlijk deze: de kosten die gemaakt moeten worden om alle functionaliteit en technologie te implementeren maken het onaantrekkelijk.
Waar voorheen PlayStation controllers nog redelijk simpele componenten hadden, is een PS4 controller tegenwoordig een stuk complexer; mede vanwege de gyroscooptechnologie. Dit zorgt voor hogere productiekosten. En het is dan de vraag of je kan concurreren met de massaproductie van Sony en de kwaliteit van de originele PS4 controller. Gelukkig is er enige hoop qua alternatieven!

De huidige alternatieven voor de originele PS4 controller

Na wat rondneuzen op het internet, blijkt er toch al het één en ander op de markt verkrijgbaar. Wie bereid is om vanuit het 'verre oosten' te bestellen, kan waarschijnlijk een paar tientjes in z'n zak steken. De vraag blijft natuurlijk: in hoeverre weegt het risico af om zo besparen?
Lange levertijden blijken een factor. Gelukkig heeft Amazon UK ook een klein aanbod aan third-party controllers met interessante prijzen. Let wel: goed de reviews lezen is aangeraden, want er zit ook genoeg goedkoop plastic bij uit China.
Natuurlijk zijn er ook andere redenen dan geld besparen; sommige gamers houden nou eenmaal van een 'potigere' controller. Als je een alternatief zoekt voor de nieuwe PlayStation 4 pro controller, dan volgt hier een klein overzicht van de betere huidige third-party controllers en wat er nog komt.
97519 1

Hori Pad 4 FPS Plus Wired Controller Gamepad for PS4

Waar?
Verkrijgbaar via Amazon UK verkopers en Play Asia (iets goedkoper)

Waarom?
Veel positieve reviews, iets potiger dan PS4 controller, biedt extra functies, zoals 'turbo-mode', aantrekkelijke prijs.

Nadelen?
De controller moet vanuit Japan besteld worden. Reparaties die onder garantie vallen, kunnen daardoor duurder zijn of veel langer duren. Ook is deze niet draadloos.
Wat kost het?
Bij Amazon UK: ong. €45 (exclusief verzendkosten) Bij Play Asia: ong. €40 (exclusief verzendkosten).
97520

PS4 Wired Controller Football 2016 (verschillende kleuren)

Waar?
Verkrijgbaar via Amazon UK, levering direct vanuit het Verenigd Koninkrijk.
Waarom?
Een hele lage prijs en tamelijke kwaliteit voor die prijs, perfect als extra/reserve controller wanneer vrienden langskomen.

Nadelen?
Ziet er goedkoop uit, niet de mooiste controller, maakt gebruik van een (lange) kabel, eerst updaten via website fabrikant om problemen te voorkomen.
Wat kost het?
Bij Amazon UK: ong. €27 (exclusief verzendkosten)
97527

Playstation 4 'Elite' Controller

Waar?
Nog niet leverbaar... Verscheen even bij de Amerikaanse webshop gigant Target als pre-order, maar werd snel weer offline gehaald.

Waarom?
Een goedkoper alternatief op de Xbox One Elite controller. Geen soortgelijke controllers voor de PS4 op de markt tot nu toe. De extra features, zoals verwijderbare onderdelen en programmeerbare knoppen.

Nadelen?
Nog erg weinig bekend over deze controller, evenmin wie de precieze fabrikant is. Hoewel die er degelijk uitziet, is nog weinig bekend over de kwaliteit, en sterker nog... of die naar Europa komt.
Wanneer?
Volgens de bron (Slashgear) werd een datum van 1 november weergegeven als release date.

Wat kost het?
Naar verwachting $80 (ong. €70) (exclusief eventuele verzendkosten).

Populair Nieuws