PS4 PlayLink Games - Waarom een mobiel een toffe controller is

Article
zaterdag, 05 augustus 2017 om 10:39
xgn google image
Het concept is simpel: samen gamen door je mobiel als controller te gebruiken. Of je nu een quiz of multiplayerspel speelt, via PlayLink wordt het allemaal mogelijk. We geven 5 redenen waarom PlayLink games een succes kunnen worden.
Met PlayLink verander je met gemak je smarthphone of tablet in een Playstation 4-controller. Op die manier kun je dan verschillende spellen met vrienden en familie spelen. PlayLink is exclusief voor de Playstation 4.

5. Een concept zoals de PlayLink games werkte eerder al

Eerder heeft het concept zich al bewezen met games als Jack Box Party. Hier moest je verschillende minigames ook besturen door keuzes te maken op je mobiele telefoon. Het idee achter PlayLink is dus geen geheel nieuw concept en is eerder succesvol uitgevoerd.
Ook zien we steeds meer dat grotere games de mobiele telefoon gebruiken als controller. Neem bijvoorbeeld Telltale Games die het mogelijk maakt om gezamenlijk beslissingen te maken binnen een verhaal door iedereen te laten stemmen via de mobiel. Via de zogenaamde Crowd Play bepaalde je zo met heel je vriendengroep bijvoorbeeld hoe Batman reageerde op situaties in Batman: The Telltale Series.
115798 1

4. Iedereen heeft een mobiele telefoon

Het voordeel van PlayLink is eigenlijk dat je niet voor elke speler een Dualshock 4 Controller meer hoeft aan te schaffen. In plaats daarvan hoeven je vrienden en familie enkel de mobiele telefoon uit hun broekzak te halen. Vandaag de dag hebben steeds meer mensen een mobiele telefoon op zak en vaak heb je die altijd bij je. Je kunt dus altijd meespelen!
Mocht je die mobiele telefoon vergeten zijn, dan kun je ook altijd nog een tablet erbij pakken. Op die manier kun je hetzelfde doen, maar dan toch op een net iets groter schermpje.
115799

3. PlayLink kent meerdere potentieel toffe games

In ieder geval kun je al best snel aan de slag met de spellen van PlayLink. Verschillende Indie ontwikkelaars hebben bijvoorbeeld al toegezegd om er games voor te ontwikkelen. Knapnok Games, de ontwikkelaar van onder andere de succesvolle indie game Affordable Space Adventures, werkt momenteel aan bijvoorbeeld de party game Franctics.
Verder is op het moment de game That's You! al uitgekomen. Deze game gaven wij maar liefst een 7,0 in onze review. Wij prezen de game om haar hilariteit.
Eerder verscheen er al een artikel waarin we belichtten welke games er allemaal al uitkomen voor PlayLink. Enkele van deze games zijn ook getoond op E3.
115800

2. Ook voor de niet fanatieke gamers

De games die worden aangeboden via PlayLink worden geen hardcore games die alleen leuk zijn voor de doorgewinterde gamer die zichzelf opsluit op zijn kamer om alle trophies per se te halen. Sterker nog, het gaat om een heleboel verschillende party games die geschikt zijn voor heel het gezin. Iedereen kan meedoen!
Doordat het om simpele spellen gaat, is het een stuk makkelijker om medespelers enthousiast te maken om mee te spelen. Alles is gemakkelijk te leren! Ook gaat het om voornamelijk korte spellen die je snel eventjes tussendoor kunt oppakken als de verveling dreigt toe te slaan.
115801

1. Probeer het zelf nu (gratis) uit!

Ben je nog niet overtuigd van PlayLink, dan kun je in ieder geval alvast wat aan de spelwijze snuffelen. Alle Playstation Plus-leden kunnen namelijk op dit moment het spel gratis downloaden. Zolang je dan lid blijft van Playstation Plus, kun je dus sowieso van deze party game blijven genieten en op die manier alvast wat kennismaken met je mobiel als controller.
Heb je geen abonnement dan kun je de game aanschaffen voor 19,99 euro. In That’s You! maak je een foto en neem je het vervolgens tegen elkaar op in een quiz. Je krijgt meer dan 1000 grappige vragen, tekenopdrachten en sms-spelletjes voorgeschoteld.