5 redenen waarom je Overdrive moet kijken als autoliefhebber

  Iedereen kent de reeks Fast and Furious wel. Actie, knappe meiden en vooral snelle en dure wagens zijn de kernwoorden. De nieuwe film Overdrive lijkt deze succesformule te gebruiken en draait nu in de bioscoop. Wij geven jou 5 hele dikke redenen waarom je Overdrive moet kijken als autoliefhebber!

  Het verhaal van Overdrive focust zich op twee autodieven die toevallig ook broers zijn. Het duo reist door het zuiden van Frankrijk op zoek naar mogelijkheden om mooie en dure auto's te stelen. Het probleem dat daar bij komt kijken is dat ze verstrengeld raken in het criminele web van de lokale criminele leider.

  De broers zijn ingehuurd om een prachtige wagen te stelen, die miljoenen euro's waard is. Ze worden hierbij gepakt en als zij niet dood willen gaan moeten zij voor de criminele bende een andere auto stelen. Het gaat hierbij alleen niet om een simpele Fiat Panda, maar om de allerduurste auto ooit verkocht. Die auto komt later in dit artikel nog uitgebreid naar voren maar we starten in deze top 5 met een iets goedkopere wagen die ook in de film voorkomt.

  5. Ford Mustang 1967

  We beginnen de top 5 redenen waarom je Overdrive moet kijken als autoliefhebber met de Ford Mustang 1967. Deze American Muscle werd in 1967 in de Amerikaanse staat Michigan ontworpen door Ross Humphries. De Mustang is een redesign van het eerste model Mustang en is een stuk groter dan de originele.

  Net als bijna alle auto's uit Overdrive produceert de Mustang één van de lekkerste motorgeluiden die een auto maar kan maken. De ontwikkelaars van Ford hebben hier ook nadrukkelijk naar gezocht omdat het één van de belangrijke verkoopaspecten was voor potentiële kopers.

  Heel diep in de buidel hoef je niet te tasten als je deze Amerikaanse sterke bak wil hebben. De wagens gaan voor ongeveer 24 duizend euro over de toonbank, ze zijn waarschijnlijk wel allemaal tweedehands.

  4. Aston Martin V8 Volante 1978

  De Aston Martin, wie kent het automerk uit Groot-Brittannië niet? In de film Overdrive is, om precies te zijn, de Aston Martin V8 Volante uit 1978 te zien. Dat is de vierde serie van de V8-reeks en die kwam een paar maanden beschikbaar voordat de coupé uitkwam. De Volante weegt 70 kilo meer dan de eerste V8 Aston Martin en dat komt door het zeer versterkte frame van de auto.

  Dit komt mede doordat de Amerikaanse automarkt deels vernieuwd werd en de auto's allemaal dikkere bumpers kregen waardoor deze meer gingen wegen. Niet iedereen kan hedendaags de Aston Martin V8 Volante betalen, de prijs van een tweedehands Aston Martin variëert nogal. Gemiddeld ben je wel twee ton kwijt wil je met een ronkende V8 huiswaarts keren.

  3. Maserati Quattroporte

  De derde van de 5 redenen waarom je Overdrive moet kijken als autoliefhebber is de Maserati die in de film voorkomt. Deze wagen van Italiaanse makelij is één van de bruutste auto's ter wereld en is de enige moderne wagen in deze lijst. Overdrive heeft sowieso veel oog voor de oudere auto's en legt niet de focus op auto's van deze tijd.

  De eerste Quattroporte werd in 1963 gepresenteerd tijdens de Turin Motor Show en was toen de snelste vierzitsauto ter wereld. Het was toen een simpel maar geniaal idee: stop de motor van een snelle Maserati in het uiterlijk van een sedan.

  Voor dit 'simpele' idee moet je overigens wel diep graven in je portemonnee. Het is niet de duurste van de lijst, maar niet iedereen heeft een ton op de bank staan. Toch?

  2. Bugatti 1937

  Het automerk Bugatti kennen we allemaal wel toch? Het kan natuurlijk ook niet anders dan dat een auto van dit merk in de film voorkomt. Gelukkig hebben de makers niet gekozen voor de Bugatti Veyron maar voor de Bugatti 1937. Moderne auto's zien we al genoeg op de weg én in films, een unieke Bugatti 1937 daarentegen niet zovaak.

  Denk nu niet dat de 1937 niet veel geld kost. De Bugatti 1937 type 57 Atalante is namelijk maar zeventien keer gemaakt en de meest recente bekende verkoop was een 1937 die in een Engelse garage stond te verpieteren. De geschatte waarde van die auto? Maar liefst 4,35 miljoen euro!

  1. Ferrari 250 GTO

  De meest epische wagen in de film en dé reden waarom je Overdrive moet kijken als autoliefhebber is de Ferrari 250 GTO. Toen de nieuwste 250 GTO in 1962 klaar was voor gebruik ging deze wagen over de toonbank voor 18 duizend dollar, veel geld voor die tijd. Momenteel is het de duurste wagen ooit verkocht, het overnamebedrag lag namelijk op ruim 38 miljoen dollar.

  De 250 GTO is bijzonder in zijn soort door de Ferrari Tipo V12 motor die speciaal voor de GTO ontwikkeld was. De 250 in de naam staat voor het aantal kubieke centimeters tussen alle cilinders. GTO is de afkorting van Gran Turismo Omologato. In totaal zijn er slechts 39 auto's van deze soort gemaakt.

  Welke auto vind jij het tofste? Laat het ons weten in de comments!

  © 2005 - 2019 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.