Vijf PlatinumGames games die je moet spelen - Actie van de bovenste plank

  De Japanse studio PlatinumGames staat bekend om zijn afwijkende benadering van game-ontwikkeling. De volgende game die met deze alternatieve visie tot leven komt, is Astral Chain. Om alvast in de stemming te komen, zetten wij de vijf PlatinumGames games die je moet spelen op een rij.

  5. MadWorld

  De eerste notering in onze lijst van PlatinumGames games die je moet spelen is MadWorld. Deze Wii-game is het console debuut van de studio en ook zeer controversieel. Het gewelddadige personage is volgens John Beyer, baas van Mediawatch-UK, zo onsmakelijk dat de game niet in het Verenigd Koninkrijk zou moeten uitkomen.

  MadWorld is vooral speciaal dankzij de grafische stijl van de game. Alles, behalve het bloed, is namelijk in zwart-wit. De studio haalde hiervoor inspiratie uit de Sin City stripboeken van Frank Miller. De game is niet heel lang, maar biedt wel de volle speelduur actie en plezier. Daarnaast is MadWorld een voorbode voor de stijl die PlatinumGames zo ging kenmerken.

  4. Vanquish

  Vanquish laat zich nog het beste omschrijven als Gears of War op steroïden. Je speelt als DARPA-agent Sam Gideon die het met zijn Augmented Reaction Suit (ARS) moet opnemen tegen een hele rits aan vijanden. Rustig aan doen is er hier niet bij. Het pak glijdt met extreem hoge snelheden over het slagveld, waardoor je geen moment stilstaat.

  Deze snelle actie was een innovatie in het 3D shooter-genre en is de reden waarom de game een van de PlatinumGames pareltjes is die je moet spelen. De bevrediging die je voelt als je door de poten van een gigantisch robot glijdt, terwijl je drie kleinere machines naar de schroothoop schiet, is ongeëvenaard. Vanquish is een game die niet in je collectie mag ontbreken.

  3. Bayonetta

  Bayonetta is vaak het eerste waar mensen aan denken als het over de spellen van PlatinumGames gaat. Dit is niet gek, want het is een van de beste hack 'n slash games ooit gemaakt. In de game speel je als de sexy heks Bayonetta die het met verschillende wapens opneemt tegen engelen uit de hemel.

  De kwaliteit van de gameplay is zeer hoog. Dit is onder andere te danken aan Hideki Kamiya, de regisseur van de game. Voordat hij bij PlatinumGames begon, was hij de regisseur van de allereerste Devil May Cry. De combinatie van humor, vrouwelijk sexappeal en eerder genoemde gameplay maken dit een game die je gespeeld moet hebben.

  Konami

  2. Metal Gear Rising: Revengeance

  Metal Gear Rising: Revengeance geeft antwoord op de vraag: wat gebeurt er als je de wereld van Metal Gear omtovert in een hakfestijin? De game speelt zich vier jaar na de gebeurtenissen uit Metal Gear Solid 4: Guns of the Patriots af. Je speelt als de cyborg Raiden die het tegen de leden van het particulier militair bedrijf Desperado opneemt.

  Het speciale element in Metal Gear Rising: Revengeance is Blade Mode. Zodra je deze functie activeert, kan je (bijna) alles met uiterste precisie in stukken snijden. De game bevat hele creatieve boss battles, goed geschreven personages en een verhaal dat beter uitgediept is dan menig hack 'n slash game.

  1. NieR: Automata

  De nummer 1-notering van onze lijst met vijf PlatinumGames games die je moet spelen, is NieR: Automata. De game speelt zich af in 11945 A.D. en is het vervolg op NieR. Het verhaal gaat over een oorlog tussen de door mensen gemaakte YoRHa-androïdes en een leger machines van een andere wereld.

  In NieR: Automata komen verhaal, gameplay, muziek en design perfect bij elkaar. PlatinumGames weet alle goede elementen uit de hiervoor genoemde games te combineren met de wereld van NieR. Hierbij blijven ze trouw aan de zaken die de originele game zo geliefd maakt. Dit is één van de PlatinumGames parels die je absoluut niet mag missen.

  Vijf PlatinumGames games die je moet spelen

  Dit was onze lijst met titels van de getalenteerde studio die je moet spelen. Ben je het eens met onze lijst? Welke games van de studio had jij in de lijst willen zien? Laat het ons weten in de comments!

  MadWorld

  Verkijgbaar vanaf 20 march 2009

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.