5 Capcom games die een nieuw leven in de schijnwerpers verdienen

  Capcom ontpopt zich tot de Lazarus van videogames. Vorige maand is Resident Evil 2 uit de dood herrezen en op 8 maart ziet Devil May Cry 5 het daglicht. Er zijn nog veel meer games die de Japanse studio weer tot leven kan wekken. Wij zetten vijf Capcom games die een nieuw leven verdienen voor je op een rij.

  5. Devil May Cry

  Je zou zeggen dat Devil May Cry niet in deze lijst thuishoort. Het nieuwste deel komt bijna uit en we hebben de Devil May Cry HD Collection en Devil May Cry 4 Special Edition al. Toch is het een van de Capcom games die een nieuw leven verdient. Devil May Cry moet namelijk dezelfde liefde als Resident Evil 2 ontvangen.

  Hoewel de eerste Devil May Cry nog goed speelbaar is, zijn er een paar dingen die wat gedateerd aanvoelen. Neem bijvoorbeeld de camera die je op alle manieren probeert tegen te werken of de onderwatersecties. Met name de laatstgenoemde wekt veel frustraties op. Een Devil May Cry remake zouden wij met open armen ontvangen.

  4. Captain Commando

  De beat 'em up game Captain Commando is de volgende in onze lijst van Capcom games. In 1991 verschijnt de game in de arcadehallen, waarna hij ook naar verschillende consoles komt. In 2018 brengt het bedrijf de Capcom Beat 'Em Up Bundle uit waar Captain Commando in zijn originele staat speelbaar is.

  Wij zien Captain Commando liever in een gemoderniseerde maillot tegen criminelen strijden. Een nieuw deel in de serie is perfect voor coöperatief plezier met je vrienden. Je zou het dan zowel op de bank als online samen kunnen opnemen tegen het gespuis van Metro City. Een nieuwe versie van Captain Commando zou een mooie toevoeging aan je gamecollectie zijn.

  3. Marvel vs Capcom

  In Marvel vs Capcom vechten verschillende personages uit beide franchises tegen elkaar om uit te maken wie de sterkste is. Het laatste deel in de serie is Marvel vs Capcom: Infinite uit 2017. De game is door veel fans niet al te best ontvangen. Hoewel de gameplay goed in elkaar steekt, is er vooral veel negativiteit over de artistieke stijl van Infinite.

  Toch zijn er nog steeds een hoop mensen die met smacht op een nieuw deel van de serie wachten. Dat is niet heel gek, want de gameplay van de vechtgame staat al sinds de begindagen als een huis. Daarom staat een vervolg op Marvel vs Capcom op nummer drie in onze lijst van Capcom games die een nieuw leven verdienen.

  2. Asura's Wrath

  De nummer 2-notering in deze lijst is voor Asura's Wrath. In deze actiegame neem je de rol van de demigod Asura aan. Als Asura moet je, zoals de titel al doet vermoeden, wraak nemen op de demigoden die hem hebben verraden. De game is nog het beste te omschrijven als een interactieve anime met beat 'em up gameplay in de mix.

  De actie in de game is zo overweldigend en extreem dat je de constante speelduur op het puntje van je stoel zit. Dit komt met name door de boosheid van Asura. Zijn geraas laat de kwaadheid van Kratos lijken op de gemiddelde burenruzie uit De Rijdende Rechter. Er is geen enkele game zoals Asura's Wrath. Deze eigen smoel maakt het een van de Capcom games die een nieuw leven verdient.

  1. Dino Crisis

  Dino Crisis wordt soms "Resident Evil met dinosaurussen" genoemd. Dat is niet heel raar als je nagaat dat het ontwikkelaarsteam voor beide games verantwoordelijk is. In de eerste Dino Crisis speel je als Regina. Samen met je team reis je af naar een onderzoekscentrum op een afgelegen eiland dat is overspoeld met dino's. Aan jou de taak om de zaak te onderzoeken en levend terug te komen.

  In 2006 is de game in zijn oude vorm naar de PlayStation 3 gekomen, maar wij zien liever een remake van de horrorgame. Capcom heeft met de remake van Resident Evil 2 al bewezen dat de studio dit soort klassieke games eer aan kan doen. Zombies kennen we nu wel zo'n beetje. Het wordt tijd voor horror met dino's. Daarom is Dino Crisis de topnotering van de Capcom games die de Lazarus behandeling verdienen.

  5 Capcom games die een nieuw leven verdienen

  Dit waren de vijf Capcom games die een nieuw leven verdienen. Ben je het eens met onze lijst? Welke games zou jij graag uit de dood willen zien opstaan? Laat het ons weten in de comments.

  Resident Evil 2 Remake

  Verkijgbaar vanaf 25 january 2019

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.