Het platform met de beste gamescom 2015 games volgens jullie

Article
donderdag, 13 augustus 2015 om 19:43
xgn google image
Het was een veelbewogen week tijdens gamescom, een week waarin er heel veel nieuwe games gespeeld konden worden. Daarom vroegen we in onze poll op welk platform volgens jullie de beste gamescom 2015 games te zien waren. Uiteraard hebben jullie weer gestemd en dit zijn de resultaten!
In de poll konden jullie kiezen uit de huidige generatie consoles (PlayStation 4, Xbox One, Wii U), twee handhelds (Nintendo 3DS en PlayStation Vita) en de PC. Natuurlijk was geen enkele line-up op gamescom hetzelfde, maar toch bleken jullie een duidelijke voorkeur te hebben. Er werd namelijk het meest op consoles gestemd.
Het is dan ook niet verwonderlijk dat een console op de eerste plaats staat. Maar voordat we bekendmaken welke console dat is, laten we eerst zien hoeveel stemmen de andere platformen hebben gekregen!

6. Nintendo 3DS

Nintendo’s handheld kreeg het zwaar in de poll te verduren: de 3DS heeft geen enkele stem binnengehaald. Opvallend, want vrijwel alle 3DS-games in de gamescom line-up van Nintendo waren nieuw. Dit in tegenstelling tot de Wii U, waarop ook een aantal eerder uitgebrachte games gespeeld kon worden.
Met spellen als The Legend of Zelda: TriForce Heroes en Chibi-Robo! Zip Lash bood de 3DS nieuwe delen in bekende franchises aan. Ook waren er een paar indie games waaronder SteamWorld Heist (zie de trailer hierboven) op de handheld te spelen. Dat mocht niet baten: de 3DS is als laatste geëindigd.
77038

5. PlayStation Vita

Met een minimaal verschil ten opzichte van de Nintendo 3DS (1 procent van de stemmen) wist de handheld van Sony de vijfde plaats te behalen. Dat de Vita niet hoger is geëindigd, komt mogelijk doordat Sony weinig vertrouwen in de Vita lijkt te hebben: bij de PlayStation-booths was het apparaat nergens te bekennen.
Toch waren er tijdens gamescom wel degelijk spellen op de Vita te spelen, aangezien een aantal indie ontwikkelaars nog steeds in de handheld gelooft. Dat blijkt wel uit games zoals de kleurrijke, maar toch angstaanjagende dungeon crawler Severed (zie de tailer hierboven) en de ritmegame Superbeat: XONiC.
77039

4. Wii U

Met 8 procent van de stemmen doet de Wii U het beduidend beter dan de handhelds, ondanks het feit dat Nintendo de console een aantal oudere games (zoals Super Smash Bros. en Mario Kart 8) in de Koelnmesse liet tonen. Toch waren er ook een paar nieuwe titels op de Wii U te zien, die erg belangrijk voor het bedrijf zijn.
Denk daarbij aan Super Mario Maker, Star Fox Zero en Mario Tennis: Ultra Smash. Ook waren er, net als bij de Nintendo 3DS en PlayStation Vita, verschillende indie games uit te proberen op de Wii U. Zo was de futuristische racegame FAST Racing NEO prominent aanwezig, evenals het bijzondere Typoman (hierboven te zien).
77040

3. PC

De PC hoeft niet te klagen over een gebrek aan games: veel grote titels die op consoles uit zullen komen, krijgen immers ook een PC-versie. Need for Speed en Halo Wars 2 zijn slechts een greep uit de vele voorbeelden. Het is dan ook logisch dat de PC op de derde plaats is beland, met 11 procent van de stemmen.
Naast de vele multiplatformtitels waren er ook de nodige exclusieve PC-spellen in de Koelnmesse te zien. Vooral Blizzard toonde een paar prachtige games, waaronder Overwatch (zie hierboven). Maar uiteindelijk was het de onthulling van World of Warcraft: Legion die veel PC-gamers echt enthousiast maakte.
77041

2. Xbox One

Je kunt wel stellen dat het nu al een topjaar is voor bezitters van Microsofts console. Niet alleen biedt Windows 10 hen meer mogelijkheden dan ooit, ook Xbox One Backwards Compatibility is veelbelovend. Daarbij was de gamescom line-up voor de Xbox One ijzersterk, met titels die speciaal voor de beurs waren bewaard.
Zo kregen we meer te zien van Crackdown 3, Scalebound en het ambitieuze Quantum Break. Aan het einde van Microsofts persconferentie kondigde het bedrijf ook nog eens Halo Wars 2 (zie ook de aankondigingstrailer) aan. Geen wonder dat de Xbox One maar liefst 36 procent van de stemmen heeft gekregen!
77042

1. PlayStation 4

Hoewel Sony dit jaar geen persconferentie hield in Keulen, heeft de PlayStation 4 toch de eerste plaats weten te behalen. Met in totaal 44 procent van de stemmen spraken jullie massaal jullie steun uit voor Sony’s console. Begrijpelijk, want op gamescom werden een aantal exclusieve PlayStation 4-games getoond.
Zo was de Uncharted-franchise met Uncharted 4 en The Nathan Drake Collection goed vertegenwoordigd, maar ook Horizon: Zero Dawn maakte een opwachting. Daarnaast is de PlayStation 4, naast de PC, het enige platform waarop Street Fighter V (hierboven te zien) speelbaar zal zijn.
Kortom, volgens jullie een overduidelijke nummer één!

Populair Nieuws