Wat is PixARK PS4? - Minecraft meets Ark: Survival Evolved

Article
vrijdag, 27 april 2018 om 12:17
xgn google image
Ontwikkelaar Snail Games USA werkt hard aan een Pixark PS4, Xbox One en Switch release. Wat is Pixark Precies? Wij legen in deze special haarfijn uit wat je van deze Minecraft-achtige versie van Ark: Survival Evolved kan verwachten.

Een echte survivalgame

Toen Ark: Survival Evolved in 2014 voor het eerst op Steam Early Access verscheen, was de game meteen een gigantische hit. Overleven op een meedogenloos eiland vol met dino’s en daar overheen een futuristisch sausje, een succesrecept. PixARK gooit het over een andere boeg. In plaats van een realistische grafische stijl, leent PixARK meer van games als Minecraft en Trove.
PixARK is een echte moderne survivalgame. Je maakt een eigen personage en vervolgens word je in een willekeurig gegenereerde wereld neergezet. Deze wereld is opgebouwd uit vierkante bouwstenen van allerlei verschillende materialen. Denk aan de bekende dirt, wood en Stone.
Je gebruikt deze grondstoffen vervolgens om simpele hulpmiddelen te maken die je later upgradet naar meer geavanceerde tools. Tot je op een gegeven moment genoeg materialen hebt om je eigen basis te maken waar je veilig bent van alle gevaren in de wereld.
Het unieke van PixARK is dat de wereld bezaaid is met Dinosauriërs, die er niet alleen zijn om de omgeving wat interessanter te maken. In tegendeel! Als speler krijg je de mogelijkheid om deze dino’s te temmen, basissen te bouwen en spullen craften. Net als in Ark: Survival Evolved is de wereld alles behalve vriendelijk en moet je dus echt zien te overleven.
130316 2

Wat zijn de verschillen met Ark: Survival Evolved?

Nu denk je vast “Wat maakt PixARK anders dan zijn grote broer Ark: Survival Evolved?”. Allereerst is er natuurlijk de presentatie van de game, die hier een stuk kleurrijker is. Alles is blokkerig, vrolijk en daarom ook minder realistisch dan Ark: Survival Evolved. Dit maakt de game geschikter voor kinderen of gamers die minder fan zijn van de typische Unreal Engine 4 stijl.
Het grootste verschil ligt alleen niet in de presentatie, maar in de gameplay. PixARK biedt namelijk procedureel gegenereerde missies naast de wereld zelf, die ook nog eens procedureel gegenereerd is. Het resultaat is een game die meer-RPG elementen heeft en dus minder de Survival kan op gaat dan Ark: Survival Evolved.
Eén van de grote veranderingen van de PixARK PS4 versie is ook dat de meer futuristische setting ingewisseld wordt voor een meer fantasievolle setting. Hoewel veel elementen overeen komen (wapens als Assault Rifles zijn nog steeds aanwezig) heeft PixARK een setting die meer neigt naar fantasy. Het kan dus zijn dat je op een elektrische Wyvern vliegt, terwijl jij met een toverstaf schiet op een tegenstander met een sniper rifle.
130317 1

Mods? Ja, mods!

Voor iedereen die het liefst z’n games op alle punten aanpast, biedt Snail Games officiële mod ondersteuning aan. Snail Games gaat officiële mods sponsoren en daarnaast je eigen mods laten maken met een gratis creation kit. Volgens de ontwikkelaar kan je met deze kit zeer gevarieerde mods maken van een simpele Team Deathmatch tot aan het populaire Battle Royale.
Mods zullen niet beperkt zijn tot alleen de multiplayer. Voor einzelgängers kunnen er ook singleplayer mods gemaakt worden met bijvoorbeeld nieuwe quests. Op het moment van schrijven zijn mods nog niet officieel beschikbaar. Het is dus nog even wachten tot Snail Games de creation kit beschikbaar maakt.
130318 1

Beschikbaarheid

Op het moment van schrijven is PixARK nog niet af. Ontwikkelaar Snail Games hard bezig met het ontwikkelen van de game, waardoor Pixark nu alleen nog beschikbaar is op Steam Early Access (Windows) en op Xbox One via Xbox One Game Preview. De Steam versie kost 22,99 euro, terwijl de Xbox One versie je 24,99 euro gaat kosten.
De volledige PixARK PS4 en Nintendo Switch release zal later dit jaar plaatsvinden. Wanneer precies is nog niet bekend, het zal ergens in 2018 zijn. Ook een prijs voor de volledige versie van de game blijft nog gehuld in mysterie.

Populair Nieuws

Laatste Reacties