Minigames in games - Ideaal tijdverdrijf voor de koning

  Op Koningsdag vieren we samen met de rest van Nederland de verjaardag van Willem-Alexander. Dat is niet alleen een goed excuus om helemaal los te gaan, maar de dag staat ook centraal voor een heleboel leuke activiteiten. Alleen dit jaar wordt het geen koekhappen, maar kijken we naar acht minigames in games om je mee te vermaken!

  Geometry Wars - Project Gotham Racing 2

  De eerste minigame is meteen een actievolle. Project Gotham Racing 2 is een racegame die exclusief op de originele Xbox is verschenen, maar naast het onveilig maken van het digitale asfalt kon je nog meer streken uithalen in de game. Als je tijdens je vele races terugkeerde naar de garage, kon je daar met iets heel anders aan de gang dan wat je zou verwachten.

  Project Gotham Racing 2 heeft namelijk de eerste versie van Geometry Wars verstopt zitten in de game. De kleurrijke topdown shooter laat je rondvliegen door grauwe omgevingen die je met jouw aanvallen omtovert in artistieke werken. Je kunt je met gemak uren onderdompelen in de gameplay van de minigame en dat is precies de reden waarom Geometry Wars later ook als volledige game veel succes heeft gekend.

  Chocobo Racing - Final Fantasy XV

  En van racen met auto's gaan we plots naar iets heel anders toe. Final Fantasy XV kwam in 2016 uit en blies alle fans omver met haar prachtige graphics en diepgaande verhaal. Maar naast alle emotionele en spannende momenten die je doormaakt met Noctis en zijn vrienden, heeft de game ook een aantal knettergekke dingen die je kunt ondernemen. Eentje daarvan is de Chocobo Racing.

  Leg de strijd voor het koninkrijk dus even opzij en ga de strijd aan tegen je kamaraden of meester het hindernissenparcours in je eentje. Wie is het snelst? Als winnaar verdien je niet alleen nieuwe materialen die je kunt inzetten voor wapens en andere handigheden, je krijgt ook nog eens de eeuwige roem. Wie wil dat nou niet?!

  Karaoke - Yakuza 6

  Wie een beetje bekend is met de Yakuza games weet dat het een franchise is met een traan en een lach. Een emotioneel verhaal wordt vaak afgewisseld met gebeurtenissen en activiteiten waarbij je jezelf vaak achter je oor krabt. Maar wist je dat hoofdpersonage Kiryu in zijn vrije tijd ook een gerenommeerd zanger is? Alhoewel, zo denkt hij er zelf in ieder geval wel over.

  Want de vele karaokebars die Tokyo kent zijn niet veilig voor deze maffioso en het is dan ook geen verrassing dat je in Yakuza 6 de longen uit je lijf kunt zingen. Zolang je de juiste combinaties indrukt natuurlijk. Maak indruk op je vrienden of de mensen om je heen, maar bovenal geniet van de muziek! Als moordende badguys achtervolgen niet jouw ding is, dan kun je in Yakuza 6 altijd nog een andere droom achterna gaan.

  Bowling - Grand Theft Auto IV

  Wie GTA IV zegt, noemt daar in een adem bijna altijd Roman Bellic bij. De iets te enthousiaste oom van hoofdpersoon Niko Bellic verwelkomt je met open armen als je in het begin van de game aankomt in Liberty City, maar ook verderop in het spel kan Roman je niet loslaten. Het zal dan ook niet lang duren voordat de man in kwestie je willekeurig opbelt en vraagt om wat te gaan doen: "Hey Niko, heb je zin om te gaan bowlen?"

  Waarschijnlijk zie je de bowlingbaan in GTA IV nog vaker dan welke andere locatie ook in de stad. Roman zou zonder problemen zijn intrek kunnen nemen in het gebouw. Gelukkig kun je de telefoon zonder problemen ophangen, maar wie een beetje gesteld is op zijn familie kan natuurlijk geen nee zeggen. En een voordeel, je kunt op deze manier wel goed aan je strikes werken.

  Butt Battle - Dead or Alive Extreme 2

  Dan naar een wat meer verfrissende bezigheid. Dead or Alive Extreme staat erom bekend dat de karakters in de game nogal schaars gekleed zijn en graag de nadruk leggen op bepaalde lichaamsdelen. Het is waarschijnlijk ook een van de redenen waarom de serie altijd goed verkoopt. Een onderdeel binnen de game verdient het zonder meer om hier in de lijst met minigames in games opgenomen te worden.

  Ooit gehoord van Butt Battle? Zo niet, luister dan goed. In deze minigame, die enkel bij het zwembad te spelen is, sta je samen met een andere jongedame op een drijvend platform. Jouw doel is om met jouw mooi gebolde achterwerk de andere persoon in het water te duwen voordat de ander dit bij jouw doet. Klinkt simpel toch?

  Hit It of Snifit - Paper Mario Sticker Star

  Dan Nintendo, want ook het Japanse bedrijf is goed in het verstoppen van leuke extra's in haar titels. Een goed voorbeeld is Paper Mario Sticker Star, waarin je aan een spelshow kunt deelnemen voor leuke prijzen. Hierin heb je de taak om drie uitdagingen te voltooien in een kamer die gevuld is met dodelijk gas, wat meteen de naam van de spelshow verklaart.

  Haal je de uitdagingen voor je het loodje legt, dan krijg je van de presentator een leuke beloning in de vorm van een Wiggler-onderdeel. Mario heeft natuurlijk in tal van minigames in games meegespeeld, waarvan de Mario Party-reeks nog wel de bekendste is, maar in een spelshow zien we de loodgieter niet zo snel meedoen. Geniet er dus van zolang het duurt.

  Chicken Kicking Competition - Fable Anniversary

  Fable staat bekend als een vredelievende game waarin je als hoofdpersoon zelf jouw pad uitkiest. Maar wist je dat er inde game ook een gestoorde sport verstopt zit? Ergens middenin jouw avontuur kun je namelijk stuiten op de arena voor het kippenschoppen!

  Hierin moet je als deelnemer kippen de lucht in trappen, om ze vervolgens te laten landen op diverse vakken met daarop puntenaantallen geschreven. Hoe verder je een kip schopt, hoe meer punten je verdient. Weet je de hoogste score te behalen? Dan krijg je als beloning een prachtige kippenhoed die je de rest van de game als trofee kunt dragen. Beter dan dit kan het haast niet worden.

  Female Wrestling - Yakuza 0

  Of toch wel? Eerder hebben we het al even gehad over Kiryu's verborgen talent als zanger, maar de beste man spendeert lang niet al zijn vrije tijd aan karaoke. In Yakuza 0 laat hij namelijk hele andere interesses zien. Wat te denken van vrouwenworstelen. Dat klinkt nog vrij onschuldig, tot je hoort hoe die gevechten precies worden gehouden.

  De dames zijn namelijk zeer schaars gekleed en vechten in een arena omgeven met schreeuwende fans. En was al genoemd dat ze bijna niks aanhebben? Kies een vechtster waar jij je geld op in wilt zetten en kijk hoe de dames het met elkaar uitvechten in de ring. Een vermakelijke manier om geld te verdienen. Zolang je jouw zuurverdiende geld goed inzet natuurlijk

  Minigames in games - Welke games zijn jou bijgebleven?

  Dit is ons lijstje met minigames in games. Wie weet steekt onze koning hier nog wat van op en wordt het koekhappen volgend jaar wel ingeruild voor een ouderwets potje Butt Battle of Chicken Kicking. Welke geinige spellen binnen games zijn jou het meest bijgebleven? Laat het weten in de reacties hieronder!

  Yakuza 6: The Song of Life

  Verkijgbaar vanaf 17 april 2018

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.