De 5 engste momenten uit horrorfilm Pet Sematary 2019

  Pet Sematary is één van de engste boeken van Stephen King. In 1989 krijgt het boek al een verfilming die ons de stuipen op het lijf jaagt. Pet Sematary (2019) draait nu in de bioscoop om ons nog meer angstzweet te bezorgen. Jumpscares, psychologische horror en een angstaanjagende kat: het komt allemaal voorbij. Dit zijn de engste Pet Sematary (2019) momenten!

  Paramount Pictures

  Let op deze special bevat spoilers over het verhaal van Pet Sematary (2019). We zetten de vijf engste momenten op een rijtje en kunnen er daarom niet omheen om het een en ander te verklappen. Wil jij deze enge film onvoorbereid zien? Dan raden wij je aan om niet verder te lezen.

  In Pet Sematary (2019) verhuist de familie Creed naar een nieuw huis in Maine (ja, diezelfde omgeving als waar IT zich afspeelt). Bij aankomst is iedereen enthousiast over het mooie huis. Dochter Ellie (Jeté Laurence) gaat de woning als eerste verkennen, terwijl haar ouders Louis (Jason Clarke) en Rachel (Amy Seimetz) haar broertje Gage (Lucas Lavoie) en de kat Church uit de auto halen. Hun nieuwe onderkomen lijkt een geweldige toekomst te bieden, maar de idyllische plek kent duistere geheimen.

  5. De kat komt weer tot leven

  Het eerste moment waarvan de rillingen je over de rug lopen is wanneer Church terugkomt, nadat hij is ‘weggelopen’. Als kijker weet je dat Church niet is weggelopen, maar dat vaderlief de kat een avond eerder nog begraven heeft op het onheilspellende kerkhof waar de film over gaat. Het dier is namelijk aangereden door een vrachtwagen en lag vol wonden naast de weg.

  Doordat de kat op het vervloekte kerkhof begraven is, is deze weer tot leven gekomen. Alleen is Church niet meer zo lief als hij ooit was. Iedereen die in de buurt komt krijgt een dreigende sis van de kat en zowel Louis als Ellie hebben al een paar flinke krassen te pakken gekregen. Op een gegeven moment hoort Rachel haar zoon vanuit zijn slaapkamer in paniek om haar roepen.

  Als Rachel gaat kijken wat haar driejarige kind mankeert, ziet ze dat de kleine Gage niet alleen in zijn box zit. Church zit vlak naast hem te grommen en sissen. De kat heeft bebloede plekken in zijn vacht, en het is duidelijk dat het kleine jongetje niet veilig is.

  Dit moment in Pet Sematary (2019) geeft je de rillingen

  Paramount Pictures

  4. Een huiveringwekkende optocht

  Voor Rachel is het niet de eerste enge ervaring bij haar nieuwe woning. Het volgende enge moment uit Pet Sematary (2019) komt al in het begin van de film voorbij, vlak nadat het gezin bij de nieuwe woning aankomt. De familie is de omgeving van de woning nog aan het verkennen. Ellie hoort op een gegeven moment het geluid van een trommel en roept enthousiast haar moeder.

  Als de camera draait zien we waarom Ellie zo enthousiast is, want het geluid komt van een stel trommelende kinderen af. Pet Sematary laat gelijk zien dat kinderen niet alleen maar onschuldig zijn, maar ook dat je met een scène op klaarlichte dag mensen kippenvel kunt bezorgen. De scène is namelijk huiveringwekkend in beeld gebracht.

  De kinderen lopen in formatie door het bos en dragen stuk voor stuk dierenmaskers. Dit maakt ze onherkenbaar en eng. Daarbij lopen de kinderen, zonder een woord te zeggen, vlak voorbij Ellie en haar moeder. Ze staren Ellie aan. Om het geheel nog enger te maken, duwt het derde kind in de stoet ook nog eens een kruiwagen met een dood dier erin.

  Rachel legt aan Ellie uit dat dit een stoet is om het dode dier eervol te begraven, maar de manier waarop het in beeld is gebracht, geeft je de rillingen. Het is overdag en je hoort niets anders dan de trommels, terwijl de kinderen voorbijkomen. Verder gaat de camera heen en weer tussen verschillende shots, waarbij regelmatig een close-up van een kind met een masker voorbijkomt. Het geeft je een behoorlijk ongemakkelijk gevoel. Dit moment in Pet Sematary is goed voor de vierde plek in deze top vijf.

  Paramount Pictures

  3. Waarschuwingen van een dode

  Pet Sematary (2019) laat je niet alleen met jumpscares en bloeddorstige mensen of dieren schrikken. De film weet je ook de kriebels te bezorgen door de vele spannende scènes die voorbij komen. Zo maakt Louis op de school waar hij als dokter fungeert een behoorlijk schokkende gebeurtenis mee. Ineens wordt er een tiener binnengebracht die geschept is door een auto. Victor Pascow, zoals de jongen heet, is ernstig verwond. Hij zit helemaal onder het bloed en de rechterkant van zijn hoofd ligt compleet open. Het is een gruwelijk aangezicht, waarbij je niet alleen bloed en losse stukken vlees ziet. De hersenen van Pascow liggen ook buiten zijn schedel.

  Louis probeert tevergeefs om de jongen te redden, maar deze sterft in de armen van de arts. Louis doet zijn handschoenen uit om zijn handen te wassen. De scène die volgt zorgt ervoor dat de nekharen van menig bioscoopbezoeker omhoog springen. Zodra Louis zich omdraait zit Pascow ineens weer overeind! Hij was toch dood?! Een normaal mens kan toch niet zoveel stukken vlees én bloed verliezen? Louis schrikt zich dan ook terecht rot als Pascow ook nog eens tegen hem begint te praten over de zure grond bij het kerkhof.

  Later droomt Louis over Victor die hem naar het dierenkerkhof in het bos leidt. Pascow ziet er in de droom net zo erg uit als toen hij binnengebracht werd, maar dit keer loopt hij rond alsof er niets aan de hand is. Bovendien is het donker en moet Louis de jongen door het bos heen volgen. De bodem van het bos is gehuld in de typische horrormist, die zelfs zonder spannende muziek of andere horrorelementen al verraadt dat er iets engs staat te gebeuren. De sfeer in deze scène zegt alles al.

  Pascow zegt tijdens de nachtelijke tocht telkens dat Louis 'de barrière' niet mag doorbreken. Wat er gebeurt als deze wordt doorbroken, is niet bekend. Zodra Louis op de enge begraafplaats aankomt is Victor ineens spoorloos verdwenen. Louis besluit nu in het donker de houten afzetting te beklimmen, maar zodra hij hieraan begint wordt hij uit het niets vastgepakt. Hij schrikt compleet bezweet wakker en ziet zijn driejarige zoon Gage tegen hem grommen. Hij is op bed gesprongen en doet een monster na. Gelukkig was het maar een droom, of toch niet?

  Paramount Pictures

  2. Bijna voelbare pijn

  De buurman van het Creed gezin, Judd, weet precies wat er met de grond bij het kerkhof aan de hand is. Hij heeft er zelf zijn hond begraven, en is ook degene die Louis adviseerde om zijn kat Church daar de te begraven. Maar Church is niet de enige die weer tot leven komt in boosaardige vorm. Louis zorgt er ook voor dat zijn dochter Ellie weer terugkeert. Zodra Judd hierachter komt, sluit hij zich op in zijn huis. Hij weet dat Ellie hem een bezoekje komt brengen.

  Net als de oude man veilig lijkt te zijn in zijn huis, hoort hij een geluid dat van boven lijkt te komen. Hij pakt een pistool en gaat op onderzoek uit in het donkere huis. Eenmaal op zijn slaapkamer aangekomen, blijft Judd stil staan om te luisteren waar het geluid vandaan komt. Zodra hij iets hoort, geeft hij een flinke schop tegen zijn eigen bed dat daardoor een stuk verschuift.

  Het blijkt dat het ‘Church maar is’. Wat Judd niet weet, is dat niet alleen de kat in zijn huis rondwaart. Terwijl de man op zoek was naar het geluid op de bovenverdieping is Ellie namelijk ook binnengedrongen. Het meisje staat hem onderaan de trap op te wachten met een dierenmasker op en een scalpel in haar hand...

  Paramount Pictures

  1. Een goederenlift in de medicijnkast

  Op de eerste plek in deze top vijf engste momenten van Pet Sematary (2019) staat de zus van Rachel. Rachel droomt namelijk regelmatig dat ze in haar zus verandert. Maar het blijft niet bij nachtmerries.

  Rachels enge dromen zijn zo levendig dat ze gepaard gaan met geluiden en fysieke beelden. Het begint vaak als wat gerommel in het plafond, wat Rachel een onaangenaam gevoel geeft. Als ze onder het schuine dak op haar slaapkamer staat, komt het gerommel weer voorbij. Dit is gek want er zit echt geen verdieping boven haar.

  Rachel komt uiteindelijk bij de medicijnkast uit en maakt deze open. Er lijkt een goederenliftje achter te zitten die daar duidelijk niet hoort. Als Rachel in de lift kijkt, valt ineens haar zus met een behoorlijke vaart door de donkere schacht naar beneden. Het is een moment dat je ver van tevoren voelt aankomen, maar doordat de spanning zó rustig opgebouwd wordt, zit je volop in het moment als de zus ineens opduikt. De ijzingwekkende gil die Rachel slaakt, gaat daarbij door merg en been. Deze climax is er een die de adrenaline nog minutenlang door je lichaam laat gieren.

  Pet Sematary (2019) – Nog veel meer enge momenten

  Pet Sematary (2019) weet je op deze momenten de schrik van je leven te geven. Dit zijn niet de enige momenten waarbij de film je de kriebels geeft, want de film staat er bol van. Stephen Kings verhaal heeft een goede spanningsopbouw, goede jumpscares alle andere elementen van een psychologische horror in huis. Het is dan ook een film om zeker te gaan kijken, maar niet als je alleen in het donker naar huis hoeft.

  Pet Sematary (2019) draait nu in de bioscoop.

  Dit is een advertorial.

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.