Pathé Privé Play: Gamen op het witte doek!

  Deze zomer heeft Pathé Arnhem een primeur te pakken. Gamen op het witte doek. Met Pathé Privé Play kunnen jij en je vrienden een zaal afhuren en een dagdeel helemaal privé gamen op het grote scherm. Wij gingen de zaal in om de ervaring aan de tand te voelen. Het is een unieke ervaring met heel veel pluspunten en enorm veel potentie, maar ook een paar (kleine) aandachtspunten.

  Door het coronavirus is het niet altijd even makkelijk om samen te gamen. Natuurlijk is het mogelijk om online een potje FIFA te gaan spelen met je vrienden, maar dat is toch anders dan wanneer je samen op de bank zit. Pathé Arnhem heeft deze zomer dé oplossing voor je in de vorm van Pathé Privé Play.

  Tot en met 6 september kun je bij Pathé Arnhem voor 180 euro een bioscoopzaal voor jezelf en maximaal 15 vrienden afhuren om daar een ochtend van 10 tot 12 uur samen te gamen. Op die manier kun je toch een potje gamen tegen elkaar terwijl je de anderhalve meter-maatregel handhaaft. Pathé zorgt voor de zaal en een sterke internetverbinding, zodat je ook online kunt gamen. Neem jij je vrienden, je console en een bak popcorn mee?

  Hier vind je alle informatie over Pathé Privé Play en kun je ook meteen reserveren! Let er wel op dat je aangeeft welke console en hoeveel vrienden je meeneemt, wie de contactpersoon is en welke game(s) je wil gaan spelen.

  Wij gingen aan de slag met verschillende games in Pathé en smulden van de ervaring. Dit is wat de XGN-redactie van Pathé Privé Play vindt!

  Roland - "Alles klopt gewoon"

  Gamen in een bioscoopzaal is misschien toch wel een stiekeme droom van iedere gamer. De ervaring is heel erg uniek. Het geluid, de visuals, alles klopt gewoon als je in de bioscoopzaal aan het gamen bent. In je eentje kan het een beetje prijzig zijn, dus de aanrader is ook zeker om met een groep te gaan, al is DOOM Eternal of The Last of Us Part 2 in je eentje in de bios spelen ook wel iets wat een enorme aantrekkingskracht heeft.

  Je kan met een groep van maximaal 16 man gaan, maar dan houd je waarschijnlijk best wel weinig speeltijd over. Wij waren met een groep van acht man en dat was eigenlijk perfect. Bedenk daarbij vooraf ook welke games je samen wil spelen, want je console staat in een andere ruimte dan waar jij bent.

  Theo - "Pathé heeft een ruwe diamant in handen"

  Gamen op het witte doek. Het geeft je een compleet nieuwe ervaring. Eentje die het niet alleen mogelijk maakt om met maximaal 16 mensen in een zaal te gamen, maar ook simpelweg laat smullen van de opties die alleen een bioscoop je biedt. De combinatie van geluid, licht en het scherm geven een geweldige ambiance.

  De potten Mortal Kombat 11 die we tegen elkaar speelden vlamden de pan uit en dat zonder input lag. Daarbij was de internetverbinding die wij met Fall Guys testten erg goed. We doken regelmatig met succes als een van de eersten over de finish.

  Als je je zorgen maakt over de schermverversing van het witte doek kun je daarmee stoppen. Toen wij in WipeOut Omega Collection met hoge snelheid door de bocht vlogen was er geen enkele hapering te bekennen. Het is heerlijk om op zo'n groot scherm tegen elkaar te knokken. Pathé Arnhem heeft met dit format een ruwe diamant in handen.

  Waarom een ruwe diamant? Er zijn wat dingen om rekening mee te houden. Zo is de speeltijd van 10 tot 12 uur en daar betaal je 180 euro voor. Met het maximum van 16 mensen die het geld splitten is dat geen probleem, maar in die twee uur komt mogelijk niet iedereen aan bod. Dat is jammer.

  Bovendien is het verstandig om goed na te denken wat je gaat spelen gezien je de games het beste digitaal kunt meenemen op je console. Het personeel van Pathé wisselt graag de schijfjes voor je, maar dat kan niet zomaar de hele tijd, gezien je echt privé in de zaal zit.

  Richard - "De sweet spot ligt op 8 mensen"

  Gamen op een TV van 65 inch is best een toffe ervaring, maar weinig mensen kunnen claimen op een bioscoopscherm hun favoriete titels te spelen. Met Pathé Privé Play wordt die mogelijkheid werkelijkheid. Zij het voor een relatief korte periode (twee uur is een behoorlijk korte fatsoenlijke sessie) en tegen wel een premium prijs.

  Eerlijk is eerlijk: de beeld- en geluidskwaliteit is écht geweldig, maar de beperkende factoren -hoe groter de groep, hoe minder speeltijd per persoon, net als dat de meeste titels niet met veel meer dan vier man gespeeld kunnen worden- zijn er zeker.

  De sweet spot ligt denk ik bij zo’n acht man, die 4-speler co-op titels per team afwisselen. Het staat dan garant voor een leuk ochtendje fun, waarbij iedereen dan 22,50 euro betaalt. Een betere oplossing is voor grotere groepen tot 16 een optie tot verlengen naar vier uur. Sowieso zou dit geen slechte zaak zijn.

  Roy - "De tijd vliegt om"

  Pathé Privé Play is een veelbelovend concept dat absoluut de potentie heeft om tot een blijvende 'service' uit te groeien. Gamen in een grote bioscoopzaal is een unieke ervaring en tilt de beleving van de games zelf naar een hoger niveau. Diezelfde intensiteit ga je thuis gewoon nooit krijgen, hoe groot en duur je tv en surround set ook zijn. Een potje Mortal Kombat 11 in de bios is zoals die gouden Old Spice-commercials met Terry Crews: it's full-on steroid mode baby!

  Het grootste struikelblok zou voor veel mensen alleen de prijs en duur in de huidige vorm kunnen zijn. Voor twee uur betaal je als groep 180 euro en die tijd vliegt zo om, helemaal als je met een grote groep bent en iedereen natuurlijk even zelf wil spelen. Voor de huidige generatie consoles zijn er bovendien niet heel veel games die je met meer dan twee man tegelijk kan spelen die ook nog het beste tot hun recht komen in deze setting.

  Het hangt dus ook een beetje van het aanbod af. FIFA 20 zal wat dat betreft waarschijnlijk een populaire keuze worden.

  Mark - "Een typische jeugddroom"

  Gamen in een bioscoopzaal is zo’n typische jeugddroom van veel liefhebbers van het medium en als ervaring stelde het zeker niet teleur. Op het witte doek gamen, met geweldig geluid uit de zaalspeakers, kan je niet anders omschrijven dan een must-do voor gamers. Zelf spelen was erg leuk, maar kijken en mee juichen, wordt in zo’n setting bijna net zo vermakelijk.

  Pathé heeft duidelijk haar best gedaan om een enerverende ervaring te creëren en de medewerkers zijn bereid om mee te denken en waar mogelijk aan specifieke wensen te voldoen. Daarvoor verdient ze alle lof. Wat de logistiek betreft kan de set-up van een bioscoopzaal wel voor wat problemen zorgen.

  Zo wordt de console aangesloten op de projector, in een ruimte waar je niet even zelf naar binnen kan wandelen. Wil je dus regelmatig van game wisselen, moet je ervoor zorgen dat je deze games digitaal hebt en niet op disc. Medewerkers van Pathé gaven aan graag te helpen met het wisselen van console of game, maar kunnen dit natuurlijk ook niet oneindig blijven doen. Houd hier vooraf rekening mee. Zorg verder zelf ook ervoor dat je goed opgeladen controllers meeneemt.

  Met een prijs van 180 euro voor twee uur gamen, zal Pathé Privé Play voornamelijk voor twee doelgroepen bestemd zijn. Ten eerste voor flinke vriendengroepen die de kosten splitten en komen voor party-games en gezelligheid. De andere doelgroep is de echte gepassioneerde gamer die met liefde iets meer besteedt om zijn of haar favoriete game op het grote scherm te kunnen spelen.

  Al met al is Pathé Privé Play een toffe pilot van het Arnhemse filiaal en een ambitieuze opzet om, naast filmliefhebbers, ook gamers de kans te bieden hun favoriete medium op de best mogelijke manier te beleven.

  Mortal Kombat 11

  Verkijgbaar vanaf 23 april 2019

  Meer over deze game
  x

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.