Paris Games Week Sony persconferentie verwachtingen

  Sony houdt vandaag een persconferentie op het Paris Games Week evenement. Naar verwachtingen worden er een hoop nieuwe dingen aangekondigd door Sony, vooral omdat Sony op gamescom dit jaar geen persconferentie heeft gehouden. Lees hieronder onze Paris Games Week Sony persconferentie verwachtingen van vanavond.

  Er is nog niet bekend wat Sony vanavond precies gaat doen, maar verwachtingen zijn er zeker wel. Eerder werd al gehint naar grote aankondigingen van nieuwe games vanavond. Zo gaat er het gerucht dat de indietitel No Man’s Sky waarschijnlijk vanavond een releasedatum krijgt. Over meer No Man’s Sky en verdere verwachtingen lees je hieronder verder.

  No Man’s Sky

  Deze indiegame van ontwikkelaar Hello Games wordt een open wereld survival game. Er zijn verschillende levensvormen op de 18 triljoen planeten te ontdekken die je kunt opnemen in The Atlas, een soort encyclopedie. Ook kun je informatie uit The Atlas uitwisselen met andere spelers en is de game zowel on- als offline te spelen.

  Eerder gingen geruchten in de rondte dat No Man’s Sky een zogenaamde stealth release zou krijgen tijdens de persconferentie, maar dit blijkt niet waar. In een tweet werd duidelijk gemaakt dat dit gerucht niet waar is.

  Wel kunnen we er vanuit gaan dat Sony op de persconferentie meer gaat vertellen over deze game. Een releasedatum en meer informatie lijken vooralsnog aannemelijk.

  PlayStation VR

  Ook is het aannemelijk dat dat Sony vanavond meer informatie verschaft over de PlayStation VR. Deze virtual headset die eerder de naam Project Morpheus droeg, is destijds van naam veranderd naar PlayStation VR. Eerder werd een mogelijke releasedatum geschat op de eerste helft van 2016. Misschien dat er vanavond een officiële dag wordt aangekondigd voor de VR.

  De VR zou beeldmateriaal in Full HD resolutie kunnen tonen en het beeld vloeiend laten lopen op een steady 120 FPS. Een releasedatum voor de VR lijkt aannemelijk en misschien komen we ook meer te weten over de prijs van de VR. Deze werd eerder geschat op ongeveer dezelfde prijs als de PlayStation 4 console zelf.

  Nier New Project

  Nier New Project is een aankomende game van Square Enix en Platinum. De game speelt zich af in een verlaten en door planten overwoekerde stad. Je kunt in de game naar verwachting met drie personages aan de slag. Eerder werd bekendgemaakt dat er meer details van de game tijdens de persconferentie worden onthuld. We wachten geduldig af.

  Uncharted 4: A Thief’s End

  Het vierde een laatste deel van Uncharted komt vanavond ook op de persconferentie ter sprake. De game krijgt naar verwachting een unieke presentatie. Wat er precies onthuld wordt of wat Naughty Dog zal laten zien, is nog niet bekend. Misschien heeft het te maken met de hiervoor genoemde PlayStation VR, die vermoedelijk ondersteuning krijgt voor Uncharted 4.

  Een releasedatum van de game is inmiddels al bekend: deze ligt vast op 18 maart 2016. Meer details zijn echter dus nog niet bekend. Daarover vanavond waarschijnlijk meer.

  Exciting announcements

  Het meest interessant zijn natuurlijk de exciting announcements die Sony vanavond waarschijnlijk gaat maken. Over welke games het gaat of wat voor informatie het betreft is niet duidelijk. Misschien krijgen we wel meer te zien over de nieuwe IP van Guerilla Games, Horizon Zero Dawn. Deze game werd op de E3 dit jaar aangekondigd en krijgt waarschijnlijk in 2016 een release. Het kan daarom dus zo zijn dat de game vanavond een releasedatum krijgt, maar dat is niet met zekerheid te zeggen.

  Mogelijk volgt vanavond meer nieuwsover Dreams en WiLD, gamen die al eerder aangekondigd zijn, maar nog wel een extra spotlight kunnen gebruiken.

  De persconferentie van Sony op Paris Games Week is vandaag tussen 18.00 en 19.30 uur. De livestream kun je hier bekijken!

  Horizon: Zero Dawn

  Verkijgbaar vanaf 1 march 2017

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.