Dragon Ball Z Extreme Butoden release - Van vroeger tot aan nu

Article
dinsdag, 27 oktober 2015 om 15:36
xgn google image
Op vrijdag 16 oktober was de Dragon Ball Z Extreme Butoden release voor de 3DS. Dragon Ball Z voelt en oogt nogsteeds fris en dat terwijl de serie eigenlijk toch al weer heel wat jaartjes mee gaat. In deze special zetten wij de meest aanstekelijke punten van de serie en het spel op een rij.
De Dragon Ball series, wie kent ze niet? Vooral Dragon Ball Z werd ook in Nederland begin deze eeuw razend populair. De echte liefhebber kende Dragon Ball Z natuurlijk al veel langer, want in Japan draaide de anime eigenlijk al van 1989 tot en met 1996.
De serie wist altijd wel relevant te blijven door zo nu en dan een game of een reboot uit te brengen. En ondanks het feit dat de serie steeds meer ‘’shõnen’’ concurrentie heeft gekregen met vergelijkbare populaire series zoals Naruto, One Piece, Bleach en het meer recente Attack on Titan, wordt Dragon Ball Z vaak nog gezien als één van de meest beïnvloedbare en inspirerende manga en anime aller tijden.
Dragon Ball Z: Extreme Butoden is eigenlijk een vervolg op het hier nooit verschenen DS spel Dragon Ball Kai: Ultimate Butõden. Ook in dit spel kan je weer spelen met Son Goku, zijn zoon Gohan en zijn tig verschillende vormen, Vegeta, Majin Buu en nog vele andere.
Dragon Ball Z Extreme Butoden release

Speelbaar en Z Assist

De gameplay is eigenlijk niet erg moeilijk en misschien het meest te vergelijken met Street Fighter. Door gewoon op wat knoppen te drukken win je ook wel in het begin, maar als je écht goed wilt worden moet je er even voor gaan zitten.
Terwijl Extreme Butoden héél veel bekende Dragon Ball Z personages bevat, zullen ze niet allemaal speelbaar zijn. Veel personages zijn ook beschikbaar als ‘’Z assist’’. Dit houdt in dat wanneer je jouw vechter kiest, je ook nog een keuze kan maken uit enkele Z assist personages die je tijdens het vechten kunnen helpen.
Zo’n Z assist personage kan je dan oproepen door op het touchscreen hun icoontje aan te tikken om dat personage op een Marvel VS Capcom achtige manier een speciale aanval te laten uitvoeren die jou weer een stukje dichterbij de overwinning brengt.
Maar waar was het ook al weer allemaal begonnen? En wie zijn al die personages ook al weer? XGN neemt je mee terug de tijd in op de volgende pagina's in onze Dragon Ball Z: Extreme Butoden special!
80372 1

Herleef de Saga’s

Dragon Ball Z heeft vanaf het begin een serieuzere toon dan Dragon Ball. Waar Dragon Ball zich vaak richt op humor ligt de focus in Dragon Ball Z vooral op actie en veel gevecht tussen goed en kwaad. Goku, de protagonist, gaat door een eindeloze cyclus van vechten, winnen, verliezen en zichzelf verbeteren tot hij heeft gewonnen.
Daarin wordt hij vergezeld door nog vele andere personages, waaronder zijn oudste zoon Gohan
die net als zijn vader nooit opgeeft. Ook andere personages in Dragon Ball, zoals Goku’s beste vriend Krillin en Bulma keren terug in Dragon Ball Z.
De serie introduceert vooral een hoop nieuwe personages zoals Goku’s rivaal Vegeta, die vroeg in de serie nog kwaadaardig is en later meer neutraal wordt. En terwijl King Piccolo al eerder te vinden was in Dragon Ball, introduceert Dragon Ball Z een reïncarnatie van hem in de vorm van Piccolo Jr. die juist één van Goku’s trouwste bondgenoten wordt.
Dragon Ball Z Extreme Butoden release
De wereld van Dragon Ball Z wordt vaak bedreigd door het kwaad. Zo komt in het begin Goku’s lang verloren grotere broer Raditz nog langs om hem er aan te herinneren dat hij naar de aarde is gestuurd om die te veroveren en dat hij tot een bijna uitgestorven ras hoort, genaamd de Saiyans.
Goku offert zichzelf op tijdens het gevecht tegen Raditz en keert door de Dragon Balls later weer terug nadat hij onder King Kai heeft getraind. Bij terugkomst merkt hij dat de kameraden van Raditz, Nappa en de Saiyan prins Vegeta, nu ook op aarde zijn beland. Na een episch gevecht met ups en downs spaart Goku Vegeta.
Tijdens het gevecht vangt Krillin van Vegeta op dat de originele Dragon Balls op Piccolo’s thuisplaneet Namek te vinden zijn. Deze Dragon Balls hebben Goku en zijn kameraden nodig om hun vrienden die het gevecht tegen Nappa en Vegeta niet hebben overleefd weer tot leven te wekken.
En zo beginnen de Namek, Ginyu en Frieza saga’s, die misschien wel het meest populair zijn van héél de serie. Daarna volgen de Android, Cell en Maijin Buu saga’s en nog vele andere.
Dit en nog vele andere elementen uit de series zijn allemaal terug te vinden in Dragon Ball Z: Extreme Butoden. Vele verschillende area’s en werelden komen voorbij en dienen als stages om in te vechten.
80373 1

Een sterrencast

Dragon Ball Z: Extreme Butoden heeft wel liefst 18 speelbare personages die vooral in de Dragon Ball Z series erg iconisch zijn. Terwijl bijvoorbeeld Ginyu van de Ginyu Force misschien niet het meest bekende Dragon Ball Z personage is, blijft hij erg geliefd onder fans door zijn humor en iconische trademark.
De speelbare personages bestaan uit karakters uit de Dragon Ball Z manga en anime en exclusieve films. Zo werd al eerder vermeld dat uiteraard Goku, Vegeta en Gohan speelbaar zijn, maar ook personages zoals Broly, Beerus en Bardock zijn van de partij.
Er is zelfs een mogelijkheid om te spelen als Goku’s Super Saiyan God (rood haar) en Super Saiyan God Super Saiyan(blauw haar). Snap je het nog? Meer personages zijn speelbaar in hun verschillende vormen, je kunt dus veel variëren.
Dragon Ball Z Extreme Butoden release
Nog groter dan het rooster van speelbare personages is het rooster van Z-assist personages.
Het team aan Z-assist personages kan je voordat het gevecht begint zelf samenstellen, zodat jouw favoriete Dragon Ball Z helden en schurken voorbijkomen om je een handje te helpen.
Terwijl het Z-assist rooster voornamelijk bestaat uit bijfiguren, zitten er toch wel veel bekende gezichten tussen. Zo zijn bijvoorbeeld Krillin en Goku’s tweede zoon Goten niet speelbaar in dit spel, maar hebben wel een functie als Z-assist.
Z-assist karakters zijn daardoor zeker niet minder belangrijk in dit spel. De personages die jij selecteert als Z-assist kunnen namelijk zomaar het gevecht voor je winnen. Maar aangezien jouw tegenstander ook een selectie tot zijn of haar beschikking krijgt, kan het ook averechts voor je werken.
Interesse? Dragon Ball Z: Extreme Butoden ligt al sinds 16 oktober in de winkel. Of probeer eerst de demo in de e-shop.

Populair Nieuws