Paris Games Week Sony Conference - De hoogtepunten

Article
dinsdag, 27 oktober 2015 om 23:07
xgn google image
Afgelopen avond was het tijd voor de Paris Games Week Sony Conference. En daar kwam natuurlijk het nodige naar voren over Sony PlayStations nieuwe games. Maar wat waren de tofste onthullingen van de conferentie? Lees er alles over in deze Paris Games Week Sony Conference special.
Natuurlijk kwam Sony met een aantal exclusieve titels tijdens de Paris Games Week Sony Conference die we al kenden. Denk aan Uncharted 4 (multiplayer trailer), Battleborn details en Dhalsim is onthuld voor Street Fighter V. Maar er kwamen ook een aantal aangename verrassingen voorbij.

5. WiLD

Zo toonde Sony de game WiLD, waarin je in de huid kruipt van een sjamaan. De game speelt zich af in de wildernis en bevat een open wereld. De speler moet in die wereld allerlei missies voltooien zoals Sony tijdens de conferentie toonde.
Om die missies te voltooien kan de speler in de huid van dieren kruipen. Dit keer dus geen zwaarden of dikke automatische pistolen. Je mag met een boog, een staf en een zelfgemaakt mes aan de slag. Ook kun je je sjamanische krachten gebruiken om bijvoorbeeld dieren over te nemen. In de demo zien we de speler een adelaar overnemen, maar er wordt ook een beer bereden.
De speler zal op deze manieren dus steeds op zijn bestemming komen, maar ook diverse uitdagingen overwinnen. Tijdens de Paris Games Week Sony Conference leidde de speler een groep kannibalen af door kraaien eropaf te sturen en ze vervolgens met de beer af te maken.
Wild ziet er veelbelovend uit. Er zullen ook wisselende weersomstandigheden zijn die de gameplay beïnvloeden. De game wordt ontwikkeld door Wild Sheep. Wanneer de game uitkomt is nog onbekend.
80750

4. Gran Turismo Sports

Tijdens de Paris Games Week Sony Conference was er een onthulling rondom de nieuwe Gran Turismo game: Gran Turismo Sports. Dit is de eerste Gran Turismo titel die naar de PlayStation 4 komt en er is goed nieuws. De game komt namelijk al in 2016 naar de console. Kazunori Yamauchi vertelde tijdens de Paris Games Week Sony Conference dat de PS4 het mogelijk maakte om qua graphics een sprong te maken, maar ook op het gebied van de gameplay.
Gran Turismo Sports zal de twee FIA kampioenschappen bevatten die gelijktijdig lopen. Er is de Nations Cup, waar je je eigen land kunt vertegenwoordigen. Daarnaast is er de Manufacturers Cup die helemaal om de fabrikant van de verschillende race-ijzers gaat.
De winnaars van de cups zullen op dezelfde manier beloond worden als de echte kampioenen bij de FIA, namelijk middels de officiële FIA ceremonie. Dat is de eerste keer dat dit met een game gebeurt.
80751

3. Dreams

Tijdens de Paris Games Week Sony Conference kwam ook Dreams aan bod. Dit is niet zozeer een game, maar een art creation tool. In Dreams kun je namelijk zelf je avontuur ormgeven. Iedereen in dreams heeft zijn eigen Imp, een klein wezentje waarmee je de wereld kunt vormgeven en elementen daarin kunt besturen.
Met bewegingen van de controller en toetsencombinaties bestuur je de imp of het overgenomen object. Je kunt bijvoorbeeld blokken, bomen of zelfs complete huizen plaatsen of verplaatsen. Op die manier creëer je je eigen wereld of een game. Je kunt het zo gek niet bedenken of je kunt het wel maken.
Wanneer Dreams verschijnt, is nog onbekend. Wel weten we al dat er in 2016 een bèta komt. Dreams zal exclusief voor de PlayStation 4 verschijnen.
80752

2. Sony VR - Robinson The Journey

Sony heeft tijdens haar Paris Games Week Sony Conference ook het een en ander laten zien voor de virtual reality bril die eraan zit te komen. Zo kwam Crytek met een nieuwe gameplaytrailer van Robinson The Journey. We hebben al het een en ander gezien van deze trailer, maar toch was deze behoorlijk indrukwekkend.
In deze trailer volgt de speler een klein robot bolletje die vraagt of Robinson zin in een spelletje heeft. Zo begint een indrukwekkende wandelroute in een jungle die wel heel echt oogt. Vervolgens komt er een aantal dinosaurussen voorbij en loopt de speler zelfs tussen de benen door. En dan verschijnt er een T-Rex ten tonele...
Robinson The Journey belooft een indrukwekkend avontuur te worden. Helaas weten we nog geen releasedatum van deze titel.
80753

1. Detroit: Become Human

Twee jaar geleden werden we van onze stoel af geblazen door een tech demo over een androïde die in elkaar gezet werd. Het zag er zo tof uit dat iedereen dit wilde zien als een volledige game. Nu kwam er tijdens de Paris Games Week Sony Conference een teaser uit die ons vertelt dat deze game wel heel dichtbij is.
Detroit Become Human komt uit de stal van Quantic Dream, de studio achter Heavy Rain, en gaat over een robot die ineens gevoel krijgt. De robot ontsnapt uit de fabriek en gaat de stad in. Daar ervaart de robot voor het eerst zonlicht, regen, de drukte van de stad en alles daaromheen. Maar de robot ervaart ook emoties als angst en onzekerheid.
Wat voor game Detroit precies gaat worden weten we nog niet. Het kan nog van alles worden, aangezien de robot alles voor het eerst ervaart. De game is nu alleen maar voorzien van een teaser, maar het zit er dus echt aan te komen. Wanneer de game precies moet komen is ook nog onbekend.