Foto: Legendary Pictures/Universal Pictures

Wat is het?

Pacific Rim Uprising is het vervolg op Pacific Rim (2013). Deze eerste film wist een groot succes te worden en bracht meer dan 400 miljoen dollar op in de bioscopen. Ben jij fan van sciencefiction, fantasy, monsters, robots en spektakel? Dan is de wereld van Pacific Rim gemaakt om jou van oor tot oor te laten glimlachen!

In de wereld van Pacific Rim is de mensheid in oorlog met grote zeemonsters genaamd Kaiju (het Japanse woord voor vreemd beest). Betekent dit dat mensen machteloos moeten toekijken hoe deze monsters destructie veroorzaken? Dat zal uiteraard niet gebeuren. Om de grote monsters een kopje kleiner te maken creëert de mensheid grote robots: de Jaegers.

Een Jaeger is dus een grote robot die minimaal twee personen nodig heeft om bestuurd te worden. De twee piloten in de robot worden door middel van telepathie aan elkaar verbonden, om zo samen de strijd aan te gaan.

In de eerste film volgden we Raleigh Becket (Charlie Hunnam) een gepensioneerde piloot die zijn taak weer op moet pakken samen met de onervaren Mako Mori (Rinko Kikuchi). Ze worden geassisteerd door acteur Idris Elba in de rol van generaal Stacker Pentecost. Een naam die ook terugkomt in het tweede deel!