Overzicht van de Xbox One launch games

Article
vrijdag, 22 november 2013 om 19:38
xgn google image
Het is zover. Sinds vandaag is Xbox One zowel in Amerika, het Verenigd Koninkrijk als diverse landen in Europa te koop. Wat zijn de launchgames?
Het is en blijft spijtig dat Nederlandse gamers niet worden getrakteerd op de Xbox One in 2013. Sterker nog, het is nog helemaal niet duidelijk of die nieuwe console in februari 2014 komt, of misschien pas in juni, of erger. Toch zou je de console bijvoorbeeld uit Duitsland of Frankrijk kunnen importeren. Er zijn gamewinkels die hebben aangegeven al Xbox One-games te gaan verkopen, dus al met al is er best een mouw aan te passen.
Als je het apparaat eindelijk in huis hebt staan, ga je natuurlijk niet hele gesprekken voeren met je Kinect en levenloos voor je uit staren met de controller in je handen. Je wil al gamen en waarschijnlijk het liefst alle launchtitels uitproberen. XGN zet vast de games op een rijtje die beschikbaar zijn bij launch:

Assassin’s Creed IV: Black Flag

Ontwikkelaar Ubisoft is wel vaker haantje de voorste als het om launchgames gaat, want de nieuwste Assassin’s Creed is niet de enige Ubisoft-launchtitel voor de Microsoft console. Helaas geen speciale mogelijkheden in deze versie, want die krijgt PlayStation 4. Desondanks toch een prima game, waarvoor straks ook DLC beschikbaar is. XGN gaf hem een 8,5.
Assassin's Creed Black Flag Xbox One Screenshot Launch game

Battlefield 4

Ontwikkelaar Dice komt met Battlefield 4 voor Xbox One-gamers. Als je het spel al hebt gekocht op de Xbox 360, dan ben je maar een tientje kwijt om het spel op Xbox One te downloaden. Je kunt in de multiplayer met 64 spelers tegelijk gamen op Xbox One, PC en PlayStation 3. Geen exclusieve Xbox One-content tot dusver. Het spel kreeg van XGN een 8,5.
Battlefield 4 Xbox One Launch Game Screenshot

Call of Duty: Ghosts

Ontwikkelaar Infinity Ward heeft enorm veel marketing tegen Call of Duty: Ghosts aangegooid. Niet gek, want de game komt op diverse platformen uit. Ook Xbox One, hoewel daar verder geen speciale mogelijkheden voor zijn aangekondigd. XGN was zeer te spreken over deze legergame met Duitse herder, want het kreeg een 8.
Call of Duty Ghosts Xbox One Launch Game Screenshot

Crimson Dragon

Deze game is geen retailgame, maar een download van de ontwikkelaar Grounding Inc. Het is een onrail shooter exclusief voor Xbox One en je kunt hem zien als de spirituele opvolger van Panzer Dragoon. De maker van die game, Yukio Fatatsugi is samen met de componist Saori Kobayashi terug voor Crimson Dragon, dus dat belooft eenzelfde feel te hebben als Panzer Dragoon.
Crimson Dragon Xbox One Launch Game Screenshot

Dead Rising 3

Het paradepaardje van Xbox One, de zombiesurvivalgame Dead Rising 3 van Capcom. In het spel speel je Nick Ramos die moet zorgen uit de kaken van orgaanlustige ondoden te blijven. Het speelt zich af in een grotere open wereld dan Dead Rising en Dead Rising 2. Ook kunnen er wel driemaal zoveel zombies op het scherm worden gerendered. Het zal voor veel gamers sowieso een aantrekkelijkere game zijn, omdat er niet langer gebruik wordt gemaakt van een tijdslimiet.
Dead Rising 3 Xbox One Launch Game Screenshot

FIFA 14

Voetbalgame FIFA 14 komt niet zomaar naar Xbox One, want hij is voorzien van een gloednieuwe engine genaamd Ignite Engine. Ook de PlayStation 4 krijgt deze variant, waardoor de menselijke intelligentie van de voetballers zowel grafisch als qua gameplay realistischer overkomt. De modus FIFA Ultimate Team (FUT) komt exclusief naar Microsofts nieuwe console. Als je naar Legends gaat, dan kun je gamers klassieke spelers uit vroegere tijden selecteren zoals Pele en Dennis Bergkamp. Ook kunnen muntjes en punten van de Xbox 360-game worden overgezet naar de Xbox One. Nog een hoog becijferde game voor het apparaat, want XGN gaf het een 8,5.
FIFA 14 Xbox One Launch Game Screenshot

Fighter Within

AMA ontwikkelde deze Kinect-vechtgame die wordt uitgegeven door Ubisoft. Je staat voor je Kinect-camera schoppen uit de delen en duwbewegingen te maken en de vechters doen dat op het scherm na. Het is wel even oppassen thuis, want je moet natuurlijk niet echt je broer of vriendin raken tijdens het gamen. Het is een game die niet heel duidelijk op de radar is gezet, maar zodra XGN de kans krijgt, wordt hij uiteraard direct van een review voorzien.
Fighter Within Xbox One Launch Game Screenshot

Just Dance 2014

Daar is Ubisoft weer, met de altijd vrolijke danstitel Just Dance. Het laatste deel, Just Dance 2014, biedt de mogelijkheid om online tegen anderen te dansen. Xbox One is de enige console die zes dansers tegelijk aankan in een woonkamer. Via Kinect kun je filmpjes opnemen en delen via de sociale netwerken. Just Dance DJ wordt zowel aan PlayStation 4 als Xbox One toegevoegd en hierdoor kun je de beats tussen de nummers zelf beinvloeden.
Just Dance 2014 Xbox One Launch Game Screenshot

Killer Instinct

Double Helix ontwikkelde deze exclusieve Xbox One-downloadable waarin je moet vechten door combo’s te gebruiken. Bij de launch kun je met zes personages spelen en in de maanden na de launch komen daar nog twee personages bij. Uiteindelijk wordt er nog meer DLC aan het spel toegevoegd. In ieder geval zul je Jago, Sabrewulf, Glacius, Thunder, Orchid, Spinal en Fulgore tegenkomen in het spel. Er is ook een nieuw vrouwelijk personage genaamd Sadira voor Killer Instinct bevestigd.
Killer Instinct Launch Game Xbox One

Forza Motorsport 5

Need for Speed Rivals is niet de enige racegame die extra tot leven komt op Xbox One, want Forza Motorsport 5 is ook een game waarin het draait om het geluid van ronkende motoren en de glans van shiny bolides. Het wordt nog een uitdaging om tussen al die auto's te kiezen, want er komen maar liefst 200 auto's in het spel voor van 50 verschillende fabrikanten. Tot nu toe gooit hij hoge ogen op buitenlandse sites en dat komt Microsoft waarschijnlijk goed uit, want hij is exclusief op Xbox One.
Forza Motorsport 5 launch game Xbox One

LEGO Marvel Super Heroes

Deze gezellige nieuwe game in de LEGO-franchise wist indruk te maken. Het is fantastisch om de bekende Marvel-personages in LEGO-vorm te zien. XGN gaf de game onder andere daarom een 8,5. Bovendien hebben we het spel op Gamescom gezien op Xbox One en dat was zeer mooi. De kostuums van de helden zien er echt glinsterend uit en het popperige wereldje van LEGO is geweldig om naar te kijken. Voor LEGO-fans absoluut een aanrader voor Xbox One, hoewel het spel verder geen bijzondere eigenschappen heeft op de Xbox One.
Lego Marvel Super HEROES Xbox One Launch Game Screenshot

LocoCycle

Wederom een Xbox One-exclusive die alleen te downloaden is en dus niet op een schijf uitkomt. In LocoCycle bestuur je een motor die doet denken aan de Tron-films. De motor kan wel vijftig talen spreken en veertig verschillende gevechtsmanieren gebruiken. Geen David Hasselhoff of Jeff Bridges in de hoofdrol, maar I.R.I.S., zoals de motor heet. Je moet het opnemen tegen een schurk-motor die S.P.I.K.E. heet. Er zitten live-actiongedeeltes in de game met optredens van acteurs als Freddy Rodriguez, James Gunn en Tom Savini. Klinkt als een fascinerende game, vooral omdat hij is gemaakt door Twisted Pixel.
LocoCycle Xbox One Launch Game Screenshot

Madden NFL 25

EA Sports brengt Madden NFL 25 naar Xbox One. De game verschijnt ook op Xbox 360 en PlayStation 4. Dankzij dezelfde nieuwe Engine als in FIFI 14 wordt gebruikt, kun je de metallic helmen van de spelers ook echt zien glimmen. Ook is het hier het geval dat de computergestuurde spelers realistischer bewegen en meer accuraat worden weergegeven.
Madden NFL 25 Xbox One Launch Game Screenshot

NBA 2K14 en NBA Live 14

NBA 2K14 kreeg van XGN een 8. Dit spel is een van de meest gespeelde en meest populaire sportgames, want vooral in Amerika zijn ze dol op deze basketbaltitel. Tot nu toe hebben we niets gehoord over eventuele speciale mogelijkheden voor het nieuwe apparaat, behalve dan de toevoeging van het nummer Howlin’ for You van The Black Keys, maar dit is niet exclusief voor Xbox One. Ook PlayStation 4 krijgt dit nummer erbij. NBA Live 14 is de nieuwste NBA Live-game, waarvan de laatste in 2010 is verschenen. Hij verschijnt alleen op PS4 en X1 en wordt voorzien van de Ignite-engine zodat de lange heren extra realistisch bewegen.
NBA 2k14 Xbox One Launch Game Screenshot

Need for Speed: Rivals

Hij is deze week op de huidige gen-consoles verschenen; EA’s Need for Speed: Rivals. Deze nieuwe racegame waarin je weg moet zien te komen van de politie, maar vooral gewoon keihard door prachtige omgevingen kunt scheuren, wordt goed ontvangen. Bij XGN is de review nog in de maak. Op Xbox One schijnt het spel er nog gelikter uit te zien, dus hopelijk kunnen we onze ogen van de auto’s afhouden en ons op de weg concentreren.
Need for Speed Rivals Xbox One Launch Game Screenshot

Powerstar Golf

Criterion komt met het downloadbare Powerstar Golf. Zoals de naam al doet vermoeden gaat het om een golfspel. Het is een wat kleinere titel, met een cartoonesk uiterlijk. Powerstar Golf is een familiespel dat net speelt zoals vroeger in de arcadehal. Dat betekent dat je waarschijnlijk weinig verhaal hoeft te verwachten en heel veel fun. Hopelijk ontdekken we snel zelf of dat klopt.
Powerstar Golf Xbox One Launch Game Screenshot

Ryse: Son of Rome

Crytek liet op E3 een trailer zien waarvan menig gamer direct begon te kwijlen. Ryse: Son of Rome zag er geweldig uit. De game draait om Marius Titus, een generaal die de Romeinse infanterie moet aansturen in een oorlog. Je moet goed zijn in combo’s en tegen een stootje kunnen om deze game goed door te komen, maar als hij er uiteindelijk uitziet zoals die demo op E3, dan oefen je waarschijnlijk graag op je combo’s.
Ryse: Son of Rome Xbox One Launch Game Screenshot

Skylanders: Swap Force

Het nieuwe Activision-spel met de verzamelbare figuurtjes is ontwikkeld door Vicarious Visions. Uiteraard is het spel op Xbox One hetzelfde als op andere platformen, anders zouden er makkelijk machtsverschillen kunnen ontstaan onder de wezens. XGN vindt het een topgame en gaf het een 8,5, dus het is niet verbazingwekkend dat hij naar deze nieuwe console komt.
Skylanders: Swap Forze Xbox One Launch Game Screenshot

Xbox Fitness

Terwijl Wii U-gamers zich in het zweet werken met de Wii Fit U-demo die deze maand online staat, is het straks voor Microsoft One-bezitters sporten geblazen met Xbox Fitness. De aankondigingstrailer heeft eenzelfde witte, stylistische omgeving als bekend van thuissportgames. De vraag is nu of de nieuwe Kinect de gamer goed zal registeren, want zo niet, dan is Xbox Fitness jammerlijk mislukt. De game is downloadbaar en komt niet uit op schijf.
Xbox Fitness Xbox One Launch Game Screenshot

Zoo Tycoon

Frontier Developments brengt de dierentuin naar je Xbox One en Xbox 360. Je kunt in de Xbox One-versie ongeveer 15 uur aan de verhaallijn besteden, maar er is ook een vrije modus met oneindig veel geld en de korte uitdagingen zoals bekend uit de serie. Het is wellicht een PR-stunt, maar Microsoft doneert een deel van de inkomsten van de game aan goede dierendoelen, waaronder het Nairobi park waar regelmatig neushoorns worden gedood. De oudere Zoo Tycoon-games waren zeer vermakelijk, dus waarom zou deze nieuwe dat niet zijn? Wordt vervolgd.
Zoo Tycoon Xbox One Launch Game Screenshot

Zumba Fitness: World Party

Begon jij al te zweten toen je las dat Microsoft met Xbox Fitness kwam? Maak dan je borst maar nat. Zumba Fitness heeft zich al vaker op diverse consoles getoond als een zwarte sport, maar ook als een game die niet voor iedereen is weggelegd. Wil jij de vrouw des huizes paaien nadat je vijfhonderd euro hebt gespendeerd aan een console waarvan ze de noodzaak niet inziet, dan is dit wellicht een leuk Kerst- of Valentijnscadeau. Er zijn op Xbox One een paar nummers exclusief, en je kunt (net als op de Xbox 360) met twee mensen tegelijk zumba’en.
Zumba Fitness: World Party Xbox One Launch Game Screenshot
Dat was een hele lijst, maar dat is natuurlijk alleen maar goed. PlayStation Vita en Wii U zouden allebei nog wel meer titels kunnen gebruiken, zeker bij launch was het karig. Het zijn vast niet allemaal games die je aantrekkelijk lijken, maar er is wel veel keuze. Mocht je nog op andere games zitten te wachten, wie weet zijn die wel launchtitels tegen de tijd dat Xbox One in Nederland uitkomt.

Populair Nieuws

Laatste Reacties