Overzicht Gamescom 2014 onthullingen

Article
vrijdag, 15 augustus 2014 om 12:35
xgn google image
De persconferenties op Gamescom zijn achter de rug. Er is een hele hoop nieuws onthuld door onder andere Sony en Microsoft, en om je brein niet over te belasten hebben wij een kort overzicht gemaakt met de belangrijkste aankondigingen en onthullingen die plaats vonden de laatste paar dagen op Gamescom.

Microsoft

Exclusiviteit Rise of the Tomb Raider

Rise of the Tomb Raider van Crystal Dynamics komt exclusief naar de Xbox One in kerstseizoen 2015. De game is tijdelijk aan exclusiviteit gebonden, en zal later waarschijnlijk voor andere platformen verschijnen.

Aankondiging nieuwe game: ScreamRide

ScreamRide is een nieuw aangekondigde titel van Frontier Developments. De game is een pretparksimulator waarbij het de bedoeling is om bezoekers zo bang mogelijk te maken. Er is verder nog niet veel van de game bekendgemaakt.

Forza Motorsport 5 krijgt gratis auto's

Een gratis update van Forza Motorsport 5 voegt zes nieuwe auto's toe, waaronder een Rolls-Royce. De update is nu al uit.

Indie games

Microsoft onthulde een hoop indie titels die naar ID@Xbox komen. Onder andere SMITE, Goat Simulator, Space Engineers, The Escapists from Team17, Super Hot, Threes!, Plague Inc Evolved, Capybara’s Below, Cuphead en Inside zullen naar de Xbox One komen.

Bèta data

De Fable Legends bèta begint 16 oktober. Evolve krijgt een open bèta op Xbox One die ergens in januari begint. Ten slotte begint de bèta van Halo 5 29 december, en sluit op 18 januari.

Halo Channel

Een speciaal kanaal gewijd aan de Halo franchise zal voor de Xbox One en PC verschijnen. Via het kanaal kan onder andere gekeken worden naar de serie Halo Nightfall, is de Halo encyclopedie in te kijken en kan in de gaten gehouden worden wat vrienden in de Halo games doen. Het kanaal is tevens geïntegreerd met Twitch.

Bundels

Drie nieuwe Xbox One bundels werden aangekondigd tijdens de Gamescom persconferentie. Een FIFA 15 bundel komt eraan, net als een Sunset Overdrive bundel met een witte Xbox One, en een uitgebreide Call of Duty: Advanced Warfare bundel met een custom made Xbox One en controller.

USB ondersteuning en pre-download

Ten slotte krijgt de Xbox One een update die USB ondersteuning toevoegt, en is het mogelijk om games die je voorbesteld hebt te pre-downloaden, zodat je ze gelijk kunt spelen op de dag van release. Dit laatste is als eerste mogelijk met FIFA 15.
19184

Until Dawn

Until Dawn is al eerder aangekondigd door Sony, maar is inmiddels veranderd op een aantal vlakken. Zo is er geen PlayStation Move meer vereist, en is de game exclusief voor de PS4. De game is nog altijd een survival horror.

DayZ komt naar PS4

Survival horror zombie game DayZ komt naar de PS4 na succesvolle verkoopcijfers op de PC.

WiLD

WILD is een nieuwe game van Michael Ance's Wild Sheep Studio, die exclusief naar de PS4 komt. Er is nog weinig over bekend, maar uit de trailer blijkt dat WiLD een pre-historische setting krijgt, en dat je ook als dier kan spelen.

The Tomorrow Children

The Tomorrow Children is een nieuwe titel van Q-Games, de makers van de PixelJunk serie. Er is nog maar weinig informatie over de game, wel is bekend dat het verhaal te maken zal hebben met klonen, en dat de game exclusief naar de PS4 komt.

Alienation

Alienation is een sci-fi shooter van Housemarque, de maker van Dead Nation en Resogun, die exclusief naar de PS4 komt.

Tearaway Unfolded

Tearaway Unfolded kwam eerst uit voor de PS Vita, maar komt nu naar de PS4 in een meer uitgebreide versie dan het origineel.

Hellblade

Hellblade is de nieuwste titel van ontwikkelaar Ninja Theory, en zal tijdelijk exclusief zijn voor de PS4. Er is nog niet veel bekendgemaakt over de game, behalve dat er veel bloederige gevechten in zullen voorkomen.

PlayStation 4 update 2.0

Deze firmware update zorgt ervoor dat je opname-momenten van de games die je speelt naar YouTube kan uploaden. Ook kun je dankzij deze update aan 'Share Play' doen. Wie in het bezit is van PS Plus kan vrienden uitnodigen om hun game over te nemen.

PlayStation Now verschijnt in 2015

PlayStation Now verschijnt in 2015 in Europa, het Verenigd Koninkrijk krijgt als eerst een bèta voor de service.

PlayStation TV komt 14 november

Playstation TV is vanaf 14 november verkrijgbaar in Europa. Een microconsole die PS Vita games afspeelt, en PS4 games streamt op je TV. PlayStation TV kost 99 euro, samen met nog drie onaangekondigde games.
19185

Battlefield Hardline multiplayer modi

EA onthulde tijdens zijn persconferentie twee nieuwe Battlefield Hardline modi, Hotwire en Rescue. In Hotwire ga je de achtervolging aan als politieagent, of de ontsnapping als je als crimineel speelt. In Rescue speel je of als kidnapper, of als politieagent iemand die de gegijzelden moet redden.

Shadow Realms

Shadow Realms is een nieuwe game van BioWare Austin, een online Action RPG met 4 vs. 1 gameplay. Meer informatie over de game is te vinden in onze special, waarin alle details rond Shadow Realms die we tot nu weten onder de loep wordt genomen.

Dawngate alpha

Een speciale Europeaanse alpha van Dawngate werd aangekondigd, deze is nu open gegaan. Via de officiële site kun je in de alpha komen.

De Sims 4 gallery

De Sims 4 gallery laat je creaties van mensen over de hele wereld downloaden en naar je eigen game halen. Je kunt zowel kamers downloaden en uploaden, als geheel gemeubileerde huizen.

Konami

Metal Gear Solid V: Ground Zeroes en The Phantom Pain komen naar Steam. Tijdens de Konami livestream waarin Hideo Kojima gameplay van Metal Gear Solid V: The Phantom Pain toonde werd onthuld dat beide Metal Gear Solid V games naar de PC komen via Steam. Er is echter geen releasedatum bekendgemaakt.

Populair Nieuws

Laatste Reacties