The First Purge komt naar de bios - Make America Great Again!

  The Purge krijgt binnenkort een vierde deel. Dan kondigt die vervelende sirene weer een nacht vol chaos aan. Wij gingen op zoek naar details over The First Purge release. Met als doel om erachter te komen of dit een waardige toevoeging belooft te worden!

  Universal Pictures

  Het concept achter The Purge

  In het jaar 2022 is de criminaliteit behoorlijk hoog in de Verenigde Staten. Daarom heeft de regering, The New Founding Fathers of America (NFFA), besloten dat er iets aan gedaan moet worden. Het idee is behoorlijk radicaal: eens per jaar zijn gedurende twaalf uur álle misdaden toegestaan.

  Er zijn wel wat regels, bijvoorbeeld het feit dat ambtenaren uitgesloten zijn van The Purge. Je mag dus niet even de president te lijf gaan tijdens The Purge. Wil je iemand terugpakken en eens een flink pak rammel geven of beroven? Waarom niet? Wil je een stapje verder gaan en iemand letterlijk vermoorden? Ga je gang, als het maar in die twaalf uur gebeurt waarin complete anarchie heerst in het land.

  Tijdens The Purge zijn er geen hulpdiensten beschikbaar en is iedereen echt op zichzelf aangewezen. En dat levert natuurlijk interessante, bizarre, maar vooral enge en storende beelden op. Ideaal voor een avondje vol spanning dus!

  Universal Pictures

  Vierde deel in de serie

  Het horrorverhaal van The Purge begon in 2013 toen het eerste deel uitkwam. Intussen zijn er al drie delen in de The Purge reeks verschenen, namelijk The Purge (2013), The Purge Anarchy (2014) en The Purge Election Year (2016).

  In het eerste deel kwam het rijke gezin Sandin, waarvan de vader de beveiliging van de hele buurt geregeld had, in de problemen tijdens een zuivering. Dit, nadat de buurt dacht dat de Sandins rijk werden over de rug van de wijk. Daarnaast was het door papa afgekeurde vriendje van dochterlief binnengeslopen. Het tweede deel van The Purge nam ons mee op straat, waar een gezin op weg naar huis achterna gezeten werd door gemaskerde mannen.

  Deze film bracht enkele verhalen vanuit de stad bij elkaar en dat maakte de film interessant. Het derde deel van The Purge, met Election Year als subtitel, ging deels terug naar het vertrouwde element van één locatie uit het eerste deel. Dit keer met senator Charlie Roan in de hoofdrol. Zij is voluit tegen The Purge, maar haar tegenstander, de NFFA, ziet geen reden voor het afschaffen van The Purge.

  De titel van het vierde deel is The First Purge. Deze is vanaf 5 juli in de bioscoop te zien en vertelt het verhaal van de eerste jaarlijkse zuivering. En dat brengt interessante wendingen met zich mee. Als je alvast wat beelden wilt zien, kan je natuurlijk terecht op www.thepurge.nl.

  Universal Pictures

  Blumhouse productions: een stal vol narigheid

  The Purge is één van de vele filmfranchises afkomstig uit de collectie van productiemaatschappij Blumhouse. Het bedrijf, opgericht in 2000, richt zich op producties met een kleiner budget dan gemiddeld, en is daar zeer succesvol in. Inmiddels is Blumhouse namelijk een van de topspelers in de filmwereld.

  Want in tussen komt de ene na de andere topfilm de stal uit rollen. De meeste films van Blumhouse vallen in het horror- of thrillergenre zoals Paranormal Activity, Insidious, Sinister, Ouija en The Purge. Het is eigenlijk een stal vol narigheid, waar de kijker geen genoegen van krijgt!

  Universal Pictures

  Over The First Purge release – het plot

  The First Purge speelt zich af voor de gebeurtenissen in de eerste film, dus nog voordat de rijke familie Sandin in de problemen komt. We gaan een heel eind terug in de tijd, want we gaan naar de experimentele fase van The Purge.

  Op Staten Island startte The Purge namelijk met een klein groepje bewoners. Deze, voornamelijk arme, inwoners van het eiland zouden grote sommen geld krijgen als ze tijdens deze Purge nacht zouden blijven. En dus vluchtten ze niet weg toen de eerste sirene ging. Het gevolg is dat tijdens deze nacht de bewoners opgejaagd worden en hun leven niet zeker zijn.

  Waar de NFFA alleen niet op gerekend had, is dat deze mensen ook terug zouden vechten én dat er ook misbruik gemaakt zou kunnen worden van deze The Purge periode. En dat leidt tot één grote chaos...

  Universal Pictures

  The First Purge - Waarom moet je deze juist zien?

  De eerst Purge film was een enorm succes, maar werd uiteindelijk overtroffen door The Purge Election Year. Dit is het derde deel in de reeks en deze film combineerde de sterke elementen van de voorgaande twee delen. Dit vierde deel belooft iets heel anders te gaan doen door juist terug in de tijd te gaan naar de experimentele fase van de zuivering.

  En zoals bij alle experimenten betekent dit dat er iets getest wordt voordat het groots aangepakt wordt. En daarbij zullen de nodige fouten naar voren komen. Dingen waar de NFFA of de slachtoffers misschien niet blij van zullen worden, maar wij als horror en thrillerfanaten maar al te mooi vinden.

  We hebben het hier natuurlijk over die vele spannende momenten die The First Purge ons ongetwijfeld gaat voorschotelen. Tenminste, dat belooft het plot ons. En dus kunnen we ons voorbereiden op geschifte jagers die de straten van Staten Island onveilig maken.

  The First Purge is vanaf 5 juli in de bioscoop te zien!

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.