5 dingen die je moet weten over de Spyro Reignited Trilogy release [gespeeld op gamescom 2018]

Article
zaterdag, 25 augustus 2018 om 17:00
5 dingen die je moet weten over de spyro reignited trilogy gespeeld op gamescom 2018 137742
Als al het najaarsgeweld losbarst, is er één titel die eruit springt en dat is Spyro Reignited Trilogy. Dit komt door het kleurgebruik en het genre. In deze special lees je vijf dingen die me moet weten over de Spyro Reignited Trilogy release.

5. Drie games voor de prijs van één

Spyro zal drie games aanbieden: Spyro the Dragon, Spyro 2: Ripto’s Rage en Spyro: Year of the Dragon. Games die oorspronkelijk op de (eerste!) PlayStation verschenen en nu naast de PlayStation 4 ook gebracht zullen worden naar de Xbox One! Wie weet volgt de Switch ook nog wel, zoals gebeurde net de Crash Bandicoot: N. Sane Trilogy. De geruchtenmolen draait volop, een officiëleSwitch-aankondiging blijft daarentegen nog even uit.
Hoe dan ook, op welk platform je de game koopt, we mogen de trilogie gerust een koopje noemen. Voor drie opgepoetste games betalen we straks 40 euro (en soms zelfs nog minder, check onze prijsvergelijker!) in plaats van 60 euro. En dat voor drie games.
Voor de prijs hoef je het dus niet te laten. Niet iedereen zal eind jaren 90 aan de slag zijn gegaan met de paarse iconische draak en dan is dit een mooi moment om alsnog kennis te maken met dit toffe gamepersonage.
137743

4. Sheila the Kangaroo

Niet alleen is Spyro, de hoofdrolspeler, een tof personage. Wie ook leuk is, is Sheila the Kangaroo. Een vrouwelijke kangaroo die voor het eerst opdook in Spyro: Year of the Dragon. Later kwam ze ook naar andere Spyro games.
Voor deel drie uit deze trilogie zal het betekenen dat Sheila zal zorgen voor een hoge replaywaarde. Want niet alleen valt er genoeg te ontdekken in het hoofdverhaal, ook kunnen er later gebieden ontdekt worden waar Spyro misschien niet bij kon.
Met Sheila kun je deze dingen wel ontdekken zodra je haar vrijgespeeld hebt. Super handig dus! Sowieso heeft de derde Spyro game wat meer om het lijf wegens schatten, de zogeheten dragon eggs, die gevonden kunnen worden, alsook de aanwezigheid van extra karakters in minigames.
137744

3. Minigames

En dan komen we meteen bij het derde punt uit deze special: minigames! Spyro games bestaan niet enkel uit het voltooien van een hoofdverhaal, ook kunnen er zo nu en dan minigames voltooid worden. Zo waren wij tijdens onze speelsessie op gamescom opeens beland op een skateboard en was de hele omgeving één grote speeltuin.
Het doel was simpel: 15 rode hagedissen verzamelen. Degene die op de grond rondlopen zijn niet zo moeilijk om te vangen, maar degenen die in de lucht bungelden waren al een stuk lastiger. Daarvoor is het handig de halfpipes te gebruiken en ze uit de lucht te vangen.
Dit soort minigames zorgen voor een leuke variatie in de gameplay. Overigens zitten er in de game ook leuke puzzels. Dus wat dat betreft lijkt de gameplay genoeg moois te gaan bieden.
137745

2. Verbeteringen

Het tweede punt wat goed is om te weten is dat de game een aantal mooie veranderingen heeft ondergaan. Waar je vroeger handmatig moest saven, is dat in deze trilogie gelukkig niet het geval. Elke keer als een fee met een toverstafje op Spyro mikt, wordt de game automatisch opgeslagen. Dit is wel zo handig, want het kan soms pittig worden. Zo ben je niet opeens al je voortgang kwijt omdat je vergeten was op te slaan.
Een andere fijne verandering die is doorgevoerd is ondersteuning van duo analoge stick. Iets wat eerder niet mogelijk was op de oude console. Fijne vooruitgang dus waarmee het spel een stuk prettiger speelt en klaar is voor de moderne tijd.
137746

1. Heel mooi

Al is er één vooruitgang die duidelijk op 1 hoort te staan, dan is het hoe de trilogie eruit ziet! Bij oude games denk je misschien aan lelijke graphics en in een jaar als 2018 willen we gewoon puike beelden hebben. We kunnen met een gerust hart zeggen dat de Spyro Reignited Trilogy er prachtig uit gaat zien.
Alle kleuren spatten van het scherm en je hebt geen enkel keer het idee te maken te hebben met oude PlayStation One games van vroeger. Tijdens gamescom gingen we aan de slag met de volgende drie levels die dat bewijzen:
  • Stone Hill (eerste Spyro)
  • Idol Springs (tweede Spyro)
  • Sunny Villa (derde Spyro)
Eén ding is zeker: al deze gebieden zagen er super gelikt uit! De kwaliteit doet denken aan de Crash Bandicoot trilogie. Het paarse draakje uit de jaren 90 ziet er realistischer dan ooit uit en bij diverse omgevingen kwijl je weg. Bovendien zijn de vrolijke kleuren en gebieden behoorlijk opvallend in de maand november!
Zodra de winterdepressie nadert, kun je het beste deze game in je console proppen om op te vrolijken! Lang leve de paarse draak! Een draak van een game wordt het namelijk zeker niet.