5 beste Netflix documentaires over reizen - Culturen ontdekken

  Op Netflix staan een hoop documentaires die gaan over verschillende onderwerpen. Wij gaan in op de onderwerpen die puur over reizen gaan. Deze Netflix documentaires hebben soms bizarre onderwerpen, maar zijn super leuk om naar te kijken!

  Netflix

  5. Expedition Happiness

  Selima Taibi en Felix Starck maken een rondreis door Noord-Amerika met hun hond. Het koppel doet dit in een opvallend voertuig: een omgebouwde schoolbus. Hun reis is te volgen tijdens een film die een uur en 36 minuten duurt. Kijkers zijn als het ware naar een super lange vlog aan het kijken.

  Tijdens hun reis zijn er een hoop beelden te zien van delen in Noord-Amerika. Ook krijgen kijkers meer te weten over hoe het duo op het idee is gekomen om de reis te maken. Zo heeft Felix Starck eerder al zijn tocht gedaan waarbij hij in een jaar 18000 kilometer aflegde met de fiets in Pedal the World.

  Expedition Happiness is een film die een uur en 16 minuten duurt.

  Netflix

  4. The Road Trick

  Goochelaar Adam Trent staat bekend om de spectaculaire trucs die hij aan mensen laat zien. Tijdens deze Netflix serie reist Trent door Europa om culturen met elkaar verbinden door ‘magie’.

  Iedere aflevering in de serie staat voor een land of stad. De goochelaar bezoekt steden als Berlijn, Parijs en viert zelfs zijn verjaardag in Amsterdam en ging vervolgens door naar Barcelona. In iedere stad is het geen geheim dat de bevolking versteld staat van de speciale dingen die hij kan doen.

  The Road Trick is een serie die tot nu toe één seizoen heeft.

  Netflix

  3. Jack Whitehall: Travels with my Father

  Comedian Jack Whitehall heeft nog nooit een tussenjaar genomen en heeft altijd gewerkt als comedian. Hij besluit om door Azië te reizen met zijn vader die niet echt gewend is om zich aan te passen aan het reisleven. Zo verwachtte hij een hotel in de plaats van een kamer met vijf stapelbedden en dacht hij dat een steward zichzelf voorstelt als Stewart.

  De verwarringen en de relatie tussen vader en zoon maakt de serie vermakelijk om naar te kijken. Het duo ziet namelijk een hoop van de Zuidoost-Aziatische cultuur en omgeving. Ze komen langs unieke plekken zoals een bijzondere poppenwinkel en maken tochten mee via boten en andere voertuigen.

  Jack Whitehall: Travels with my Father is een serie die tot nu toe één seizoen heeft.

  Netflix

  2. Tales by Light

  In Tales by Light nemen de beste fotografen van de wereld kijkers mee naar verschillende plekken over de hele wereld. Het doel van enkele fotografen is om kijkers te inspireren om ook te reizen en meer mee te maken van andere culturen en verschillende gebieden

  In de serie zullen de fotografen veel mensen uit verschillende culturen, beesten, en gebieden tegenkomen. Deze gebieden verschillen van woestijnvlaktes, bossen, zeeën en ijsgebieden. Ieder gebied heeft prachtige wilde beesten die voorbij komen tijdens de twee seizoen van Tales by Light.

  Tales by Light is een serie die twee seizoen heeft.

  Netflix

  1. Dark Tourist

  Tijdens deze serie maakt David Farrier de reizen van zijn leven. Het doel van een reis is om naar landen te gaan waar criminaliteit hoog is. Farrier stapt hier vaak uit zijn comfort zone en doet mee aan activiteiten die voor jij en ik eigenlijk niet normaal zijn.

  Enkele voorbeelden die Farrier meemaakt is verdronken worden, begraven worden, geslagen worden met stokken en naar oorlogsgebieden afreizen. Hij bezoekt plaatsen zoals Phnom Penh in Cambodja, Naypyidaw in Myanmar, Ouidah in Benin en Toraja in Indonesië. In deze plaatsen interviewt Farrier verschillende mensen waaronder Popeye.

  Mocht je van een documentaire over reizen houden met flink wat pit, dan is de Dark Tourist zeker iets voor jou. Dark Tourist is een serie die één seizoen heeft. Mocht je nog geen Netflix abonnement hebben om de content te bekijken, lees dan over onze redenen waarom je een lidmaatschap moet nemen!

  © 2005 - 2019 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.