Oscars 2021 genomineerde film: Nomadland

Article
zondag, 04 april 2021 om 16:00
schermafbeelding 2021 03 29 om 152946f1620644185
Nomadland, gemaakt door Golden Globe winnares en Oscar-genomineerde Chloé Zhao, is de nieuwste film die wij vandaag gaan bespreken. Waar gaat Nomadland, die zes keer genomineerd is bij de Oscars 2021, over?
schermafbeelding 2021 03 29 om 152946f1620644185

Nomadland

Nomadland is een Amerikaanse dramafilm die gaat over Fern, gespeeld door Frances McDormand, die haar thuishaven verlaat na haar mans dood en de economische instorting van het dorp. Ze stopt al haar spullen in een wagen en stapt de buitenwereld in, om het leven buiten haar oude, comfortabele gemeenschap te ontdekken, als een echte nomad.
Nomadland is geschreven, geproduceerd en geregisseerd door Chloé Zhao. Zij is de eerste Chinese vrouw die genomineerd is bij de Oscars 2021 voor Best Director. De cast van Nomadland bestaat onder andere uit Frances McDormand, David Strathairn en Linda May.
Nomadland is gebaseerd op het boek van dezelfde naam, die is geschreven door Jessica Bruder. Dit boek gaat over mensen die na de recessie zijn gaan leven als nomaden, net zoals Fern in Nomadland. Bruder leefde voor maanden in een tweedehandse wagen, die ze 'Halen' noemde, om beter te begrijpen hoe nomaden nou werkelijk leven.
In de film komen personages voor die Linda May en Swankie heten. Zij zijn in het echte leven ook nomaden en spelen zichzelf in Nomadland.
Bekijk de trailer van Nomadland hieronder:

Nominaties voor Oscars 2021

Chloé Zhao heeft veel barrières verbroken als het gaat om Oscarnominaties. Zo is zij de eerste vrouw van kleur die genomineerd is voor Best Director. Samen met Emerald Fennel hebben zij nog een barrière verbroken, aangezien zij de twee vrouwen zijn die voor het eerst beide genomineerd zijn voor Best Director. Voorheen was dit één vrouw of soms geen.
Naast de nominatie voor Best Director, is Chloé Zhao genomineerd voor Best Editing, Best Picture en Best Adapted Screenplay. Verder is Frances McDormand genomineerd voor Best Actress bij de Oscars 2021. Joshua James Richards is genomineerd voor Best Cinematography voor Nomadland.
Heb jij Nomadland al gezien? Denk je dat de film kans maakt op enige Oscars? Laat het weten in de reacties!

Populair Nieuws