Top 5 Netflix Original films in 2021

  Er zijn ondertussen zoveel Netflix Original films dat je ze nog amper kunt tellen. Om het je makkelijk te maken helpen wij er graag een handje bij om de beste er uit te plukken, zodat je niet urenlang hoeft te zoeken naar slechts één film.

  Soms duurt het zoeken naar een goede Netflix film langer dan dat de speeltijd van de film zelf is. Het is te vergelijken met het zoeken naar een speld in een hooiberg, op z’n zachts gezegd. Om het je allemaal wat makkelijker te maken hebben wij een aantal van de beste Netflix Original films op dit moment op een rij gezet. Het gaat hier om Netflix original films, niet zozeer de gelicenseerde films op het platform. En niet alles is uit dit jaar, 2021 is nog maar net begonnen tenslotte.

  Netflix

  Marriage Story

  Marriage Story is een tragische komedie die zonder twijfel een plaats verdient tussen de beste films van Netflix op het moment. De Netflix Original speelt af in New York en Los Angeles waarin we een echtpaar volgen die besluiten te gaan scheiden. Charlie (Adam Driver) en Nicole (scarlett Johanson), hebben het in deze tijd enorm lastig met de heftige beslissing en dat komt bijzonder goed over.

  Het lastige waar de twee personages mee te maken krijgen is wie de zeggenschap krijgt over hun kinderen, ze wonen tenslotte allebei aan de compleet andere kant van het land en dat maakt het niet gemakkelijk. Hoewel een film over een scheiding enorm saai klinkt, is dat in het geval van Marriage Story niet zo. Het is een waanzinnig goede film met enorm veel emotie. Zeker het kijken waard.

  Niko Tavernise/NETFLIX

  The Trial of the Chicago 7

  De film is nog vrij nieuw, maar stijgt in bekendheid al flink omhoog. The Trial of the Chicago 7 gaat over de rechtszaken tegen zeven anti-Vietnam-betogers in de Verenigde Staten tijdens de Vietnamoorlog in de jaren ’70. Het is een Netflix Original film die op de waarheid is gebasseerd en volgt de rechtszaken dan ook erg goed. Je ziet niet alleen hoe het verliep maar ook hoe de demonstraties verliepen en hoe de rechter de zaak aanpakte.

  Het strafproces was enorm lang en duur en er waren flink wat fouten in gemaakt. Dit is goed te zien in de film. De film is niets anders dan spraakmakend en opmerkelijk. Zeker het kijken waard!

  Netflix

  The Irishman

  The Irishman is niet alleen een goede film, maar heeft ook nog eens gigantisch goede acteur. Robert de Niro, Al Pacino en Joe Pesci, mogen we in deze prachtfilm aanschouwen. De film word geregisseerd door Martin Scorsese en gaat over de Iers-Amerikaanse Frank “The Irishman” Sheeran en zijn misdaden uit de Tweede Wereldoorlog en de maffia in Pennsylvania.

  Sheeran was een vakbondsfunctionaris die ervan wordt beschuldigd banden te hebben met de maffia familie Bufalino. Naast banden te hebben met de criminele familie zou hij ook een vertrouwenspersoon zijn geweest van de machtige vakbondsleider Jimmy Hoffa die spoorloos verdween in 1975. Sheeran zou met de Bufalino familie in contact zijn geweest om Hoffa uit de weg te ruimen. Of deze verhalen kloppen moet je zelf achter komen, en daar kom je maar op één manier achter. Door de film te kijken!

  LARRY HORRICKS/NETFLIX

  Mosul

  Mosul is ook nog een vrij nieuwe film. Ook in 2020 uitgekomen en op een artikel uit The New Yorker geïnspireerd. Het speelt zich af in de Irakese stad, Mosul, waar het Irakese SWAT-team zich verzet tegen de Islamitische Staat. De Russo Brothers hebben alles uit de kast gehaald om de film zo gelijk mogelijk te houden aan het artikel, en dat lijkt gelukt te zijn. De film gaat dus over de verzetting tegen de Islamitische Staat en volgt een jonge politie agent Adam Bessa en het SWAT-team. De film is zeker het kijken waard, soms is het aan de grimmige en gruwe kant, maar dat voegt alleen maar meer toe bij de realiteit van de film.

  The Dig

  Engelser dan The Dig worden Netflix Original films niet. Je krijgt gelijk trek in thee met melk en scones. Het verteld een verhaal van de opgravingen in op het land van Sutton Hoo in het Verenigd Koninkrijk. Een amateurarcheoloog begint met graven en vindt tot zijn grote verbazing een enorm schip onder de grond. De film is gebaseerd op de waargebeurde roman van John Preston en volgt een Engelse vrouw die besluit te helpen bij het opgraven van het schip.

  Loading...
  x

  © 2005 - 2021 Alle rechten voorbehouden.