Oscar 2018 winnaars uitgelicht - Grote films, veel prijzen

  Met de jaarlijkse Oscaruitreiking kwam er gisteravond een einde aan het wachten op een mogelijke verzilvering van een nominatie. In deze special lichten we de grote en meest verdiende Oscar 2018 winnaars uit om je een idee te geven waarom zij binnen bepaalde categorieën wonnen.

  The Shape of Water

  Toen het nieuwste project van regisseur Guillermo del Toro flink wat Golden Globe nominaties (en deze daarna ook verzilverde) binnensleepte, was het geen gekke gedachte dat de film ook een hit zou zijn bij de Oscars. En met dertien nominaties was het voor de film prijsschieten op de kermis.

  In The Shape of Water krijgt een nachtschoonmaakster een speciale band met een wezen in een speciaal en geheim complex. Wat begint als een onschuldige interesse, groeit al snel uit tot een gevaarlijke relatie waarin ook Sovjetspionnen (het verhaal speelt zich af tijdens de Koude Oorlog) interesse tonen in de nieuwe geliefde van schoonmaakster Elisa.

  Van de dertien nominaties werden die voor beste film, beste regisseur, beste originele muziek en beste productie verzilverd door The Shape of Water. Mocht je dus een goede maar ietwat aparte film (net als eerder werk van Del Toro, bijvoorbeeld Pan’s Labyrinth) willen zien, dan kan je er zeker van zijn dat The Shape of Water de moeite waard is.

  Three Billboards Outside Ebbing, Missouri

  Er zijn acteurs die vrijwel altijd de rol van griezel hebben. Neem bijvoorbeeld Robert Knepper uit onder andere Prison Break (T-Bag), die eigenlijk altijd een eng ventje speelt. Nog zo’n voorbeeld won gisteren zijn eerste Oscar voor zijn bijrol in de film Three Billboards Outside Ebbing, Missouri. Sam Rockwell heeft zijn eerste beeldje eindelijk binnen.

  Rockwell viel ook al in de prijzen tijdens de Golden Globes uitreiking eerder dit jaar. Ook toen ging het om het beeldje voor beste mannelijke bijrol als Dixon. Naar eigen zeggen kan hij niet genoeg krijgen van rollen als country bumpkin, ondanks het feit dat hij zijn hele leven in grote steden heeft gewoond. Het is hem van harte gegund!

  Darkest Hour

  Of het nu zijn rol in de Batman films is (Jim Gordon), die in Harry Potter (Sirius Zwarts) of zijn vertolking van de maniak Carnegie in The Book of Eli. Acteur Gary Oldman is een man met vele gezichten en in Darkest Hour vermomt hij zich uitermate goed als Winston Churchill.

  Zoals we al voorspelden in de aanloop naar de Golden Globes, is de combinatie Oldman en de make-up professionals op de set van Darkest Hour een toppertje. Als twee druppels water heeft Oldman plots ingevallen bolle wangetjes, diepe frons in zijn voorhoofd en rimpels op de juiste plooien. Dat Zowel Oldman als de make-up artiesten beloond werden en zich bij de Oscar 2018 winnaars mogen scharen, is dan ook geen verrassing.

  Warner Bros

  Dunkirk

  Met acht nominaties was ook het oorlogsdrama Dunkirk één van de grote kanshebbers om het tot de Oscar 2018 winnaars te schoppen. Twee van de nominaties gingen aan de neus van regisseur Christopher Nolan voorbij, namelijk die voor beste film en beste regisseur. Beide beeldjes gingen naar collega (en concurrent) Guillermo del Toro voor The Shape of Water.

  Dunkirk ging wel met de Oscars voor beste montage, beste geluid en beste geluidseffecten naar huis. Het beeldje voor de beste muziek moest de film van Christopher Nolan ook voor zijn neus voorbij zien gaan naar The Shape of Water.

  Dear Basketball

  Basketballer Kobe Bryant mag dan al wel een tijdje gestopt zijn met zijn sport, toch weerhoudt dat hem niet van het binnenhalen van prijzen. Gisteren won hij met zijn productie Dear Basketball namelijk de Oscar voor beste korte animatiefilm.

  In de film wordt het leven van de sportman doorgenomen aan de hand van zijn afscheidsgedicht uit 2015. Hierin beschrijft Bryant hoe de sport zijn leven heeft beïnvloed en hoe hij met pijn in het hart afscheid neemt. Dear Basketball mag zich bij de Oscar 2018 winnaars scharen voor beste korte animatiefilm ten koste van Garden Party, Lou, Negative Space en Revolting Rhymes.

  Wat vonden jullie de meest terechte Oscar 2018 winnaars?

  Over smaak valt te twisten en zodoende is het na elke Oscaruitreiking de vraag of de beste films in de prijzen zijn gevallen. Onze vraag aan jullie is dan ook of jullie de Oscar 2018 winnaars terecht vinden. Laat het ons weten in de comments!

  © 2005 - 2019 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.