Top 5 opvallende EA-momenten op gamescom 2015

Article
woensdag, 05 augustus 2015 om 18:16
xgn google image
EA gaf vandaag een persconferentie op gamescom en liet daar heel wat zien. Soms waren de verrassingen ver te zoeken, maar andere onderdelen van EA’s presentatie kwamen onverwacht en sprongen er daardoor uit. Die momenten hebben we verzameld in deze top 5 opvallende EA-momenten op gamescom 2015!
Eerder hoopten we dat EA met een aantal grote aankondigingen zou komen, bijvoorbeeld door iets te laten zien van Mass Effect: Andromeda of Titanfall 2. Die games zagen we helaas niet, maar EA wist ons toch te verbazen door in de Koelnmesse bepaalde details van eerder aangekondigde games te laten zien.
Daarnaast had de persconferentie zelf ook een moment waar we zeker niet op hadden gerekend (zie hieronder). EA mag het dit jaar dan wel op safe gespeeld hebben, toch zullen we de persconferentie om een aantal redenen niet snel vergeten. In de top 5 opvallende EA-momenten op gamescom 2015 lees je welke redenen dat zijn.

5. Dansen na The Sims 4: Get Together-presentatie

Goed, dit moment vond na een aankondiging plaats, maar kwam zo vanuit het niets dat het thuishoort op deze lijst. Kort nadat Rachel Franklin van EA Get Together, de nieuwe uitbreiding voor De Sims 4, aankondigde, benadrukte ze dat ‘The Sims lets you rule’ en besloot daarom een eigen You Rule-moment te houden.
Het resultaat daarvan zie je in de video hierboven. Of het echt leuk is om naar het massale dansoptreden te kijken, laten we in het midden. Feit is wel dat het absoluut memorabel was. Maar misschien niet op de manier waarop EA het bedoeld had: zo meldde Eurogamer dat een aantal bezoekers de zaal spontaan verliet.
76564

4. Mirror’s Edge Catalyst-gameplay

Ook het tonen van Mirror’s Edge Catalyst was geen verrassing, maar de gameplay trailer die EA liet zien was dat wel. In de trailer zien we namelijk hoe Faith bezig is met een missie die vroeg in de game plaatsvindt en het hele verhaal in gang zet. Door de gebeurtenissen tijdens deze missie groeit Faith uiteindelijk uit tot heldin.
Kort samengevat komt het erop neer dat Faith de opdracht krijgt om gevoelige data uit het kantoor van een landbouwbedrijf te stelen. Eenmaal in het kantoor ontdekt ze een mysterieus lab met daarin een vreemde indringer, die ook bezig is met het stelen van data. Wat er verder allemaal gebeurt, zie je in de video hierboven.
76565

3. Unravel-gameplay

Unravel is misschien wel de meest unieke game die tijdens EA’s persconferentie in de Koelnmesse getoond werd. In de game speel je met het wollen wezentje Yarny, die je door verschillende levels moet loodsen. Omdat Yarny letterlijk een klosje garen is, kan hij zijn eigen draad gebruiken om obstakels te overwinnen.
Wel moet Yarny steeds nieuwe bolletjes wol vinden, omdat zijn draad anders opraakt en hij daardoor niet verder kan komen. Tijdens de persconferentie was te zien hoe Yarny zijn weg baande door een prachtig Zweeds kustgebied. Niet vreemd, aangezien ontwikkelaar Coldwood Interactive gevestigd is in het Zweedse Umeå.
76566

2. Live-actionbeelden in Need for Speed

De grootste verrassing die Need for Speed naar gamescom bracht, was de aankondiging dat de game gebruik zal maken van zowel graphics als live-actionbeelden. In dat opzicht lijkt EA’s nieuwe racegame heel erg op Quantum Break, het Xbox One-spel dat een game en een vooraf opgenomen serie combineert.
In Need for Speed kun je aan de slag met allerlei soorten auto’s, die je zelf kunt bouwen en aanpassen. Vervolgens kun je kiezen hoe je je wagen gebruikt: ga je flink stunten, of zet je liever in op snelheid en ga je tegen andere chauffeurs racen? Need for Speed wordt in elk geval een game waarin genoeg te doen is!
76567

1. Star Wars: Battlefront Fighter Squadron Mode

Of je nou Star Wars-fan bent of niet, de Fighter Squadron Mode van Star Wars: Battlefront ziet er zo leuk uit dat je niets anders dan enthousiast kunt worden voor deze game. Met een enorm scala aan Star Wars-ruimteschepen (waaronder de iconische Milennium Falcon) nemen spelers het in grootse gevechten tegen elkaar op.
In de demo van de Fighter Squadron Mode werd er alleen gevochten met ruimteschepen: landgevechten met vuurwapens (of lightsabers) werden dit keer niet getoond. Maar dat vonden we niet erg: de luchtgevechten in Battlefront zien er zo spectaculair uit, dat we niet kunnen wachten tot de release op 19 november!
Wat vonden jullie de meest opvallende EA-momenten? Laat het ons weten!