10 gamescom trailers die je gezien moet hebben

Article
woensdag, 05 augustus 2015 om 18:10
xgn google image
Tijdens gamescom wordt je overdonderd door trailers. De ene ontwikkelaar na de ander zet er soms zelfs meerdere per game online. Om het overzicht te behouden hebben wij 10 gamescom trailers op een rijtje gezet die niet mag missen!

10. Elite Dangerous: Horizons

Er komen steeds meer space games, waarbij het ontdekken en door de ruimte vliegen centraal staan. Kijk maar naar No Man’s Sky, Star Citizen, EVE Online en natuurlijk Elite Dangerous. In de nieuwe uitbreiding, genaamd Horizons, wordt het voor spelers mogelijk om te landen op verschillende planeten.
De teaser laat daar al kleine stukjes van zien, maar nog niet hoe dit qua gameplay helemaal werkt. Wel is het indrukwekkend te noemen dat de schaal van de planeten 1:1 is, en dat spelers ook op de planeten zelf met voertuigen kunnen rondrijden.
Rond de kerst komt Horizons uit. In 2016 komt er ook nog een tweede uitbreiding, waardoor je ook kunt looten en craften.
76548

9. Homefront The Revolution

Rebelleren tegen een Noord-Koreaans regime, wie wil dat nou niet?! Deze gamescom trailer laat zien hoe ja dat kunt doen in de nieuwe Homefront The Revolution. In de straten van een verlaten en kapotgeschoten Philadelphia moet je zien te overleven. Je moet heel goed uitkijken; voor je het weet wordt je doodgeschoten: teamwork is key.
In de game kun je met radiografisch bestuurbare autootjes een aanslag plegen, of stiekem wat soldaten in een steegje de nek omdraaien. Maar gaat de game zorgen voor een echte revolutie in de gamewereld? Lees onze gamescom preview.
Homefront The Revolution komt 30 juni 2016 uit voor de PlayStation 4, PC en Xbox One.
76549

8. Final Fantasy XV

Een stuk minder indrukwekkend, maar voor veel mensen heel belangrijk: de nieuwe Final Fantasy trailer. In de Final Fantasy XV 'Dawn' trailer zien we een duidelijke mix van oud en nieuw: ridders en auto’s in één shot; typisch Final Fantasy.
Verder dienen de poëtische quotes om aan te kondigen dat het er in dit deel wat Freudiaans aan toe gaat: de relatie tussen een vader en zijn kind staat deze keer centraal. En natuurlijk de altijd prachtige muziek die het geheel begeleid ontbreekt ook niet in deze trailer.
Final Fantasy XV komt uit voor de PlayStation 4, PC en Xbox One. Het is nog onbekend wanneer het spel uitkomt.
76550

7. Need for Speed

Need for Speed staat al jaren symbool voor de typische straatrace games. Nu krijgt de serie een ware reboot. Tijdens gamescom kregen we te horen dat spelers hun auto helemaal kunnen customizen en zich kunnen richten op verschillende race-stijlen.
Bij elke race-stijl hoort weer een andere beroemdheid op racegebied, waar je in het spel indruk op kunt maken. Het spel combineert in-game beelden met live-action beelden voor een nieuw soort immersieve ervaring, en dat is al een beetje te zien in deze gamescom trailer.
Need for Speed komt 3 november 2015 uit voor de PlayStation 4, Xbox One en PC.
76551

6. Star Wars Battlefront

Tot nu toe zagen we alleen nog maar epische gevechten op de grond (zoals op planeet Hoth), maar deze nieuwe trailer laat voor het eerst echt de luchtgevechten zien in Fighter Squadron mode. Je kunt in heel veel bekende Star Wars voertuigen kruipen, van bekende X-Wing en A-Wing tot Tie Fighters.
In de gamescom trailer zien we prachtige vulkaangebieden en wolkenpartijen waar de ruimteschepen doorheen vliegen. Als klap op de vuurpijl zien we misschien wel het meest geliefde ruimteschip allertijden: de Millenium Falcon van Han Solo!
Star Wars Battlefront komt 19 november uit op de Xbox One, PlayStation 4 en PC.
76553

5. Mirror’s Edge Catalyst

Free-runnen was nog nooit zo leuk als in Mirror’s Edge Catalyst. Na de redelijk succesvolle Mirror’s Edge vecht je in dit spel weer tegen een corrupt regime in de nabije toekomst.
Deze keer loop, ren of spring je in een open wereld, in de vorm van een futuristische stad. In de nieuwe gamescom trailer zien we indrukwekkende beelden van first-person melee en de stad, en krijgen we een eerste indruk van het verhaal. We zijn benieuwd!
Mirror’s Edge Catalyst verschijnt op 23 februari 2016 voor de PlayStation 4, Xbox One en PC.
76554

4. Quantum Break

Dit is voor veel mensen een favoriet waar lang op is gewacht! De nieuwe game van Remedy (verantwoordelijk voor onder andere Max Payne) speelt met de tijd, en dat laat deze gamescom trailer maar al te goed zien.
Het is een third-person detective shooter, die gecombineerd is met een echte TV-serie. Het spel combineert de twee, waardoor gameplay-momenten zich af zullen wisselen met de echtgespeelde serie. We zijn uiteraard benieuwd of dat allemaal goed uit de verf komt.
Quantum Break verschijnt in 2016 exclusief voor de Xbox One.
76555

3. Crackdown 3

Wederom draait een game om een futuristische stad, maar deze kan dan ook helemaal kapot. In Crackdown 3 krijg je de taak om de stad te zuiveren van corruptie en criminaliteit. Dat gaat natuurlijk niet altijd even makkelijk en soms stort er dan een gebouw in, zoals in deze gamescom trailer.
Om al die schade en vernieling te kunnen renderen maakt de Xbox One gebruik van een cloud-server, zodat de console ineens twinitg keer zo krachtig is als normaal. Dit zorgt ervoor dat je met gemak de hele stad in puin kunt leggen, met miljoenen particles die om je oren vliegen.
Crackdown 3 verschijnt in 2016 exclusief op de Xbox One.
76556

2. Metal Gear Sold V: The Phantom Pain

Het duurt niet heel lang meer totdat we eindelijk met het laatste Metal Gear Solid deel aan de slag kunnen. De nieuwe gamescom trailer maakt ons in ieder geval al lekker met veel nieuwe gameplay en woestijnshots.
Ook krijgt het verhaal aandacht in de gamescom trailer. Mogelijk is dit de laatste game van maker en bedenker Hideo Kojima. De ontwikkelaar heeft felle ruzie gekregen met Konami, die het spel publiceert. Ook zou Metal Gear Solid inmiddels als meer dan 80 miljoen dollar hebben gekost, wat ruimschoots boven het beoogde budget zou zijn.
Metal Gear Solid V: The Phantom Pain verschijnt op 1 september 2015 voor de PlayStation 4, PlayStation 3, Xbox One, Xbox 360 en de PC.
76557

1. Mafia III

Dit was voor heel veel mensen dé reveal trailer waar op werd gewacht. Sinds de aankondiging van vorige week is de hype best wel opgevoerd en konden we niet wachten om de eerste beelden te zien.
In de gamescom trailer wordt meteen de toon gezet met Jimi Hendrix’ cover van All Along The Watchtower uit het jaar 1967. De tijd van de Vietnamoorlog, de tijd van de counter culture en de tijd van racisme in de VS. Je speelt dan ook niet geheel toevallig een donkere man in New Orleans, die een leven probeert op te bouwen tussen zwarte maffia-gangs.
De trailer legt de nadruk vooral op familie; een belangrijk concept binnen de maffia. Wie kun je vertrouwen en wie niet? Wij kunnen in ieder geval niet wachten om door de moerassen bij New Orleans te cruisen terwijl we naar wat Creedence luisteren.
Mafia 3 verschijnt in 2016 voor de PlayStation 4, Xbox One en PC.

Heel veel gamescom trailers

Welke gamescom trailer vond jij het mooist? Heb je zelf een favoriete game? Vergeet ook niet te stemmen op de XGN gamescom 2015 Awards.

Populair Nieuws