OPPO RX17 Pro vs OPPO RX17 Neo - Dit valt meteen op

  OPPO heeft twee nieuwe smartphones uitgebracht in Nederland: de OPPO RX17 Pro en OPPO RX17 Neo. Het eerste dat opvalt is de prijs. De Pro versie is namelijk 250 euro duurder dan de Neo variant, maar waarom eigenlijk? Lees in dit artikel alles over de OPPO RX17 Pro vs OPPO RX17 Neo.

  De OPPO RX17 Pro en RX17 Neo zijn niet de eerste smartphones die in Europa (en dus Nederland) beschikbaar zijn. In de afgelopen jaren werden eerder al de OPPO R15 en OPPO Find X uitgebracht. Dit keer pakte het Chinese telecombedrijf het groots aan met een launch evenement in Milaan. Er werden twee nieuwe smartphones, met ieder een eigen prijskaartje, aangekondigd en dit zijn de verschillen die meteen opvallen.

  Je smartphone makkelijk ontgrendelen

  Het was al revolutionair te noemen toen de iPhone 5s werd uitgebracht met een vingerafdruksensor. Maar de OPPO RX17 Pro en Neo maken gebruik van de nieuwste technologie. Je kunt beide smartphones namelijk ontgrendelen door je gezicht of je vingerafdruk te scannen. Deze facescan zien we tegenwoordig op veel meer smartphones, maar de vingerafdruksensor is speciaal.

  Deze zit namelijk in het scherm verwerkt en dit was voor 2018 helemaal nog niet mogelijk. Tijdens het testen van de OPPO RX17 kwamen wij erachter dat zowel de facescan als de vingerafdruksensor in het scherm perfect werkte. Je gezicht werd herkend; met of zonder bril, met een pet en in het donker vanuit elke hoek. Ook de vingerafdruksensor is uitstekend. Je kunt je vinger op allerlei manieren op de sensor leggen en je smartphone wordt meteen ontgrendeld. En dat terwijl andere mensen geen enkele kans hebben om jouw smartphone te unlocken.

  Ook bij de RX17 Neo valt er niets aan te merken op de facescan. Je gezicht wordt te allen tijde herkend en zo heb (alleen) jij je smartphone binnen no-time ontgrendeld. Ditzelfde geldt niet voor de vingerafdrukscanner van de OPPO RX17 Neo. Je vinger moet heel precies in het midden worden gelegd en mag eigenlijk niet schuin op de sensor liggen. Als je dit wel doet, ontgrendelt je smartphone niet. Dat kan in sommige situaties best lastig zijn. Bijvoorbeeld wanneer je je telefoon wil ontgrendelen terwijl die op tafel ligt.

  Games draaien niet even goed

  Gamen kun je tegenwoordig overal. Neem je je Nintendo Switch mee in de trein? Dan kun je Super Mario Odyssey en The Legend of Zelda: Breath of the Wild spelen waar en wanneer je maar wil. Maar tegenwoordig zijn ook mobile games ontzettend populair. Niet iedere smartphone heeft een even sterke processor of genoeg RAM geheugen om de grafisch beste games te draaien.

  Op de OPPO RX17 Pro - met een Snapdragon 710 - draait de meeste games prima, maar de OPPO RX17 Neo - met een Snapdragon 670 - heeft meer moeite met games. Zo merk je dat tijdens het spelen van Pokémon Go het wisselen tussen de verschillende menu’s, het aanklikken van Pokémon en het gooien van Pokéballs eigenlijk niet helemaal soepel verloopt.

  Minder opties voor de camera

  In foto’s leggen we de meest speciale momenten vast. Dan is het wel de bedoeling dat deze momenten in goede kwaliteit op worden genomen. Dat kan tegenwoordig altijd en overal met de hulp van onze smartphones. Een van de key selling points van de OPPO RX17 Pro is de camera. Deze smartphone van OPPO heeft namelijk een 25 MP front camera, waarmee je selfies met een prachtig bokeh-effect maakt. Daarnaast heeft de RX17 Pro een 20 en 12 MP camera aan de achterkant.

  De foto’s die overdag kunnen worden gemaakt met deze camera’s zijn heel mooi, maar wanneer de schemer valt, komt de beste feature van de OPPO RX17 Pro pas echt tot zijn recht. De Ultra Night Modus zorgt er namelijk voor dat de sluitertijd langer wordt wanneer er weinig licht is. Hierdoor maak je sublieme foto’s in een donkere omgeving die vol zitten met details.

  Het verschil in prijs tussen de Pro en Neo is op het gebied van de camera te merken. De Ultra Night Modus is niet beschikbaar op de RX17 Neo, maar dat wil niet zeggen dat het geen goede camera is. De Neo heeft namelijk ook een 25 MP front camera, maar hiermee kunnen geen portretmodus foto’s worden gemaakt. Ook bij de camera’s aan de achterkant lever je een beetje in. De twee camera’s zijn namelijk respectievelijk 16 en 5 MP.

  Batterij is duidelijk minder bij de RX17 Neo

  De camera van de RX17 Pro is één van de twee baanbrekende features van de nieuwste smartphone van OPPO. De tweede feature die er uitspringt is het opladen met behulp van de - door OPPO ontwikkelde - SuperVOOC. Door middel van deze technologie, een speciale oplader met een USB-C aansluiting laadt je je smartphone binnen 35 minuten op van nul naar honderd procent. Het klinkt misschien ongeloofwaardig, maar tijdens het testen van de smartphone voor onze OPPO RX17 Pro review hebben we het meerdere malen getest. En jullie kunnen van ons aannemen dat de smartphone echt binnen 35 minuten volledig opgeladen is.

  Daarnaast maakt de OPPO RX17 Pro gebruik van twee 1850 mAh batterijen. En dat is te merken, want de smartphone gaat makkelijk een hele dag mee. Wij hebben de smartphone tijdens het testen zelfs meerdere keren pas na meer dan 24 uur weer opgeladen. En dat binnen 35 minuten.

  De OPPO RX17 Neo heeft geen SuperVOOC, waardoor het - net als bij de meeste smartphones zonder supercharge - ongeveer twee uur zal duren voordat de RX17 Neo volledig is opgeladen. Dat wil zeggen dat de OPPO RX17 Neo ook geen USB-c aansluiting heeft. Daarnaast gaat het budgetmodel van OPPO ook een stuk minder lang mee. Wij kwamen er tijdens het testen van deze smartphone achter dat de RX17 Neo wel minstens een keer per dag moet worden opgeladen.

  Wel een 3.5mm aansluiting

  Voor de mensen die niet kunnen wennen aan het idee dat de nieuwe smartphones allemaal uitkomen zonder 3.5mm aansluiting hebben we goed nieuws. De OPPO RX17 Neo heeft deze aansluiting namelijk wel, terwijl de RX17 Pro geen 3.5mm aansluiting heeft. De Neo heeft geen SuperVOOC, maar ieder nadeel heeft zijn voordeel. Want dan kun je wel muziek luisteren door je earphones, terwijl je de smartphone aan het opladen bent.

  Wanneer je de OPPO RX17 Pro aanschaft, krijg je er wel earphones bijgeleverd. Deze zijn - net als de oplader - geschikt voor een USB-c aansluiting. Dat wil zeggen dat je op de OPPO RX17 Pro geen earphones kunt aansluiten, wanneer je de smartphone aan het opladen bent. Toch is dat geen groot probleem, want zoals we eerder al aan hebben gegeven laadt deze telefoon binnen 35 minuten op.

  Ben jij na het lezen van dit artikel benieuwd wat wij van de OPPO RX17 Pro vinden? Lees het terug in onze OPPO RX17 Pro review!

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.