Ga op vakantie in je favoriete games!

  Dat constant binnen zitten en niet weg kunnen begint langzaam maar zeker steeds vermoeiender te worden. Gelukkig zijn er zat games waarin je toch een beetje op vakantie kan gaan.

  Zit je dan in je huis, met een gezonde drang om eindelijk weer een keer op vakantie te gaan. Het coronavirus gooit momenteel helaas nog best wel veel roet in het eten van iedereen die ervan houdt om de wereld rond te reizen. Het zal waarschijnlijk ook nog wel even duren voordat we weer net zo veel op vakantie kunnen als voor de coronacrisis. Gelukkig zijn er wel heel veel games die je in staat stellen om steden en landen te verkennen. Wij zetten er een paar met alle liefde voor je op een rijtje.

  New York - Marvel's Spider-Man

  Als je geen Playstation hebt zal je deze game even moeten laten liggen, helaas is er voor jou geen mogelijkheid om digitaal op vakantie te gaan naar New York. Voor de mensen die wel een Playstation thuis hebben staan, gefeliciteerd, je kan een tripje maken naar een van de populairste vakantieplekken ter wereld. In Marvel's Spider-Man kan je tot in de eeuwigheid rondslingeren door de stad als de iconische superheld.

  New York is tot in de kleine details nagemaakt en voelt echt levend in de game. Zeker als je de kans hebt om de remastered versie te spelen op de PS5 is het een aanrader om die versie op te starten in de visuele modus. Door Ray Tracing krijg je het gevoel dat je echt door de the city that never sleeps slingert. Het is dan ook een goede game om dit lijstje van games waarin je op vakantie kan gaan mee af te trappen.

  Tokio - Yakuza

  Van de drukke straten van New York kan je zomaar je vakantie verplaatsen naar de, net zo levendige, straten van Tokio. In Yakuza krijg je de volledige ervaring van Tokio en zelfs een beetje meer. De game weet je namelijk regelmatig in best wel bizarre situaties te plaatsen waar je normaal gesproken nooit in terecht zou komen. Misschien heeft dat ook wel iets te maken met een gebrek aan betrekking tot de Japanse onderwereld.

  Laten we dat in ieder geval niet gaan proberen. De Yakuza games staan dichtbij genoeg bij de criminele elementen van Japan. Het leuke aan de Yakuza games is dat je ook lekker traditioneel een karaokebar in kan duiken om daar helemaal los te gaan. Zo zie je maar weer, je hoeft niet echt op vakantie te gaan om authentieke ervaringen te beleven, je kan het ook gewoon thuis op de bank doen met een paar goede games.

  Egypte - Assassin's Creed Origins

  Je kan natuurlijk ook op vakantie gaan naar een hele andere tijdsperiode. Mocht je dat willen doen, dan zijn de Assassin's Creed games wel een aanrader. We lichten hier even Origins uit omdat het ouderwetse Egypte een bijzondere locatie en tijd is om te bezoeken. Het oude Egypte wordt regelmatig namelijk omschreven als de plek waar moderne samenlevingen zijn ontstaan.

  In Origins kan je ook alle toeristenattracties vinden zoals de Sphinx en de bibliotheek van Alexandria. Mocht je nou niks hebben met Egypte, dan biedt de rest van de Assassin's Creed games wel een uitkomst. Voor Griekenland kan je Odyssey opstarten, voor grote Italiaanse steden kan je Assassin's Creed 2 opstarten en voor een weekendtripje naar Londen kan je beginnen aan Syndicate. De mogelijkheden zijn bijna eindeloos om op vakantie te gaan in Assassin's Creed games.

  Wintersport - Steep

  Oké, het is misschien geen echte locatie en dus ook geen officiële vakantie, Steep biedt je wel de mogelijkheid om lekker op wintersport te gaan. Zeker nu je tuin waarschijnlijk vol ligt met sneeuw begint de wintersport-koorts toch weer te stijgen en krijg je een beetje jeuk om weer van de pistes af te duiken. Laat je voor de zekerheid toch even checken, want koorts is wel een symptoom van Corona.

  Voor wintersportliefhebbers is deze periode toch wel heel vervelend. De pistes zijn gesloten en er is ook geen après-ski feestje waar je even lekker los kan gaan. Steep biedt je in ieder geval de oplossing voor een van die problemen. Je kan in de game namelijk gewoon ski's of een snowboard onder je voeten binden en door de poedersneeuw scheuren. Zo heb je tenminste toch nog een beetje een wintersport vakantie.

  Schotland - Forza Horizon 4

  Mocht je nou toch wat liever dicht bij huis blijven en een goede PC of Xbox bezitten, dan is Schotland een schitterende locatie om op vakantie te gaan. Forza Horizon 4 weet Schotland, inclusief een kleinere versie van Edinburgh, goed uit te beelden met alle bergen, beekjes en bossen die het landschap rijk is. Voordeel is ook dat je niet op de weg hoeft te blijven, offroaden is heel plezierig in Forza Horizon 4 en levert je, in tegenstelling tot het echte leven, geen blauwe plekken op je rug op.

  Bijkomend voordeel is ook dat je alle vier seizoenen ook nog eens krijgt bij Forza Horizon 4. Zo zijn er speciale evenementen in de winter, lente, zomer en herfst. Zo heb je dus regelmatig een nieuwe vakantie en je hoeft er niet eens meerdere games voor aan te schaffen. Scheelt dan ook weer in de portemonnee voor wanneer we daadwerkelijk weer op vakantie mogen gaan.

  Marvel's Spider-Man

  Verkijgbaar vanaf 7 september 2018

  Meer over deze game
  Loading...
  x

  © 2005 - 2021 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.