Op dit Fortnite platform spelen jullie het meest!

  Vorige week vroegen we jullie om te stemmen op welk Fortnite platform jullie het meest spelen. Jullie hebben je stem laten horen en hebben het platform gekozen waar jullie je vijanden het

  5. Mobiel

  Iedereen die met smacht aan het wachten was op een mobiele release van Fortnite moest een tijdje wachten. De mobiele versie kwam namelijk pas in april van dit jaar uit voor iOS. Mensen die in bezit zijn van een Android telefoon moeten nog langer wachten. De release (op het moment van schrijven) is voor Android apparaten nog niet eens bekend.

  Inmiddels zitten de downloads voor de iOS versie van de game al over de 100 miljoen. Dit werd aan het begin van deze maand bekendgemaakt. Deze mijlpaal is binnen 138 dagen behaald. Naar verwachting zal de mobiele versie van PUBG deze mijlpaal pas over iets meer dan 200 dagen halen.

  4. Xbox One

  De Xbox One versie van Fortnite kwam 25 juli uit. De eerste dag werd het spel een half miljoen keer verkocht en niet veel later maakte PUBG ontwikkelaar Bluehole zich daar ook druk om.

  De ontwikkelaar van de Battle Royale game was bezorgd dat Fortnite ‘de ervaring probeert te kopiëren waar PUBG bekend om staat’ in de Battle Royale modus van Fortnite. Hier begon de hele vete met rechtszaken die erbij kwamen kijken.

  3. PC

  Fortnite werd tegelijk met de PlayStation en Xbox One versies voor de PC uitgebracht. Voor alle versies van Fortnite worden regelmatig updates uitgebracht. Laatst waren de servers offline voor een update dat een nieuw wapen en een nieuwe modus bracht.

  Het nieuwe wapen is de dubbele shotgun waar spelers hun vijanden van dichtbij mee overhoop kunnen schieten. Deze shotgun is te vinden in Epic en Legendary vorm. De nieuwe modus brengt een storm die niet zal stoppen. Er zullen geen pauzes zijn terwijl de storm 15 minuten lang steeds kleiner wordt.

  2. Nintendo Switch

  Op de tweede plaats staat de Nintendo Switch. Fortnite kwam nog niet zo lang geleden uit voor dit platform. Op 12 juni werd de game officieel aangekondigd en was toen al meteen beschikbaar om te downloaden. Eerder waren er al geruchten over een Switch release, maar deze waren nooit bevestigd door Nintendo.

  Ondanks dat er geen bevestiging was, stond bijna iedereen die een Nintendo Switch had klaar om de Fortnite wereld te veroveren. Er waren namelijk meerdere keren geruchten die rond gingen over de release van het spel.

  1. PlayStation 4

  Het platform dat het meest door jullie wordt gebruikt is de PlayStation 4. Dit is geen verrassing, want de kanon van Sony is een van de meest verkochte consoles ooit. De PlayStation 4 versie van Fortnite kwam tegelijkertijd uit met de PC en Xbox One versies van de game.

  Er zijn meer dan 125 miljoen mensen die Fortnite spelen en waarschijnlijk is het grootste deel hiervan PlayStation 4 spelers. Epic Games heeft buiten het algemene aantal spelers geen details uitgebracht over op welk platform mensen het meeste spelen, maar hoogstwaarschijnlijk is dit dus de PlayStation 4.

  Fortnite

  Verkijgbaar vanaf 25 july 2017

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.