Op deze manier kan je F1 GP van Saoedi-Arabië gratis kijken

Article
vrijdag, 08 maart 2024 om 16:30
max verstappen gp saoedi arabie 2024f1709909972
Na de seizoensopener is het nu alweer tijd voor de tweede Grand Prix van het jaar. Op deze manier kan je de F1 GP van Saoedi-Arabië gratis kijken.
De GP van Saoedi-Arabië staat nog niet lang op de kalender, de eerste editie werd namelijk georganiseerd in 2021, maar het stratencircuit van Jeddah is in korte tijd wel al heel herkenbaar geworden.
Het circuit is namelijk erg krap, met weinig ruimte om uit te wijken als er een fout wordt gemaakt. Maar in tegenstelling tot andere krappe banen als Monaco en Singapore worden er heel hoge snelheden bereikt. Jeddah is dus niet alleen uitdagend, maar één fout of technisch probleem kan ook voor extreem veel schade zorgen. Dat liet Mick Schumacher bijvoorbeeld zien in 2022, toen hij een harde crash had in de kwalificatie en daardoor de race moest missen.
Bovendien rijdt er dit jaar onverwachts een rookie mee tijdens de GP van Saoedi-Arabië. Carlos Sainz had zich woensdag al ziek gemeld en dat bleek vrijdag te gaan om een blindedarmontsteking. De Spanjaard is daarom afgevoerd naar het ziekenhuis om daar geopereerd te worden. Ferrari heeft besloten om reservecoureur Oliver Bearman in het stoeltje te zetten, die al aanwezig is in het land vanwege de Formule 2.
Net zoals de GP van Bahrein zal de race aankomend weekend ook op een andere dag dan gebruikelijk worden gehouden. Zondag begint namelijk de Ramadan, waardoor de organisatie heeft besloten om de Grand Prix te houden op zaterdag.
gp saoedi arabie 2024f1709910126

Gratis de GP van Saoedi-Arabië kijken

Als je niets van de GP van Saoedi-Arabië wil missen, dan heb je een abonnement nodig op Viaplay of F1 TV Pro. Dat zijn de twee streamingdiensten die rechten voor de Formule 1 in handen hebben. Maar er is ook een manier om de Grand Prix gratis te bekijken.
In elk land zijn de uitzendrechten voor de Formule 1 weer anders geregeld. Zo was het eerst nog Ziggo die hier de sport mocht uitzenden en nu is die licentie in handen van Viaplay. In het Verenigd Koninkrijk en Duitsland heeft Sky Sports een monopolie op de sport, met de hoofdprijs als gevolg voor de fans. En in andere landen is F1 helemaal gratis op de publieke televisie te volgen.
Eén van die landen die in die laatste categorie valt is Luxemburg. In het land worden alle Grands Prix uitgezonden via RTL Zwee. Je kan die uitzending alleen niet zomaar vanuit Nederland of een ander land volgen, want toegang buiten Luxemburg wordt geblokkeerd. Gelukkig is er een oplossing voor het zogeheten geo-blocking: een Virtual Private Network.
Met een VPN kan je namelijk verbinding maken met allerlei servers op de hele wereld, afhankelijk van de dienst die je gebruikt. Wanneer je eenmaal verbonden bent met een server en daarna een site of streamingdienst bezoekt, dan zal de site of streamingdienst in kwestie denken dat je in het land van de server zit. Met een VPN kan je dus verbinding maken met een buitenlandse server en zonder problemen de race in Saoedi-Arabië volgen.