Oogappels 2013: Monster Hunter 3 Ultimate

Article
donderdag, 17 januari 2013 om 17:00
xgn google image
In maart is het tijd om weer op jacht te gaan in Monster Hunter 3 Ultimate. Echter trekken we er in deze game niet op uit om een beer of een lief hertje te vellen. Nee, de grootste monsters kun je in deze game te lijf gaan en dar roept natuurlijk om moedige avonturiers! Monster Hunter 3 was al een geweldige game, die misschien in Europa niet mateloos populair was, maar daarom is er nu de Ultimate versie van de game die dit moet veranderen.
De Monster Hunter franchise is een serie die al een tijdje meegaat. Het origineel kwam op de PlayStation 2 uit in 2004 en deed het direct al erg goed in Japan. Je zou zeggen dat dit het derde of wellicht vierde deel is, maar niets is minder waar. De eerste game werd namelijk opgevolgd door een zevental andere delen en een aantal spin-offs van de game. Nu is het eindelijk tijd voor Monster Hunter 3 Ultimate die in maart uit moet komen voor de Wii U en de Nintendo 3DS.
Dat de game om jagen draait mag intussen wel duidelijk zijn. De game is namelijk een uitgebreide versie van Monster Hunter 3, dat al uit is gekomen voor de Wii. In de game kruip je in de huid van een monster hunter die missies accepteert om op monsters te jagen. Er zijn monsters in alle soorten en maten, waardoor je de meest diverse jachttaferelen voorgeschoteld krijgt. Het ene monster zal redelijk vredelievend zijn en dus op de vlucht slaan als jij er met je wapens aankomt, maar weer een ander monster zal er niet moeilijk over doen om een hapje uit je te nemen.
Je hebt dus de juiste uitrusting nodig als je op pad gaat in de game. Gelukkig biedt de game je een scala aan wapens en beschermende kleding en daarnaast de mogelijkheid om je spullen sterker te maken als je de juiste ingrediënten en een berg geld hebt. En dat verdien je weer door op avontuur te gaan en missies te accepteren. Deze missies zullen in de meest diverse omgevingen plaatsvinden, zoals een besneeuwde bergtop of een zonnig weiland.
Ja, Monster Hunter is een franchise die er altijd al bijzonder goed heeft uitgezien en dat is in dit deel ook weer het geval. De monsters zullen er even mooi als angstaanjagend uitzien. Daarnaast is dit een game die je urenlang achter elkaar zoet zal houden zoals het een goede RPG betaamt. Daarnaast is de game speelbaar op zowel de Wii U als de 3DS en het mooie hiervan is dat de data onderling uitwisselbaar zal zijn. Ideaal als je de game zowel thuis als onderweg wil spelen.
Op deze manier blijf je aan de gang met de game en kun je binnen no-time de grootste monsters de baas. De game zal genoeg uitdagende missies bevatten om zelfs de meest doorgewinterde jager even bezig te houden en dat is één van de sterke punten van Monster Hunter. Met recht is dit een game om naar uit te kijken en dat doen we dan ook.