Oogappels 2013: Metal Gear Rising: Revengeance

Article
maandag, 07 januari 2013 om 17:00
xgn google image
De Metal Gear Solid serie met Solid Snake mag dan ten einde zijn. Dat betekent niet dat het over is met de franchise. Met Metal Gear Rising: Revengeance zal een nieuwe serie beginnen. Ditmaal met Raiden in de hoofdrol.
Metal Gear Rising: Revengeance speelt zich negen jaar af na het verhaal van Metal Gear Solid 4: Guns of the Patriots. In de hoofdrol staat Raiden, een halve cyborg die met zijn zwaard heel wat ledematen afhakt. Aan hem de taak om in Abchazië een coup tegen te houden. En ook moet hij de groepering Desperado Enforcemen tegenhouden,omdat die zijn konvooi heeft aangevallen, hem verminkt heeft en daar bovenop ook nog eens de minister-president vermoord heeft. Linke soep dus.
Een halve cyborg dus in de hoofdrol. De setting en gameplay zijn dan ook anders dan je gewend bent van de serie. Metal Gear Rising: Revengeace is een actievolle hack and slash game waarbij Raiden heel wat cyborgs af moet maken. Dit doet hij met zijn zwaard. En wat hem speciaal maakt is de Blade-modus. In deze optie wordt Raiden in een soort bullet-time gegooid en kan hij genadeloos om heen hakken. Iets wat handig is, want sommige vijanden zijn niet makkelijk om te verslaan. De balans in de demo tussen diverse vijanden is vooralsnog zelfs wat zoek, zoals Stefan in zijn impressie opmerkte.
Toch speelt de game lekker weg en ziet de nieuwe setting er sfeervol uit. Naast de singleplayer zal de game ook online functies krijgen, al is vooralsnog onbekend wat die functies zullen zijn. Verder wordt er gespeculeerd over ondersteuning van Move en Kinect, maar niets is zeker. Er is nog geen officiële aankondiging.
Metal Gear Rising: Revengeance wordt heel wat anders dan Solid Snake fans gewend waren. Dat krijg je met een nieuw verhaal en een andere mensen die aan de game werken. Toch hoeft verandering niet altijd als slecht beschouwd te worden. Revengeance ziet er mooi uit en het neerhalen van vijanden met een zwaard voelt heerlijk aan. Een nieuw jaar ingaan met het verslaan van cyborgs klinkt dan ook zo gek nog niet.

Populair Nieuws