Oogappels 2013: Tomb Raider

Article
zondag, 06 januari 2013 om 17:00
xgn google image
Veel mensen vinden haar sexy. Ik heb het natuurlijk over Lara Croft, de hoofdpersoon uit de Tomb Raider games. Behalve dat ze goede looks heeft, is ze ook heel avontuurlijk en in maart staat haar een nieuw avontuur te wachten.
In de aanloop van Tomb Raider worden we al maandenlang lekker gemaakt met nieuws rondom hoofdpersoon Lara. Eén ding is zeker. We krijgen een andere Lara Croft voorgeschoteld dan we gewend waren. Lara zal er qua uiterlijk anders uitzien, maar ook qua innerlijk. De vrouw zal meer emoties kennen, sneller vies worden. Maar wat maakt het uit, voor veel mensen blijft het hoe dan ook een 'lekker wijf'.
Het verhaal in het nieuwste avontuur draait er om de 21-jarige Lara die plaatsneemt op het schip Endurance. Lara is op weg naar Japan om op zoek te gaan naar de zogeheten Dragon's Triangle. Helaas gaat dit niet zoals gepland en krijgen Lara en de rest van de bemanningsleden te maken met een storm waardoor de ze schipbreuk lijden. Maar laten we ons vooral niet te veel bezighouden met het verhaal. Een ding is zeker, het wordt een avonturistische game zoals we gewend zijn van de serie. Net als altijd mag Lara doen waar ze goed in is: vijanden uitschakelen, klimmen, klauteren en puzzels oplossen.
Behalve dat Lara meer emoties zal kennen zal de game zelf qua gameplay ook wel wat veranderingen kennen. Zo zal Lara in het nieuwste avontuur niet zwemmen en zal er sprake zijn van een regenererende levensbalk. Dus verbandtrommeltjes zoeken heeft geen zin. Daarmee gaat een stukje van de oorsprong verloren. Ook qua vechten wordt het iets anders dan we gewend waren. Omdat overleven het kernwoord is van de game zal Lara op verschillende manieren moeten vechten. Ze kan mêlee gevechten uitvoeren, vijanden van afstand neerhalen of lekker steath te werk gaan.
Hoe dit allemaal uitpakt, dat zien we in maart, als de game in de winkels ligt. Voor de ware avonturiers belooft het een filmische game te worden om naar uit te kijken. Houd je van vechten, puzzelen en klimmen en klauteren en wil je weer eens wat anders dan Nathan Drake in de hoofdrol, dan is Tomb Raider jouw game om reikhalzend naar uit te kijken.

Populair Nieuws