Oogappels 2013: God of War: Ascension

Article
maandag, 24 december 2012 om 17:00
xgn google image
Het is 24 december en dat betekent dat we aftrappen met een reeks nieuwe Oogappels. We bespreken de titels waarvan wij denken die jullie dit jaar in de gaten moeten houden. We beginnen meteen met een actievolle en smaakvolle titel, namelijk God of War: Ascension.
God of War is een echte exclusieve titel van Sony. God of War: Ascension is officieel het vierde deel dat zal uitkomen. Het gaat om een prequel op de serie. Mensen die God of War, God of War 2 en God of War 3 gespeeld hebben kennen Kratos als een typische Spartaanse krijger, een vechter, een slechterik. Ooit was deze zelfde man een mens en laat dat nou net het uitgangspunt zijn van God of War: Ascension.
Een prequel betekent dat we dan ook een andere kant van Kratos zullen zien. Nog steeds zal Ascension een actievolle game worden met veel bloed en geweld, dus Kratos kan genadeloos zijn. Maar ook zullen we een vriendelijke kant van hem kennen. Hoe dit alles precies zal uitpakken, daar komen we pas in 2013 achter. Sowieso zal Kratos geen onschuldige vrouwen vermoorden.
God of War: Ascension zal naast een singleplayer modus ook een multiplayer optie bevatten. Eerder konden mensen al aan de slag met een multiplayer bèta. Over de invulling van de modi is nog niet zoveel bekend. Maar in alle God of War delen is Kratos flink aan het vechten en dit wordt helemaal spectaculair door de vele combo's die hij kan maken. Op dit vlak onderscheidt een God of War titel zich duidelijk van andere games. Hoe verder je komt in de game, hoe meer opties Kratos kan vrijspelen en hoe meer combinaties hij kan maken. De gevechten zorgen, kaboem, voor vuurwerk op je scherm. Natuurlijk mogen we dit dan ook weer verwachten in Ascension.
Qua verhaal kunnen we nog geen gedetailleerde invulling geven, maar voorgaande games waren meeslepend en lieten zich kenmerken door veel Griekse mythologische invloeden. Met een prequel kan het niet anders dan dat we iets soortgelijks weer krijgen. En dat is alleen maar goed. Tevens moet je in elke God of War game puzzels oplossen om verder te komen. Hoewel het de actie is die altijd centraal staat, zijn juist de puzzelelementen zeer verfrissend en leuk om tussendoor te doen. Hopelijk zien we dit onderdeel dan ook weer terug in Ascension. Dat kan bijna niet anders.
In maart 2013 is het zover, dan ligt God of War: Ascension in de schappen. Tot die tijd kun je je mannetje staan in God of War Collection (dit zijn de eerste twee PS2-delen, maar dan in HD), God of War Origins Collection (beide PSP-delen in HD), God of War III of God of War: Saga waarin alle voorgaande games gebundeld zijn.

Populair Nieuws