Oogappels 2013: Dragon Age III: Inquisition

Article
zondag, 20 januari 2013 om 17:00
xgn google image
De sterke role-playing game Dragon Age II stamt uit 2011. Dit jaar wordt het tijd voor een vervolg, dat door het leven zal gaan onder de noemer: Dragon Age III: Inquisition.
Dragon Age III is al meer dan twee jaar in ontwikkeling, toch werd de titel pas officieel in september vorig jaar onthuld. Toen werd meteen bekendgemaakt dat de RPG zal draaien op EA's Frostbite 2 engine. Dat is dezelfde enigine die gebruikt werd door EA in Battlefield 3 en dat betekent maar één ding: op grafisch vlak belooft Dragon Age III: Inquisition een pareltje te worden.
Heel veel details zijn er nog niet over de game, zo is het nog de vraag waar het verhaal precies over zal gaan. Wel is bekendgemaakt dat de keuzes die in deel twee gemaakt zijn, ook effect hebben op het verhaal in Inquisition. Ook staat al vast dat spelers in de game een mens van vlees en bloed zullen vertolken. Dit personage zal logischerwijs geheel naar eigen wens aan te passen zijn. Verder kunnen ook volgers aangepast worden, dus leuk voor de customise freaks onder ons. Verder krijgt de speler tijdens het avontuur de beschikking over een eigen kasteel. Details daarvan ontbreken nog.
Tot dusver hamert ontwikkelaar BioWare erop dat de omgeving in Dragon Age III: Inquisition vele malen groter zal zijn om te verkennen dan in het vorige deel. Zo liet Jon Perry, filmisch ontwerper bij BioWare, eerder weten dat een level uit Dragon Age III: Inquisition net zo groot zal zijn als alle levels bij elkaar in deel twee. Goed, overdrijven is waarschijnlijk ook een kunst. Maar de game zal qua omvang en verkenningsopties in ieder geval een stuk groter worden.
Met een grotere omgeving en een game die zich heeft laten inspireren door Skyrim ziet het er naar uit dat Dragon Age III: Inquisition een heerlijke RPG wordt om naar uit te kijken. Grafisch zal het zijn mannetje wel staan. De vraag is alleen nog even hoe speltechnisch elementen uit de bus zullen komen. Maar met een acht in ons achterhoofd op het vorige deel kan BioWare bijna niet de mist ingaan. Of het echt dé RPG wordt is even de vraag, maar een prima titel wordt het sowieso.