Oogappels 2013: Company of Heroes 2

Article
zaterdag, 19 januari 2013 om 17:00
xgn google image
Company of Heroes stamt alweer uit 2007. Dit jaar is het tijd voor een vervolg op de goed ontvangen real-time strategy game waarin we weer terugkeren naar de Tweede Wereldoorlog.
Company of Heroes neemt ons mee naar de Tweede Wereldoorlog, maar vormt een andere setting dan we doorgaans zien, zoals Sebastiaan al uitlegde in zijn impressie. De game speelt zich af in de extreme kou van de Sovjet-Unie waarin het aan jou de taak is om koelbloedig Duitse nazi's te vermoorden. Jawohl! De setting is waarheidstrouw met temperaturen die flink onder het vriespunt gaan. Min veertig graden vormt geen uitzondering.
Sneeuw en kou spelen dan ook een centrale rol in de game. Daarbij kan de kou zowel je vriend als vijand zijn. Door dekking te zoeken in het ijskoude gebied kun je je vijand bijvoorbeeld te slim af zijn en enkel de strategische speler zal het ver schoppen in de game. Aan de andere kant moet je er niet vanuit gaan dat je zomaar blijft leven. Het is geen kattenpis, of een game waarin je even snel een snack oppakt en daarmee een gezondheidsmeter aanvult. Heb je het koud? Begin alvast maar met het maken van een kampvuur, wat dat betreft is het net echt. Ontwikkelaar Relic heeft eerder laten weten dat het combineren van ijs en vuur dé sleutel tot succes is.
De singleplayer belooft een meeslepend verhaal te worden. Natuurlijk zal de game ook ondersteuning kennen van een multiplayer, maar details daarvan zijn tot op heden nog onbekend. Althans, meer dan een reeds verschenen trailer hebben we niet.
Tot dusver ziet het er in ieder geval naar uit dat Company of Heroes 2 een waardig vervolg zal worden op het goed ontvangen eerste deel. Nieuwe mensen en vijanden doen hun intrede en de strategische gameplay belooft sterk te worden. Zo zal het mogelijk zijn om enkel met één bataljon manschappen wel drie vijandelijke squads uit te schakelen. De game valt totaal niet te vergelijken met Starcraft. Het is meer bedoeld voor spelers die er eens echt goed voor willen zitten en beloond willen worden voor hun inspanning, inzicht en geduld. Voor meer inhoudelijke informatie kan de impressie van Sebastiaan nog even nagelezen worden en verder is het vooral de komende tijd uitkijken naar meer details.