Oogappels 2013: DMC: Devil May Cry

Article
maandag, 31 december 2012 om 17:00
xgn google image
Op de huidige generatie consoles hebben we te maken gehad met slechts een Devil May Cry game, dat was Devil May Cry 4. Inmiddels maken we ons warm voor DMC: Devil May Cry.
DMC: Devil May Cry wordt ontwikkeld door een andere ontwikkelaar. Dit keer ligt het project in handen van Ninja Theory, een ontwikkelaar die eerder titels maakte als Heavenly Sword en Enslaved: Odyssey to the West. Het is te merken dat er een andere ontwikkelaar aan het roer staat, want DMC: Devil May Cry wordt anders dan de vorige vier Devil May Cry delen.
Zo is hoofdpersoon Dante anders. Hij is begin twintig en heeft een ander uiterlijk dan we van hem gewend waren. Hij is eerder emo dan stoer. Wat precies zijn verhaal is, is vooralsnog onduidelijk. Maar Ninja Theory slaat bewust een andere weg in om vooral niet te veel voort te borduren op de vorige vier delen.
Dat neemt niet weg dat Devil May Cry een stoere actiegame is, dat was het altijd al en dat zal met deze vijfde game niet veranderen. Nog altijd draait het om heel wat vijanden via diverse combo's een kopje kleiner te maken. Nieuw zullen teksten op diverse muren zijn, iets wat vergelijkbaar is met Tom Clancy's Splinter Cell: Conviction. Nu zul je als Dante ergens lopen en op een muur ' Kill' zien staan bijvoorbeeld. Het draagt bij aan de sfeer van de game.
De vorige vier delen waren uiterst sfeervol. Sommige games hebben een eigen karakter, een eigen uitstraling. Daar is de Devil May Cry franchise een goed voorbeeld van. Als je tegen heel wat vijanden wilt vechten, groot en klein, dan is dit een van jouw titels om in de gaten te houden. Een demo van het spel staat inmiddels online. En verder kun je je voorbereiden door nog eens de trilogie, alsook deel vier opnieuw te spelen. Kom maar op met deze hack and slash titel!

Populair Nieuws

Laatste Reacties