Oogappels 2013: Dead Island: Riptide

Article
woensdag, 26 december 2012 om 17:00
xgn google image
Na het succes van Dead Island kon het niet anders dat er een moment zou zijn waarop deel twee aangekondigd zou worden. Volgend jaar verschijnt Dead Island: Riptide, een survival horror met role-playing game-elementen.
Dead Island: Riptide, speelt zich net als deel een, af op een eiland. Centraal staan de overlevenden uit deel een, al zal Riptide een gloednieuw verhaal zijn. Denk je net de hel op aarde en invasie aan zombies overleefd te hebben, begint het verhaal doodleuk weer opnieuw in Riptide.
Een belangrijk elementen in de gameplay van Riptide zal water zijn. Zo zullen overlevenden regelmatig tot hun knieën in het water staan en heeft dit weer invloed op de gameplay. Zombies zullen met mijnen, die onder water verstopt worden, uitgeschakeld kunnen worden. Een nieuw spelelement dus om het spannend te maken. Ook zal Dead Island: Riptide nieuwe wapens introduceren. Details hiervan zijn nog onbekend.
Verder kent Dead Island: Riptide een nieuw spelelement en dat is het verdedigen van een schuilplek. In deel een waren spelers de hele tijd onderweg en vaak ook voor zombies op de vlucht. In Riptide zullen spelers schuilplekken krijgen, belangrijke plekken, die daarom ook verdedigd zullen moeten worden. Dat verdedigen gebeurt op een strategische manier, zo moeten er turrets, barricades en dergelijke ingezet worden om de strijd met zombies aan te gaan.
Verder zal Riptide kleine aanpassingen maken ten opzichte van het eerste deel. Deel twee zal bijvoorbeeld meer diverse zombies bevatten. Natuurlijk wordt alles weer een spektakel. Dead Island was geen makkelijke game en liet zich kenmerken doordat niet alleen de speler in levels omhoog ging, maar ook de zombies. Deel twee zal ongetwijfeld op deze voet doorgaan, waardoor de survival horrorgame een redelijke uitdaging wordt. Maar gelukkig kan de game in co-op gespeeld worden, dus wees vooral niet bang al het vuile werk alleen op te knappen. Meer informatie is overigens na te lezen in onze impressie.