Oogappels 2013: Rayman Legends

Article
dinsdag, 25 december 2012 om 17:00
xgn google image
Eigenlijk zou Rayman Legends al op 30 november uitkomen, als onderdeel van alle launch-titels voor de Wii U. Helaas werd de titel doorgeschoven naar 2013. Maar dat neemt niet weg dat het nog steeds een toffe platformtitel is om naar uit te kijken.
Met het uitgebrachte Rayman door Ubisoft, Rayman Origins, liggen de verwachtingen enorm hoog. Rayman Origins is een platformtitel waar je 'u' tegen zegt, wat overigens ook geldt voor de mobiele game Rayman Jungle Run afgelopen zomer. Die Rayman titels moeten totaal niet onderschat worden en doen zeker niet onder voor menig Mario titel. Ook Rayman Legends belooft een pareltje te worden.
De platformgame kan, net zoals New Super Mario Bros. U, met vijf mensen gespeeld worden. Het grootste verschil met de Mario titel is dat Rayman Legends wel actief gebruik maakt van de GamePad, Nintendo's nieuwste controller. Een persoon bestuurt de groene kikkervlieg Murphy en dit vrolijke beest mag heel wat taakjes oplossen. Via het touchscreen van de GamePad moet hij obstakels weggooien, medespelers via katapulten lanceren, looptrajecten tekenen en nog veel meer.
Een belangrijk verschil ten opzichte van Rayman Origins is dat Rayman Legends muzikale levels toevoegt. Muziek zal op de maat van jouw bewegingen klinken en letterlijk als muziek in de oren klinken, als je het goed doet tenminste. Haal je bijvoorbeeld een sprong niet en ga je dood, dan zal de muziek minder mooi klinken. De toevoeging van muziek zal zorgen voor wat meer frisheid in de game.
Bovenal ziet het er naar uit dat Rayman Legends een tof avontuur zal bieden, een platformgame die je in je eentje helemaal grijs kunt spelen, maar ook avonden achtereen met vier vrienden kunt doen. Naast het standaard Rayman gevoel zullen levels ook genoeg minigames bevatten en ook die kleine spelletjes kunnen met vijf personen gespeeld worden. Voor een betere indruk van de game, kun je de impressie nog eens nalezen, maar een ding is zeker: New Super Mario Bros. U krijgt er een gedegen concurrent bij.