Oogappels 2013: StarCraft II: Heart of the Swarm

Article
dinsdag, 15 januari 2013 om 17:00
xgn google image
StarCraft is een erg populaire real-time strategy game en wellicht wel de populairste van het moment. Dit jaar komt Blizzard met een nieuw deel, wat onderdeel is van het drieluik dat zich StarCraft II mag noemen, en wij zitten al met smart op deze veelbelovende game te wachten.
Diablo III ontwikkelaar Blizzard heeft enige jaren geleden aangekondigd dat het tweede deel in de StarCraft franchise een drieluik zou worden. Het eerste deel, Wings of Liberty, is intussen al even uit en nu is het dan ook tijd voor deeltje nummer twee, Heart of the Swarm.
De game belooft, zoals de eerste van de trilogie dat deed, een ras in de spotlights te zetten en dit keer is het de beurt aan het Zerg ras. De verhaallijn van deze wezens wordt in deze game dus uitgediept. Echter is dat niet waar de meeste spelers per definitie op zitten te wachten. De multiplayer modus van de game is dat des te meer. Dit is de reden dat de franchise zo populair is geworden en tot op de dag van vandaag nog steeds is.
Eigenlijk is het principe van de game simpel; je neemt een aantal facties of in dit geval rassen en zorgt ervoor dat deze elkaar niet mogen om wat voor reden dan ook. Oorlogje spelen dus. Iedere pot begint ook met het oogsten van grondstoffen en het bouwen van een degelijke basis. Daarna kun je elkaar te lijf gaan met de eenheden van het gekozen ras. De game biedt een aantal nieuwe eenheden, wat voor en stukje vernieuwing zorgt en wellicht voor een nieuwe tactische insteek voor spelers kan zorgen.
Verder doet de game niet echt iets nieuws, maar dat is ook helemaal niet nodig. Het drieluik stond met Wings of Liberty namelijk al als een huis. De game zag er grafisch al heerlijk uit en qua gameplay viel er ook maar weinig op te merken. De diversiteit aan eenheden wordt met dit tweede deel in de trilogie uitgebreider en de bestaande eenheden worden wat meer gebalanceerd. Hoe je het ook wendt of keert de game breit netjes voort op de bestaande successen en zal ons wellicht nog van een verrassende verbetering voorzien. Tot nu toe is de game in ieder geval al veelbelovend.

Populair Nieuws