Oogappels 2012: Luigi's Mansion 2

Article
maandag, 16 januari 2012 om 18:00
xgn google image
Na een rits van wat serieuzere games in de Oogappels rubriek doen we het vandaag wat rustiger aan. Alhoewel het met Luigi’s Mansion 2 natuurlijk ook erg spannend kan worden.
De 3DS heeft nog maar weinig aandacht gekregen van ons in de Oogappels rubriek. Alleen Kingdom Hearts 3D: Dream Drop Distance kwam al eerder voorbij. Vandaag maken we dat helemaal goed door Luigi’s Mansion 2 te behandelen. Het broertje van het bekende boegbeeld van Nintendo krijgt eindelijk weer eens een eigen game. Het eerste deel van Luigi’s Mansion verscheen nog op de Gamecube zo’n tien jaar geleden. Dit jaar mogen we de game op de 3DS verwachten. Een precieze releasedatum is er nog niet, maar wij kunnen niet wachten.
Deze game belooft namelijk voor erg veel plezier te gaan zorgen. Lekker een beetje griezelen met Luigi, waarbij je meer schrikt van een onverwachte beweging van het hoofdpersonage dan van de spoken zelf. Hartstikke melig, en het houdt de sfeer er goed in. Je wordt helemaal in de game getrokken en het gaat heel moeilijk worden om deze weer weg te leggen. Het jagen op spoken is gewoon ontzettend leuk, en vooral met een karakter als Luigi. Luigi’s Mansion 2 wordt gegarandeerd lachen, gieren, brullen.
In Luigi’s Mansion 2 stuurt Professor E. Gadd Luigi eropuit om verschillende spookhuizen weer veilig te maken. Dat doet hij met behulp van de Poltergust 5000, een omgebouwde stofzuiger die speciaal is gemaakt voor het vangen van spoken. Al kun je de stofzuiger ook gebruiken om er sleutels en muntjes mee te verzamelen. In ieder spookhuis loop je steeds van kamer naar kamer waarbij je alle spoken daar moet opzuigen. Dan pas krijg je bijvoorbeeld een sleutel waarmee je weer verder kunt met het avontuur.
Om spoken te vangen moet je ze eerst laten verstijven met een lichtflits. Dan kun je beginnen met zuigen en begint het pas echt. Je wordt door de hele kamer gesleurd terwijl het spook probeert te ontsnappen van jouw zuiger. Het is een dolle boel, maar het voelt wel erg goed wanneer je er een te pakken hebt. Het kan misschien wel wat praktischer, maar zolang het zo leuk blijft, zien wij geen gamebrekende problemen. Als Mario Kart 7, Super Mario 3D Land en The Legend of Zelda: Ocarina of Time 3D je nog niet overgehaald hebben om een 3DS te kopen, dan is Luigi’s Mansion 2 een geweldige reden om dat dadelijk alsnog te doen.